Marynata do mięs na grilla

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • praskę do czosnku
  • woreczek strunowy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: MIESZAMY SKŁADNIKI

W misce umieszczamy ketchup, musztardę, miód, ocet jabłkowy, olej oraz sos sojowy, paprykę wędzoną i pieprz. Następnie wyciskamy łyżeczkę soku z cytryny i przeciskamy przez praskę ząbek czosnku. Dodajemy do pozostałych składników i wszystko bardzo dokładnie mieszamy.

KROK 2: MARYNUJEMY MIĘSO

Gotowe, oczyszczone mięso wkładamy do woreczka strunowego, dokładnie zalewamy przygotowaną marynatą i szczelnie zamykamy. Wkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę, aby mięso nabrało smaku i aromatu.

KROK 3: SMAŻYMY LUB GRILLUJEMY MIĘSO

Zamarynowane mięso smażymy na patelni, w airfryerze lub na grillu – w zależności od preferencji.

Smacznego!

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Marynata grillowa do mięsa drobiowego

Smakowity sposób na mięso z grilla? Marynowanie! Wypróbuj nasz przepis na pyszną jogurtową marynatę i dodaj smaku swoim potrawom.

Marynata grillowa do mięsa drobiowego

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:10 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Marynata grillowa do ryby

Co najlepiej doprawi grillowe dania? Oczywiście pyszna marynata! Koniecznie wypróbuj nasz przepis na marynatę z cytryną, która jest idealna do ryb.

Marynata grillowa do ryby

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!