
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- robota kuchennego
- formę do pieczenia o średnicy ok. 22-24 cm
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temp. 180°C
- moździerz lub malakser
Przygotowanie:
KROK 1: UBIJAMY JAJKA
Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Do misy robota wbijamy jajka i wsypujemy erytrytol. Ubijamy przez ok. 5 minut do otrzymania puszystej masy i rozpuszczenia erytrytolu.
KROK 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI
Do masy dodajemy cynamon, otartą skórkę z cytryny, mąkę migdałową oraz szczyptę soli. Delikatnie łączymy ze sobą składniki. Masę wlewamy do foremki.
KROK 3: PIECZEMY CIASTO
Ciasto pieczemy przez ok. 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C. Po tym czasie wyjmujemy je z piekarnika i studzimy.
KROK 4: DEKORUJEMY CIASTO
Erytrytol ucieramy na puder i posypujemy nim ciasto dla dekoracji.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Krokiety z mięsem
- Burek ze szpinakiem
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Makowiec japoński
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Łazanki
- Pistacjowy sernik baskijski
- Sałatka gyros
- Klasyczna sałatka grecka
- Uszka z grzybami
- Jajka na miękko
- Domek z piernika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Śledzie po kaszubsku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Nuggetsy z kurczaka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)