
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- robot wielofunkcyjny lub mikser
- słoik z hermetycznym zamknięciem
- worek cukierniczy
- sznurek i kartonik
Przygotuj wcześniej
Masło bio wyjmij z lodówki ok. 30 minut przed rozpoczęciem gotowania.
Krok 1: UCIERAMY MASŁO Z CUKREM PUDREM
Miękkie masło ucieramy z cukrem na jednolitą, puszystą i napowietrzoną masę.
Krok 2: DODAJEMY TRUSKAWKI
Gdy uzyskamy odpowiednią konsystencję, dodajemy umyte truskawki. Miksujemy do momentu uzyskania jednolitej, kremowej masy.
Krok 3: PRZEKŁADAMY MASŁO DO SŁOICZKA
Gotowe masło przekładamy do worka cukierniczego i szprycujemy do słoiczka. Przechowujemy w lodówce. Wyjmujemy na ok. 20 minut przed użyciem, by lekko zmiękło.
Zobacz podobne
przepisy
Masło kasztanowe
Masło kasztanowe z dodatkiem orzechów i daktyli to moc jesiennych smaków zamknięta w słoiczku! Sprawdzi się na kanapkach, w tartach i jako nadzienie do naleśników!

Jak zrobić domowe masła orzechowe?
Poznaj sposób na przygotowanie domowego masła orzechowego w dwóch smakach – z orzeszków ziemnych i migdałów!

Truskawkowo-malinowe tiramisu
Pyszny deser na co dzień i od święta - tirmisu w wersji truskawkowo-malinowej!

Włoski deser „Fragola”
Sprawdź wyśmienite połączenie orzeźwiającej galaretki z zielonej herbaty oraz aksamitnego musu truskawkowego!

Komentarze (1)
1272 dni temu
Proponuję śmietanę brokułową na następny odcinek przepisów.
odpowiedz