Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- sitko o drobnych oczkach
- praskę do czosnku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA NA SAŁATKĘ
Czerwoną cebulę oraz paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Kukurydzę odcedzamy na sicie. Dymkę drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Jogurt mieszamy z majonezem. Dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku. Doprawiamy pieprzem.
KROK 3: PODAJEMY SAŁATKĘ
Warzywa polewamy dressingiem przed podaniem. Całość dokładnie mieszamy
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z czerwoną fasolą i awokado
Ta wiosenna kompozycja kolorystyczna na talerzu to nie tylko zdrowy, ale również pyszny sposób na lekką przekąskę!
Gotowana kukurydza z sosem z humusu
Jeśli nie wiesz, jak możesz wykorzystać kolby kukurydzy, to zdecydowanie jest to przepis dla Ciebie! To proste i szybkie danie, które pozwala się cieszyć doskonałym smakiem kukurydzy oblanej humusowym sosem!
Sałatka z grillowaną kukurydzą i cukinią
Do czego wykorzystać grillowaną kukurydzę i cukinię? Sprawdź przepis Kingi na pyszną sałatkę i zasmakuj w grillowanych warzywach z wędzonym twarogiem.
Sałatka z tuńczykiem i makaronem – przepis
Makaron i tuńczyk świetnie komponują się ze sobą w sałatkach. Wykorzystaj to połączenie, przygotowując prostą i szybką sałatkę warstwową wg przepisu Karola!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka waldorf
- Sałatka z bakłażanem, szpinakiem i serem feta
- Pierś indyka z kaszą jęczmienną i sosem curry
- Zielona maślanka
- Kuskus z żurawinami i pomarańczami
- Ciabatta z wegańskimi klopsikami
- Chutney śliwkowo-gruszkowe
- Arabska sałatka ziemniaczana
- Zupa instant
- Warstwowa sałatka z kurczakiem
- Klasyczna sałatka grecka
- Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami smażony w woku
- Sałatka z makaronem i kurczakiem
- Remulada
- Sałatka colesław z czerwonej kapusty
- Raclette z porami i boczkiem w śmietanie
- Konfitura wiśniowa z migdałami i żubrówką
- Pizza pepperoni
- Zapiekanka z bakłażanem, serami i miętą
- Podpłomyki z koprem włoskim i brzoskwinią
- Wegańska sałatka z białej fasoli
- Piersi gęsi w pomarańczach z pyzami i kapustą z jabłkami
- Tatar wołowy
- Zmiksowana konfitura z truskawek bez gotowania
- Batony imbirowo-marcepanowe
- Kanapki z batata z jajkiem w koszulce
- Sałatka śledziowa à la śląskie hekele
- Dorsz na kapuście z kremem balsamicznym
- Bezglutenowe pancakes
- Zupa z kapusty i ziemniaków z łososiem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
1153 dni temu
Pyszna sałatka dziękuję Kinga😘
odpowiedz
1160 dni temu
A co można dodać zamiast cebuli i papryki ?
odpowiedz
1160 dni temu
Zamiast tych składników można dodać fasolę czerwoną z puszki, groszek, świeży ogórek lub awokado ;)
1159 dni temu
Kuchnia Lidla - dziękuję za podpowiedź :-)