Placki z selera

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Ścieramy korzeń selera na tarce

Płatki górskie wsypujemy do miseczki i zalewamy gorącą wodą. Odstawiamy na 20 minut. Seler obieramy, kroimy na ćwiartki i ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Krok 2: Mieszamy składniki placuszków

Do selera dodajemy jajko, łyżkę oleju, namoczone płatki. Doprawiamy solą, pieprzem oraz posiekaną pietruszką i szczypiorkiem. Całość mieszamy.

Krok 3: Smażymy placuszki

Rozgrzewamy patelnię. Wykładamy ją papierem do pieczenia, kładziemy placuszek i smażymy. Placki smażymy po 2-3 minuty z każdej strony. Zanim odwrócimy placki na drugą stronę, przykładamy kawałek papieru do pieczenia i za pomocą szpatułki obracamy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Ziołowe placki ziemniaczane ze śmietaną

Sprawdzony przepis na przysmak wszystkich dzieci – placki ziemniaczane ze śmietaną.

Ziołowe placki ziemniaczane ze śmietaną

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Placki ziemniaczane z ciecierzycą z sałatką z pomidorów

Nie masz pomysłu na szybki obiad? Przygotuj pyszne placki ziemniaczane z dodatkiem ciecierzycy!

Placki ziemniaczane z ciecierzycą z sałatką z pomidorów

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Placki ziemniaczane z musem jabłkowym

Wypróbuj słodką wersję placków ziemniaczanych! Przygotuj do nich pyszny mus jabłkowy.

Placki ziemniaczane z musem jabłkowym

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (8)

Avatar
  • Gość Gość
    977 dni temu
    po modyfikacji: dodatkowe jajo i mąka ziemniaczana i są super :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    977 dni temu
    Nic z nich nie wyszło :P rozwalają się i nawet na tuszczu nie wychodzą :(

    odpowiedz

  • L. L.
    2240 dni temu
    A czy można te placki usmażyć w sposób tradycyjny (bez papieru do pieczenia, na oleju rzepakowym)?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2240 dni temu
    Oczywiście! Tradycyjnie też się uda :)
  • Ania Ania
    1565 dni temu
    Ja właśnie tak zrobiłam. Wyszły przepyszne
  • Krystyna Krystyna
    2333 dni temu
    Witam. Placuszki super, tylko pieczenie na papierze mi nie wyszło. Przykleiły się. Może zapomniałam oleju? Muszę jeszcze raz spróbować. Pozdrawiam

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2332 dni temu
    Placki mogą się nieco przyklejać, ale powinny ładnie odchodzić od papieru :)
  • Gość Gość
    2560 dni temu
    Pyszne!

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!