
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- sitko o drobnych oczkach
- praskę do czosnku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA NA SAŁATKĘ
Czerwoną cebulę oraz paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Kukurydzę odcedzamy na sicie. Dymkę drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Jogurt mieszamy z majonezem. Dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku. Doprawiamy pieprzem.
KROK 3: PODAJEMY SAŁATKĘ
Warzywa polewamy dressingiem przed podaniem. Całość dokładnie mieszamy
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Spaghetti carbonara
- Makówki śląskie
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Boczek pieczony
- Pieczona ryba po grecku
- Kutia
- Nuggetsy z kurczaka
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pierniki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Guacamole
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Jajka na miękko
- Krokiety z mięsem
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ryba po japońsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (4)
1485 dni temu
Pyszna sałatka dziękuję Kinga😘
Odpowiedz
1492 dni temu
A co można dodać zamiast cebuli i papryki ?
Odpowiedz
1492 dni temu
Zamiast tych składników można dodać fasolę czerwoną z puszki, groszek, świeży ogórek lub awokado ;)
1491 dni temu
Kuchnia Lidla - dziękuję za podpowiedź :-)