Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- robot wielofunkcyjny lub mikser
- słoik z hermetycznym zamknięciem
- worek cukierniczy
- sznurek i kartonik
Przygotuj wcześniej
Masło bio wyjmij z lodówki ok. 30 minut przed rozpoczęciem gotowania.
Krok 1: UCIERAMY MASŁO Z CUKREM PUDREM
Miękkie masło ucieramy z cukrem na jednolitą, puszystą i napowietrzoną masę.
Krok 2: DODAJEMY TRUSKAWKI
Gdy uzyskamy odpowiednią konsystencję, dodajemy umyte truskawki. Miksujemy do momentu uzyskania jednolitej, kremowej masy.
Krok 3: PRZEKŁADAMY MASŁO DO SŁOICZKA
Gotowe masło przekładamy do worka cukierniczego i szprycujemy do słoiczka. Przechowujemy w lodówce. Wyjmujemy na ok. 20 minut przed użyciem, by lekko zmiękło.
Zobacz podobne
przepisy
Masło kasztanowe
Masło kasztanowe z dodatkiem orzechów i daktyli to moc jesiennych smaków zamknięta w słoiczku! Sprawdzi się na kanapkach, w tartach i jako nadzienie do naleśników!
Jak zrobić domowe masła orzechowe?
Poznaj sposób na przygotowanie domowego masła orzechowego w dwóch smakach – z orzeszków ziemnych i migdałów!
Truskawkowo-malinowe tiramisu
Pyszny deser na co dzień i od święta - tirmisu w wersji truskawkowo-malinowej!
Włoski deser „Fragola”
Sprawdź wyśmienite połączenie orzeźwiającej galaretki z zielonej herbaty oraz aksamitnego musu truskawkowego!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wegańska ryba po grecku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Ciasto na pierogi
- Pieczona ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kapusta z grochem
- Uszka z grzybami
- Ciasto marchewkowe
- Przekąski sylwestrowe
- Wigilijny makowiec
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1953 dni temu
Proponuję śmietanę brokułową na następny odcinek przepisów.
odpowiedz