Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota kuchennego MC Smart
Sposób przygotowania:
KROK 1: KROIMY KAPUSTĘ
Młodą kapustę kroimy w ćwiartki. Wkładamy je do kielicha termorobota kuchennego MC Smart, włączamy tryb gotowanie wg własnych ustawień: czas 20 sekund / obroty 4. Kroimy kapustę.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Do pokrojonej kapusty wlewamy 250 ml wody. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę wędzony boczek oraz pokrojony i obrany pomidor. Całość doprawiamy – wsypujemy cukier i wlewamy ocet jabłkowy. Następnie włączamy tryb gotowanie wg własnych ustawień: czas 20 minut / temperatura 100°C / obroty 1.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY ZASMAŻKĘ
5 minut przed końcem gotowania kapusty rozgrzewamy na patelni olej, dodajemy do niego 2 łyżki mąki pszennej i energicznie mieszamy, aż składniki się połączą. Dbamy, by dokładnie rozetrzeć wszystkie grudki. Tak przygotowaną zasmażkę wlewamy do naszej kapusty i nastawiamy ponownie na tryb gotowanie wg własnych ustawień: czas 5 minut / temperatura 100°C / obroty 1. Tak przygotowaną kapustę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
KROK 4: PODAJEMY KAPUSTĘ
Po tym czasie kapusta jest gotowa i możemy ją podawać gościom lub domownikom.
Zobacz podobne
przepisy
Ratatouille
Pyszne danie na bazie warzyw to prawdziwa klasyka kuchni francuskiej. Świetne jako samodzielna potrawa lub dodatek do mięs.
Śląska ciapkapusta (panczkraut)
Ciapkapusta to klasyk, który jako obiadowy dodatek na pewno zrobi furorę na Waszych stołach! Spróbuj koniecznie tego niezwykłego połączenia kiszonej kapusty i ziemniaków
Dal z czerwonej soczewicy
Dal z czerwonej soczewicy, czyli szybki, wegański i pełen smaku obiad. Zainspiruj się kuchnią indyjską i przygotuj to pyszne danie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Surówka z młodej kapusty z groszkiem i kukurydzą
- EKSPRESOWY BIGOS
- Krem z młodej kapusty z jajkiem i boczkiem
- Zapiekany makaron sycylijski
- Ciasto mascarpone z owocami
- Sorbet cytrynowy z 3 składników
- Frittata keto
- Babka na parze
- Wiosenny twarożek ze śmietaną, rzodkiewkami i ziołami
- Pasta kanapkowa z tofu i botwinką
- Wegański makowiec w polewie czekoladowej
- Zupa pomidorowa z fetą w stylu greckim
- Lekka sałatka z makaronem konjac i warzywami
- Zupa umami z makaronem ryżowym i warzywami
- Tortellini zapiekane w sosie pomidorowym z pulpecikami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)