
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- sitko o drobnych oczkach
- praskę do czosnku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA NA SAŁATKĘ
Czerwoną cebulę oraz paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Kukurydzę odcedzamy na sicie. Dymkę drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Jogurt mieszamy z majonezem. Dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku. Doprawiamy pieprzem.
KROK 3: PODAJEMY SAŁATKĘ
Warzywa polewamy dressingiem przed podaniem. Całość dokładnie mieszamy
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z fasoli i awokado
Ta wiosenna kompozycja kolorystyczna na talerzu to nie tylko zdrowy, ale również pyszny sposób na lekką przekąskę!

Gotowana kukurydza z sosem z humusu
Jeśli nie wiesz, jak możesz wykorzystać kolby kukurydzy, to zdecydowanie jest to przepis dla Ciebie! To proste i szybkie danie, które pozwala się cieszyć doskonałym smakiem kukurydzy oblanej humusowym sosem!

Sałatka z grillowaną kukurydzą i cukinią
Do czego wykorzystać grillowaną kukurydzę i cukinię? Sprawdź przepis Kingi na pyszną sałatkę i zasmakuj w grillowanych warzywach z wędzonym twarogiem.

Warstwowa sałatka makaronowa z tuńczykiem
Makaron i tuńczyk świetnie komponują się ze sobą w sałatkach. Wykorzystaj to połączenie, przygotowując prostą i szybką sałatkę warstwową wg przepisu Karola!

Komentarze (4)
801 dni temu
Pyszna sałatka dziękuję Kinga😘
odpowiedz
808 dni temu
A co można dodać zamiast cebuli i papryki ?
odpowiedz
808 dni temu
Zamiast tych składników można dodać fasolę czerwoną z puszki, groszek, świeży ogórek lub awokado ;)
807 dni temu
Kuchnia Lidla - dziękuję za podpowiedź :-)
zobacz wszystkie