Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender, mikser lub robot wielofunkcyjny
- rózgę kuchenną
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA OMLET
Jajka myjemy, oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy żółtka i ubijamy przez chwilę. Osładzamy miodem i dodajemy mąkę orkiszową. Delikatnie łączymy składniki za pomocą rózgi.
KROK 2: SMAŻYMY OMLET
Na patelni roztapiamy olej kokosowy. Wlewamy masę i smażymy na średnim ogniu pod przykryciem. Odwracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę. Ściągamy z patelni.
KROK 3: PODAJEMY OMLET Z SERKIEM I BORÓWKAMI
Serek nakładamy na połowę omletu. Wykładamy borówki. Dekorujemy listkiem mięty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Spaghetti carbonara
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pierniki
- Uszka z grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Jajka na miękko
- Makowiec japoński
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto na pierogi
- Guacamole
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Domek z piernika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Śledź w oleju
- Sałatka gyros
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ryba z piekarnika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)