Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser
- formę do tarty o średnicy 24-26 cm
- tarkę o drobnych oczkach
- sitko
- piekarnik rozgrzany do temperatury 165°C
- rózgę kuchenną
- łopatkę silikonową
Przygotuj wcześniej
-
Roztop masło i odstaw je na chwilę, tak aby podczas użycia nie było gorące.
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ CIASTA
Białka ubijamy w naczyniu miksera, stopniowo dosypując cukier kokosowy. Gdy uzyskamy puszystą pianę, stopniowo dodajemy żółtka jaj i roztopione masło. Dodajemy skórkę startą z limonki.
Krok 2: DODAJEMY SUCHE SKŁADNIKI DO BAZY CIASTA
Mączkę migdałową łączymy w misce z budyniem i przesypujemy do bazy ciasta. Mieszamy za pomocą rózgi kuchennej. Dodajemy sok wyciśnięty z limonki i mieszamy przez chwilę do połączenia się składników.
Krok 3: PIECZEMY TARTĘ
Masę przelewamy w całości do formy na tartę, skropionej oliwą i oprószonej mączką migdałową. Pieczemy ok. 30-35 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 165°C.
Krok 4: DEKORUJEMY I PODAJEMY TARTĘ
Upieczoną tartę odstawiamy do wystygnięcia. Gdy będzie chłodna, posypujemy ją cukrem pudrem przesianym przez sitko i dekorujemy świeżymi owocami.
Zobacz podobne
przepisy
Tarta „Malinowa chmurka”
Ciasto kruche z malinową galaretką, masą serową i bezą? Dzięki przepisowi Pawła wszystko jest możliwe!
Tarta rabarbarowa
Czas na wiosenne smaki! Przygotuj tartę z dodatkiem nasion laski wanilii, wypełnioną słodkim nadzieniem rabarbarowym!
Tarta z musem jabłkowym
Pieczone jabłka i cynamon to duet idealny, który tym razem Paweł połączył z kruchym ciastem. Sprawdź, jak smakuje ta delikatna tarta i zachwyć gości sposobem jej podania!
Tarta marchewkowo-jabłkowa
Jak nie marnować resztek w kuchni? Za pomocą tego przepisu Paweł pokaże Wam, jak z pozostałości po soku przygotować pyszną tartę. Sprawdźcie koniecznie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Sernik piernikowy
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Wigilijny makowiec
- Kompot z suszu z cytryną
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Sernik krakowski
- Ciasto marchewkowe
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Kutia
- Ciasto na pierogi
- Pieczona ryba po grecku
- Sałatka gyros
- Śledzie po kaszubsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)