zobacz film Bezglutenowa tarta migdałowa

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • mikser
  • formę do tarty o średnicy 24-26 cm
  • tarkę o drobnych oczkach
  • sitko
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 165°C
  • rózgę kuchenną
  • łopatkę silikonową

Przygotuj wcześniej

  • Roztop masło i odstaw je na chwilę, tak aby podczas użycia nie było gorące.

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ CIASTA

Białka ubijamy w naczyniu miksera, stopniowo dosypując cukier kokosowy. Gdy uzyskamy puszystą pianę, stopniowo dodajemy żółtka jaj i roztopione masło. Dodajemy skórkę startą z limonki.

Krok 2: DODAJEMY SUCHE SKŁADNIKI DO BAZY CIASTA

Mączkę migdałową łączymy w misce z budyniem i przesypujemy do bazy ciasta. Mieszamy za pomocą rózgi kuchennej. Dodajemy sok wyciśnięty z limonki i mieszamy przez chwilę do połączenia się składników.

Krok 3: PIECZEMY TARTĘ

Masę przelewamy w całości do formy na tartę, skropionej oliwą i oprószonej mączką migdałową. Pieczemy ok. 30-35 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 165°C.

Krok 4: DEKORUJEMY I PODAJEMY TARTĘ

Upieczoną tartę odstawiamy do wystygnięcia. Gdy będzie chłodna, posypujemy ją cukrem pudrem przesianym przez sitko i dekorujemy świeżymi owocami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!