Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1: KROIMY CEBULĘ I OLIWKI
Cebulę obieramy, kroimy na pół i drobno siekamy. Oliwki odsączamy i siekamy.
KROK 2: MIESZAMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI MARYNATY
Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy pieprzem.
PROPOZYCJA PODANIA:
Mięso obtaczamy w marynacie, przykrywamy i odstawiamy do schłodzenia co najmniej na 3 godziny.
Zobacz podobne
przepisy
Marynaty grillowe – co musisz o nich wiedzieć?
Po co, w jaki sposób i przy użyciu jakich składników marynować dania z grilla, by były aromatyczne i smakowite?
Marynata azjatycka
Doskonale sprawdzi się do dań z mięsa, a także jako sos do warzyw z woka. Idealnie podkreśli smak potraw kuchni azjatyckiej.
Marynata grillowa do mięsa drobiowego
Smakowity sposób na mięso z grilla? Marynowanie! Wypróbuj nasz przepis na pyszną jogurtową marynatę i dodaj smaku swoim potrawom.
Marynata grillowa do ryby
Co najlepiej doprawi grillowe dania? Oczywiście pyszna marynata! Koniecznie wypróbuj nasz przepis na marynatę z cytryną, która jest idealna do ryb.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sernik krakowski
- Ciasto na pierogi
- Wegańska ryba po grecku
- Kutia
- Przekąski sylwestrowe
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pieczona ryba po grecku
- Piernik staropolski
- Kompot z suszu z cytryną
- Uszka z grzybami
- Sernik piernikowy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)