Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- ręcznik papierowy
- trzepaczkę
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ JAJECZNĄ
8 jajek wbijamy do miski. Mieszamy całość za pomocą trzepaczki. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy trzepaczką, odstawiamy.
KROK 2: PODSMAŻAMY WARZYWA I BOCZEK
Cebulę kroimy w piórka, 2 ząbki czosnku bardzo drobno kroimy (wcześniej wyjmujemy szczypiorek). 4 plastry boczku kroimy bardzo drobno na paseczki. Siekamy 80 g pomidorów pelati. Boczek wrzucamy na zimną patelnię, podsmażamy. Po wstępnym przesmażeniu boczku wlewamy 1 łyżkę oliwy na patelnię, dodajemy czosnek i cebulę, smażymy do zeszklenia. Po zeszkleniu dodajemy 80 g pomidorów pelati i 2 szczypty ziół prowansalskich, całość mieszamy.
KROK 3: SMAŻYMY OMLET
Przelewamy na patelnię jajka, mieszamy. Kiedy jajka zaczynają się ścinać (powstaje jajecznica) spychamy wszystko na brzeg patelni, ubijamy (całość musi być dość mocno ścięta).
KROK 4: ZWIJAMY I KROIMY OMLET
Omlet przekładamy na deskę i za pomocą ręcznika papierowego formujemy ładny rulonik, następnie kroimy na 12 miniomlecików.
Zobacz podobne
przepisy
Koreczki z kiełkami
Imprezowa przekąska dla tych, którzy lubią sobie zdrowo pochrupać! Koreczki z kiełkami przygotujesz z samych warzyw i delikatnego serka śmietankowego, który podkreśli ich smak. Są proste i pyszne: sprawdź!
Skrzydełka z kalafiora z domowym sosem BBQ
Panierowane skrzydełka z kalafiora? Tak! Przygotuj kalafior w chrupiącej panierce i podaj go z domowym sosem BBQ. Idealny przepis na domówkę!
Pieczone frytki warzywne z dipem paprykowym
Doskonała alternatywa dla klasycznych frytek ziemniaczanych – pieczone frytki z batatów, cukinii, buraka i dyni. Kolorowe, mocno przyprawione i świetnie komponujące się z lekko ostrym dipem paprykowym. Pycha!
Croquetas z purée ziemniaczanym i chorizo
Lubisz eksperymentować? Jeśli tak, koniecznie wypróbuj odmieniony przepis na croquetas w stylu hiszpańskim! Z dodatkiem purée ziemniaczanego i chorizo będą idealną przekąską na każdą imprezę i nie tylko.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarta z morelami i kremem lawendowym
- Pieczona ryba po grecku
- Racuchy z jabłkami
- Pierogi z jagodami
- Ciabatta z wegańskimi klopsikami
- Szakszuka
- Tagliatelle naleśnikowe z sosem serowym i łososiem
- Ekspresowe bułeczki śniadaniowe
- Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe
- Sałatka z brukselki
- Kolorowe lody na patyku bez dodatku cukru
- Crumble warzywny z fetą i grana padano
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
- Sylwestrowe quiche z kabanosami, serem i musztardą
- Batoniki owsiane z 4 składników
- Wieniec wielkanocny
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Ciasto z profiterolkami
- Domowe lody szparagowe
- Wegański falafel burger z portobello
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Truflowe pappardelle z filetem z kurczaka
- Naleśniki. Przepis na ciasto na naleśniki
- Pizza rzymska
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Hummus grzybowy
- Ciastka pisanki
- Palia w cytrynach
- Biała fasola z kurczakiem i marchewką w sosie pomidorowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)