zobacz film Omlet biszkoptowy z borówkami i serkiem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • blender, mikser lub robot wielofunkcyjny
  • rózgę kuchenną

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA OMLET

Jajka myjemy, oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy żółtka i ubijamy przez chwilę. Osładzamy miodem i dodajemy mąkę orkiszową. Delikatnie łączymy składniki za pomocą rózgi.

KROK 2: SMAŻYMY OMLET

Na patelni roztapiamy olej kokosowy. Wlewamy masę i smażymy na średnim ogniu pod przykryciem. Odwracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę. Ściągamy z patelni.

KROK 3: PODAJEMY OMLET Z SERKIEM I BORÓWKAMI

Serek nakładamy na połowę omletu. Wykładamy borówki. Dekorujemy listkiem mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!