
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- papierowy ręcznik kuchenny
Krok 1: Dusimy rabarbar
Rabarbar obieramy, kroimy na kawałki i dusimy z sokiem jabłkowym, 40 g cukru i cukrem wanilinowym przez 6-8 minut, aż się rozpadnie na kawałki. Całkowicie studzimy.
Krok 2: Przygotowujemy ciasto na naleśniki
Jajka rozbijamy, oddzielamy żółtka od białek. Żółtka roztrzepujemy z mlekiem, pozostałym cukrem, solą i 1 łyżką oleju. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, mieszając, aż powstanie gładkie ciasto. Odstawiamy na 15 minut do spęcznienia. Białka ubijamy na sztywno i ostrożnie dodajemy do ciasta.
Krok 3: Smażymy naleśniki
Na odrobinie gorącego oleju smażymy 12 małych naleśników przez 2-3 minuty z każdej strony. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierze kuchennym. Posypujemy cukrem pudrem. Śmietanę ubijamy na sztywno. Mieszamy z rabarbarem i jogurtem, podajemy do naleśników.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Boczek pieczony
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Makówki śląskie
- Świąteczne pierniczki
- Uszka z grzybami
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciasto marchewkowe
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Kutia
- Pierniki
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Sałatka gyros
- Pistacjowy sernik baskijski
- Domek z piernika
- Krokiety z mięsem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pieczona ryba po grecku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
3430 dni temu
no to się odchudzamy!!! Do dzieła!
Odpowiedz
3455 dni temu
Pychotka:)
Odpowiedz