Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- robot wielofunkcyjny lub mikser
- słoik z hermetycznym zamknięciem
- worek cukierniczy
- sznurek i kartonik
Przygotuj wcześniej
Masło bio wyjmij z lodówki ok. 30 minut przed rozpoczęciem gotowania.
Krok 1: UCIERAMY MASŁO Z CUKREM PUDREM
Miękkie masło ucieramy z cukrem na jednolitą, puszystą i napowietrzoną masę.
Krok 2: DODAJEMY TRUSKAWKI
Gdy uzyskamy odpowiednią konsystencję, dodajemy umyte truskawki. Miksujemy do momentu uzyskania jednolitej, kremowej masy.
Krok 3: PRZEKŁADAMY MASŁO DO SŁOICZKA
Gotowe masło przekładamy do worka cukierniczego i szprycujemy do słoiczka. Przechowujemy w lodówce. Wyjmujemy na ok. 20 minut przed użyciem, by lekko zmiękło.
Zobacz podobne
przepisy
Masło kasztanowe
Masło kasztanowe z dodatkiem orzechów i daktyli to moc jesiennych smaków zamknięta w słoiczku! Sprawdzi się na kanapkach, w tartach i jako nadzienie do naleśników!
Jak zrobić domowe masła orzechowe?
Poznaj sposób na przygotowanie domowego masła orzechowego w dwóch smakach – z orzeszków ziemnych i migdałów!
Truskawkowo-malinowe tiramisu
Pyszny deser na co dzień i od święta - tirmisu w wersji truskawkowo-malinowej!
Włoski deser „Fragola”
Sprawdź wyśmienite połączenie orzeźwiającej galaretki z zielonej herbaty oraz aksamitnego musu truskawkowego!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Mus gruszkowy z nutą pomarańczy
- Mus czekoladowy z awokado i bananami
- Rurki z kremem z ciasta francuskiego
- Zmiksowana konfitura z truskawek bez gotowania
- Deser Barcelona - mus cytrynowy z galaretką pomarańczową
- Śliwki w aromatycznym syropie
- Dżem gruszkowo-cynamonowy
- Masło żurawinowo-marcepanowe
- Chrupiące musli z rabarbarem i jogurtem
- Crostini truskawkowe z kremem z orzechów nerkowca
- Masło z miechunką i orzechami pekan
- Tradycyjne powidła śliwkowo-czekoladowe
- Masło kasztanowe
- Czekoladowe nicecream
- Dressing musztardowo-miodowy
- Omlet z amarantusem i owocami
- Ciasto Fale Dunaju
- Obiad jednoblaszkowy
- Tort malinowy
- Wegańskie panini z boczniakami i sosem aioli
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Szarpane boczniaki à la pulled pork
- Piersi kaczki faszerowane suszonymi śliwkami i morelami
- Lody warzywno-owocowe
- Bułka z pastą z orzechów
- Piwno-arbuzowy koktajl
- Sernik chałwowy
- Gulasz z pulpetami jagnięcymi
- Bowl z halloumi i komosą ryżową
- Śniadaniowe burrito z jajecznicą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1931 dni temu
Proponuję śmietanę brokułową na następny odcinek przepisów.
odpowiedz