Naleśniki z kremem z rabarbaru
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • papierowy ręcznik kuchenny

Krok 1: Dusimy rabarbar

Rabarbar obieramy, kroimy na kawałki i dusimy z sokiem jabłkowym, 40 g cukru i cukrem wanilinowym przez 6-8 minut, aż się rozpadnie na kawałki. Całkowicie studzimy.

Krok 2: Przygotowujemy ciasto na naleśniki

Jajka rozbijamy, oddzielamy żółtka od białek. Żółtka roztrzepujemy z mlekiem, pozostałym cukrem, solą i 1 łyżką oleju. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, mieszając, aż powstanie gładkie ciasto. Odstawiamy na 15 minut do spęcznienia. Białka ubijamy na sztywno i ostrożnie dodajemy do ciasta.

Krok 3: Smażymy naleśniki

Na odrobinie gorącego oleju smażymy 12 małych naleśników przez 2-3 minuty z każdej strony. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierze kuchennym. Posypujemy cukrem pudrem. Śmietanę ubijamy na sztywno. Mieszamy z rabarbarem i jogurtem, podajemy do naleśników.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    636 dni temu
    no to się odchudzamy!!! Do dzieła!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    661 dni temu
    Pychotka:)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram