Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender, mikser lub robot wielofunkcyjny
- rózgę kuchenną
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA OMLET
Jajka myjemy, oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy żółtka i ubijamy przez chwilę. Osładzamy miodem i dodajemy mąkę orkiszową. Delikatnie łączymy składniki za pomocą rózgi.
KROK 2: SMAŻYMY OMLET
Na patelni roztapiamy olej kokosowy. Wlewamy masę i smażymy na średnim ogniu pod przykryciem. Odwracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę. Ściągamy z patelni.
KROK 3: PODAJEMY OMLET Z SERKIEM I BORÓWKAMI
Serek nakładamy na połowę omletu. Wykładamy borówki. Dekorujemy listkiem mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Placki owsiane z sałatką z truskawek
Doskonałe na pożywne śniadanie, lunch lub kolację! Proste placki owsiane podane z rześką sałatką z truskawek skrywają w sobie smaki lata. Spróbuj koniecznie!
Omlet biszkoptowy z karmelizowanymi brzoskwiniami
Lubisz śniadania na słodko? Na pewno polubisz ten przepis! Puszysty omlet biszkoptowy z karmelizowanymi brzoskwiniami poleca się na dobry początek dnia.
Omlet biszkoptowy z bananami i truskawkami
Miłośnicy śniadań na słodko na pewno pokochają ten przepis! Niech puszysty omlet z bananami i truskawkami według przepisu Pawła zamieni początek dnia w owocową ucztę.
Placuszki bananowe z 4 składników
Błyskawiczny pomysł na śniadanie! Wypróbuj przepis na 4-składnikowe placki z przecierem bananowym, które zmienią Twoje podejście do szybkich i ciepłych posiłków o poranku!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Puszysty omlet z owocami
- Omlet z makaronem
- Wegańskie naleśniki bez jajek z borówkami
- Muffiny orkiszowe z orzechami włoskimi
- Mus jabłkowo-pigwowy z serkiem waniliowym
- Chleb na domowym zakwasie z koprem włoskim
- Calzone orkiszowe
- Tortilla de patatas z warzywami
- Dżem, konfitura i galaretka owocowa
- Omlet z cukinią i bobem
- Wegańska tarta bez pieczenia z owocami
- Burger rybny i ogórkowy relish
- Pączki w wersji fit
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Zielony omlet z białek i puszysty twarożek
- Saltimbocca z dorsza na polencie z cukinią
- Tarta z wiśniami
- Indyk z salsą truskawkową
- Sałatka z falafelami i kremem czosnkowym
- Kluski z kaszy manny ze skwarkami
- Tiramisu z krówkami, malinami i solą morską
- Uda gęsie w sosie porzeczkowym
- Żurek orientalny z białą kiełbasą
- Mieszanka na ciasteczka czekoladowo-pomarańczowe
- Halloweenowa panna cotta
- Zupa z pulpecikami z łososia
- Szaszłyki z dipem z melona
- Gruszki parowane w białym winie
- Faszerowana dynia piżmowa
- Zupa jarzynowa ze smażonymi pierożkami panzerotti
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)