Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- niewielkie naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Sposób przygotowania:
KRUSZONKA
Wszystkie składniki rozcieramy w dłoniach, aż się połączą.
MASA OWOCOWA
W niewielkim garnku zagotowujemy mrożone owoce leśne z wodą i erytrytolem. Kiedy owoce zaczną się rozpadać, zdejmujemy garnek z ognia i dodajemy nasiona chia. Całość mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
PODANIE
KROK 1: ZAPIEKAMY OWOCE POD KRUSZONKĄ
Na masę owocową wykładamy kruszonkę i zapiekamy całość przez ok. 10–15 minut, aż kruszonka nabierze złotego koloru.
KROK 2: PODAJEMY DESER
Po wyjęciu z piekarnika delikatnie studzimy deser, aby był ciepły, ale nie gorący. Podajemy go z gałką lodów proteinowych.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowane jabłka z kruszonką i lodami
Pieczone jabłka, które smakują jak szarlotka i które można przyrządzić w grillu? Jak najbardziej! To pyszny i prosty deser, który zajmie o wiele mniej czasu niż upieczenie tradycyjnej szarlotki.
Kolorowe lody na patyku bez dodatku cukru
Przepis na przepyszne i orzeźwiające wyjątkowe lody na patyku bez dodatkowego cukru. Sprawdź, jak łatwo zrobić tę przekąskę z wykorzystaniem tylko świeżych owoców i warzyw.
Chrupiące ciepłe lody
Chrupiące ciepłe lody? To brzmi jak przepis na pyszny deser niezależnie od pory roku! Zobacz, jak w prosty i smakowity sposób wykorzystać płatki śniadaniowe.
Shake kawowy z lodami czekoladowymi
Na bazie napoju migdałowego przygotujesz przyjemnie chłodzący shake kawowy, który nie tylko doskonale smakuje, ale również stawia na nogi! Podaj go z lodami czekoladowymi – będzie pysznie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Placek orzechowy z jabłkami
- Schab ze smażonymi bananami
- Gruszki karmelizowane pod chrupiącą owsianą kruszonką
- Muffiny czekoladowe z brzoskwiniami i kruszonką orzechową
- Owoce pod chrupiącą kruszonką
- Pollo con pimiento (pieczony kurczak z papryką i warzywami)
- Owsianka na mleku
- Noworoczne orzeźwienie
- Owoce z kruszonką owsianą
- Ciasto ucierane ze śliwkami
- KRUSZONKA MIGDAŁOWA I ZAPIEKANE POD NIĄ ŚLIWKI
- Makaron z serem burrata
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Ryba z warzywami w papilocie
- Biskwity z kremem i owocami
- Poke bowl ze szpinakiem, ananasem i marynowanym tofu
- Bułeczki bolońskie
- Omlet marchewkowy
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Wigilijne racuchy z receptury mojej babci
- Kanapkowe sushi onigirazu z łososiem i awokado
- Ryba z piekarnika
- Kawa po turecku z kardamonem
- Owsianka kokosowa
- Pizza marchewkowa
- Młode ziemniaki z twarogiem i makrelą
- Kowbojska śniadaniowa owsianka białkowa Arthura
- Grillowana klasyczna kanapka tostowa z salami, serem i sałatą lodową
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Ciastka z grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)