
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender, mikser lub robot wielofunkcyjny
- rózgę kuchenną
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA OMLET
Jajka myjemy, oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy w misce na sztywną pianę. Dodajemy żółtka i ubijamy przez chwilę. Osładzamy syropem z agawy, delikatnie mieszamy rózgą. Dodajemy mąkę i ponownie delikatnie łączymy składniki.
KROK 2: SMAŻYMY OMLET
Na patelni roztapiamy olej kokosowy. Wlewamy masę i smażymy na złoty kolor na średnim ogniu pod przykryciem. Odwracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę. Ściągamy z patelni.
KROK 3: PODAJEMY OMLET Z OWOCAMI
Na omlet kładziemy pokrojone w plasterki banany i pocięte w ćwiartki truskawki. Opcjonalnie możemy skropić syropem z agawy. Dekorujemy listkami mięty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pieczona ryba po grecku
- Piernik świąteczny
- Kutia
- Spaghetti carbonara
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Mini burgery
- Guacamole
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pistacjowy sernik baskijski
- Domek z piernika
- Ciasto na pierogi
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Makówki śląskie
- Przekąski sylwestrowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Boczek pieczony
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)