
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser
- formę do tarty o średnicy 24-26 cm
- tarkę o drobnych oczkach
- sitko
- piekarnik rozgrzany do temperatury 165°C
- rózgę kuchenną
- łopatkę silikonową
Przygotuj wcześniej
-
Roztop masło i odstaw je na chwilę, tak aby podczas użycia nie było gorące.
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ CIASTA
Białka ubijamy w naczyniu miksera, stopniowo dosypując cukier kokosowy. Gdy uzyskamy puszystą pianę, stopniowo dodajemy żółtka jaj i roztopione masło. Dodajemy skórkę startą z limonki.
Krok 2: DODAJEMY SUCHE SKŁADNIKI DO BAZY CIASTA
Mączkę migdałową łączymy w misce z budyniem i przesypujemy do bazy ciasta. Mieszamy za pomocą rózgi kuchennej. Dodajemy sok wyciśnięty z limonki i mieszamy przez chwilę do połączenia się składników.
Krok 3: PIECZEMY TARTĘ
Masę przelewamy w całości do formy na tartę, skropionej oliwą i oprószonej mączką migdałową. Pieczemy ok. 30-35 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 165°C.
Krok 4: DEKORUJEMY I PODAJEMY TARTĘ
Upieczoną tartę odstawiamy do wystygnięcia. Gdy będzie chłodna, posypujemy ją cukrem pudrem przesianym przez sitko i dekorujemy świeżymi owocami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pierniki
- Ryba z piekarnika
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Jajka na miękko
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Spaghetti carbonara
- Sernik pistacjowy
- Krokiety z mięsem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Mini burgery
- Śledź w oleju
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Śledzie po kaszubsku
- Uszka z grzybami
- Burek ze szpinakiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)