
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender, mikser lub robot wielofunkcyjny
- rózgę kuchenną
Sposób przygotowania:
KROK 1: KARMELIZUJEMY BRZOSKWINIE
Umyte brzoskwinie przekrawamy na pół, usuwamy pestki. Owoce kroimy w plastry. Na rozgrzaną suchą patelnię wlewamy syrop klonowy. Wrzucamy brzoskwinie i karmelizujemy je w syropie. Od czasu do czasu mieszamy drewnianą szpatułką. Gdy owoce się dobrze skarmelizują, dodajemy masło. Całość mieszamy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA OMLET
Jajka myjemy, oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy żółtka i ubijamy przez chwilę. Osładzamy masę syropem klonowym i dodajemy oba rodzaje mąki. Delikatnie łączymy składniki za pomocą rózgi.
KROK 3: SMAŻYMY OMLET
Na patelni roztapiamy olej kokosowy. Wlewamy masę i smażymy na średnim ogniu pod przykryciem. Odwracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę. Ściągamy z patelni.
KROK 4: PODAJEMY OMLET
Omlet przekładamy na talerz i nakładamy dużą porcję brzoskwiń. Omlet składamy na pół. Wierzch dekorujemy kilkoma kawałkami brzoskwiń i listkami mięty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kutia
- Śledzie po kaszubsku
- Spaghetti carbonara
- Domek z piernika
- Piernik świąteczny
- Krokiety z mięsem
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sernik pistacjowy
- Guacamole
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Sałatka gyros
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto na pierogi
- Ryba z piekarnika
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pierniki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
446 dni temu
W jakim języku napisano ten przepis?
Odpowiedz
445 dni temu
Przepis jest napisany po polsku :)