
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- praskę do czosnku
- woreczek strunowy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MIESZAMY SKŁADNIKI
W misce umieszczamy ketchup, musztardę, miód, ocet jabłkowy, olej oraz sos sojowy, paprykę wędzoną i pieprz. Następnie wyciskamy łyżeczkę soku z cytryny i przeciskamy przez praskę ząbek czosnku. Dodajemy do pozostałych składników i wszystko bardzo dokładnie mieszamy.
KROK 2: MARYNUJEMY MIĘSO
Gotowe, oczyszczone mięso wkładamy do woreczka strunowego, dokładnie zalewamy przygotowaną marynatą i szczelnie zamykamy. Wkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę, aby mięso nabrało smaku i aromatu.
KROK 3: SMAŻYMY LUB GRILLUJEMY MIĘSO
Zamarynowane mięso smażymy na patelni, w airfryerze lub na grillu – w zależności od preferencji.
Smacznego!
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pierniki
- Śledzie po kaszubsku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sałatka gyros
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Klasyczna sałatka grecka
- Spaghetti carbonara
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Zupa grzybowa z makaronem
- Łazanki
- Świąteczne pierniczki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Mini burgery
- Pieczona ryba po grecku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ryba po japońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
51 dni temu
Sztos
Odpowiedz