Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Robimy ciasto na naleśniki
Jajka roztrzepujemy z mlekiem. Mąkę, cukier, cukier wanilinowy i sól mieszamy, miksujemy z mlekiem i jajkami na gładką masę i odstawiamy na 20 minut do spęcznienia.
Krok 2: Smażymy morele
Morele kroimy w kostkę i zagotowujemy z białym winem i 200 ml wody. Gotujemy pod przykryciem przez ok. 6 minut, aż morele będą miękkie. W razie potrzeby dodajemy jeszcze trochę wody. Doprawiamy miodem do smaku. Morele lekko zagęszczamy skrobią wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody.
Krok 3: Smażymy naleśniki
Na patelni rozgrzewamy trochę masła. Smażymy naleśniki przez 1-2 minuty z każdej strony. Na każdy naleśnik nakładamy farsz morelowy i zwijamy w rulon. Posypujemy cukrem pudrem i podajemy z 1 kulką lodów waniliowych.
Wskazówka: jeśli naleśniki mają być dla dzieci, wino i wodę zastępujemy nektarem z brzoskwiń.
Zobacz podobne
przepisy
Tort naleśnikowy XXL
Ułożone warstwowo naleśniki z masą twarogową i gęsta polewa z czekolady. Imponujący sposób na podanie prostego dania!
Czekoladowe naleśniki z bananami
Wystarczy odrobina kakao i kilka dodatków, by odmienić klasyczne naleśniki. W tej wersji smakują naprawdę przepysznie.
Cynamonowe naleśniki ze śliwkami
Zawsze jest dobry dzień, by zrobić naleśniki. Szczególnie gdy się ma przepis na przepyszny sos śliwkowy.
Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
Przygotuj najsłynniejsze francuskie naleśniki z pomarańczami. Są słodkie, aromatyczne i orzeźwiające – wyśmienite!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zupa grzybowa z makaronem
- Piernik staropolski
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierniki
- Ryba po japońsku
- Ciasto na pierogi
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
- Wegańska ryba po grecku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)