Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- papierowy ręcznik kuchenny
Krok 1: Dusimy rabarbar
Rabarbar obieramy, kroimy na kawałki i dusimy z sokiem jabłkowym, 40 g cukru i cukrem wanilinowym przez 6-8 minut, aż się rozpadnie na kawałki. Całkowicie studzimy.
Krok 2: Przygotowujemy ciasto na naleśniki
Jajka rozbijamy, oddzielamy żółtka od białek. Żółtka roztrzepujemy z mlekiem, pozostałym cukrem, solą i 1 łyżką oleju. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, mieszając, aż powstanie gładkie ciasto. Odstawiamy na 15 minut do spęcznienia. Białka ubijamy na sztywno i ostrożnie dodajemy do ciasta.
Krok 3: Smażymy naleśniki
Na odrobinie gorącego oleju smażymy 12 małych naleśników przez 2-3 minuty z każdej strony. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierze kuchennym. Posypujemy cukrem pudrem. Śmietanę ubijamy na sztywno. Mieszamy z rabarbarem i jogurtem, podajemy do naleśników.
Zobacz podobne
przepisy
Naleśniki po austriacku z morelami i lodami waniliowymi
Wypróbuj przepis na naleśniki na słodko – z pysznym farszem morelowym i lodami waniliowymi.
Czekoladowe naleśniki z bananami
Wystarczy odrobina kakao i kilka dodatków, by odmienić klasyczne naleśniki. W tej wersji smakują naprawdę przepysznie.
Zapiekane naleśniki z serkiem waniliowym i rodzynkami
Sprawdzony i szybki przepis na naleśniki z waniliowym nadzieniem zapiekane pod śmietanowym sosem. Pycha!
Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
Przygotuj najsłynniejsze francuskie naleśniki z pomarańczami. Są słodkie, aromatyczne i orzeźwiające – wyśmienite!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona kaczka z sosem karmelowo-pomarańczowym
- Tarta Cytrynowa
- Salsa z kiwi i mango
- Rurki z kremem z ciasta francuskiego
- Kurczak w kiszonej kapuście z curry
- Halibutowe kąski w ziołowym cieście
- Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
- Naleśniki po austriacku z morelami i lodami waniliowymi
- Placki ziemniaczane z ciecierzycą z sałatką z pomidorów
- Naleśniki z cheddarem i suszonymi pomidorami
- Kokosowa sałatka z fasolką szparagową
- Naleśniki z syropem kawowym
- Tarta rabarbarowa
- Kalafior słodko-kwaśny
- Kurczak z ryżem w sosie słodko-kwaśnym
- Boczniaki po kaszubsku
- Gulasz wieprzowy z kiszoną kapustą i gnocchi
- Sambar z czerwonej soczewicy z rzepą i bakłażanem
- Naleśniki z kremem z rabarbaru
- Tagliatelle z koprem włoskim i kaparami
- Kurczak z sosem truskawkowym
- Ciasto drożdżowe ze śliwkami
- Pikantne polędwiczki z zapiekanką z cykorii z serem fontina i mozzarellą
- Donuty dyniowe
- Pomarańczowo-borówkowe serduszka dla mamy
- Ciasto bostońskie
- Pomarańczowa owsianka z borówkami
- Karp pieczony z grzybami
- Torcik czekoladowy z musem jabłkowo-marchwiowym
- Desery na Sylwestra
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
3093 dni temu
no to się odchudzamy!!! Do dzieła!
odpowiedz
3118 dni temu
Pychotka:)
odpowiedz