![Młoda kapusta z boczkiem Młoda kapusta z boczkiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/46f19040d1ad-63ed06abae6c-kuchnia-lidla-paula-bonowic-golec-mloda-kapusta.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota kuchennego MC Smart
Sposób przygotowania:
KROK 1: KROIMY KAPUSTĘ
Młodą kapustę kroimy w ćwiartki. Wkładamy je do kielicha termorobota kuchennego MC Smart, włączamy tryb gotowanie wg własnych ustawień: czas 20 sekund / obroty 4. Kroimy kapustę.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Do pokrojonej kapusty wlewamy 250 ml wody. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę wędzony boczek oraz pokrojony i obrany pomidor. Całość doprawiamy – wsypujemy cukier i wlewamy ocet jabłkowy. Następnie włączamy tryb gotowanie wg własnych ustawień: czas 20 minut / temperatura 100°C / obroty 1.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY ZASMAŻKĘ
5 minut przed końcem gotowania kapusty rozgrzewamy na patelni olej, dodajemy do niego 2 łyżki mąki pszennej i energicznie mieszamy, aż składniki się połączą. Dbamy, by dokładnie rozetrzeć wszystkie grudki. Tak przygotowaną zasmażkę wlewamy do naszej kapusty i nastawiamy ponownie na tryb gotowanie wg własnych ustawień: czas 5 minut / temperatura 100°C / obroty 1. Tak przygotowaną kapustę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
KROK 4: PODAJEMY KAPUSTĘ
Po tym czasie kapusta jest gotowa i możemy ją podawać gościom lub domownikom.
Zobacz podobne
przepisy
Ratatouille
Pyszne danie na bazie warzyw to prawdziwa klasyka kuchni francuskiej. Świetne jako samodzielna potrawa lub dodatek do mięs.
![Ratatouille](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e5d8ce02d930-e17684ce0e-Ratatouille.webp)
Śląska ciapkapusta (panczkraut)
Ciapkapusta to klasyk, który jako obiadowy dodatek na pewno zrobi furorę na Waszych stołach! Spróbuj koniecznie tego niezwykłego połączenia kiszonej kapusty i ziemniaków
![Śląska ciapkapusta (panczkraut)](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/bdb57c49948c-01c4a525c4e6-KW36-karol-okrasa-ciapkapusta-1250x700px.webp)
Dal z czerwonej soczewicy
Dal z czerwonej soczewicy, czyli szybki, wegański i pełen smaku obiad. Zainspiruj się kuchnią indyjską i przygotuj to pyszne danie!
![Dal z czerwonej soczewicy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0005b84691ef-1351bb38eab3-kw35-2023-kinga-paruzel-dal-z-czerwonej-soczewicy-1250x700.webp)
Komentarze (0)