
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- niewielkie naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Sposób przygotowania:
KRUSZONKA
Wszystkie składniki rozcieramy w dłoniach, aż się połączą.
MASA OWOCOWA
W niewielkim garnku zagotowujemy mrożone owoce leśne z wodą i erytrytolem. Kiedy owoce zaczną się rozpadać, zdejmujemy garnek z ognia i dodajemy nasiona chia. Całość mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
PODANIE
KROK 1: ZAPIEKAMY OWOCE POD KRUSZONKĄ
Na masę owocową wykładamy kruszonkę i zapiekamy całość przez ok. 10–15 minut, aż kruszonka nabierze złotego koloru.
KROK 2: PODAJEMY DESER
Po wyjęciu z piekarnika delikatnie studzimy deser, aby był ciepły, ale nie gorący. Podajemy go z gałką lodów proteinowych.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowane jabłka z kruszonką i lodami
Pieczone jabłka, które smakują jak szarlotka i które można przyrządzić w grillu? Jak najbardziej! To pyszny i prosty deser, który zajmie o wiele mniej czasu niż upieczenie tradycyjnej szarlotki.

Kolorowe lody na patyku bez dodatku cukru
Przepis na przepyszne i orzeźwiające wyjątkowe lody na patyku bez dodatkowego cukru. Sprawdź, jak łatwo zrobić tę przekąskę z wykorzystaniem tylko świeżych owoców i warzyw.

Chrupiące ciepłe lody
Chrupiące ciepłe lody? To brzmi jak przepis na pyszny deser niezależnie od pory roku! Zobacz, jak w prosty i smakowity sposób wykorzystać płatki śniadaniowe.

Shake kawowy z lodami czekoladowymi
Na bazie napoju migdałowego przygotujesz przyjemnie chłodzący shake kawowy, który nie tylko doskonale smakuje, ale również stawia na nogi! Podaj go z lodami czekoladowymi – będzie pysznie!

Komentarze (0)