Młoda kapusta z boczkiem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota kuchennego MC Smart

Sposób przygotowania:

KROK 1: KROIMY KAPUSTĘ

Młodą kapustę kroimy w ćwiartki. Wkładamy je do kielicha termorobota kuchennego MC Smart, włączamy tryb gotowanie wg własnych ustawień: czas 20 sekund / obroty 4. Kroimy kapustę.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI

Do pokrojonej kapusty wlewamy 250 ml wody. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę wędzony boczek oraz pokrojony i obrany pomidor. Całość doprawiamy – wsypujemy cukier i wlewamy ocet jabłkowy. Następnie włączamy tryb gotowanie wg własnych ustawień: czas 20 minut / temperatura 100°C / obroty 1.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY ZASMAŻKĘ

5 minut przed końcem gotowania kapusty rozgrzewamy na patelni olej, dodajemy do niego 2 łyżki mąki pszennej i energicznie mieszamy, aż składniki się połączą. Dbamy, by dokładnie rozetrzeć wszystkie grudki. Tak przygotowaną zasmażkę wlewamy do naszej kapusty i nastawiamy ponownie na tryb gotowanie wg własnych ustawień: czas 5 minut / temperatura 100°C / obroty 1. Tak przygotowaną kapustę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

KROK 4: PODAJEMY KAPUSTĘ

Po tym czasie kapusta jest gotowa i możemy ją podawać gościom lub domownikom.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!