Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- robot wielofunkcyjny lub mikser
- słoik z hermetycznym zamknięciem
- worek cukierniczy
- sznurek i kartonik
Przygotuj wcześniej
Masło bio wyjmij z lodówki ok. 30 minut przed rozpoczęciem gotowania.
Krok 1: UCIERAMY MASŁO Z CUKREM PUDREM
Miękkie masło ucieramy z cukrem na jednolitą, puszystą i napowietrzoną masę.
Krok 2: DODAJEMY TRUSKAWKI
Gdy uzyskamy odpowiednią konsystencję, dodajemy umyte truskawki. Miksujemy do momentu uzyskania jednolitej, kremowej masy.
Krok 3: PRZEKŁADAMY MASŁO DO SŁOICZKA
Gotowe masło przekładamy do worka cukierniczego i szprycujemy do słoiczka. Przechowujemy w lodówce. Wyjmujemy na ok. 20 minut przed użyciem, by lekko zmiękło.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pierniki
- Sernik pistacjowy
- Sałatka gyros
- Boczek pieczony
- Makówki śląskie
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Burek ze szpinakiem
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Przekąski sylwestrowe
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ryba po japońsku
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Kutia
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Śledzie po kaszubsku
- Łazanki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
2297 dni temu
Proponuję śmietanę brokułową na następny odcinek przepisów.
Odpowiedz