Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- niewielkie naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Sposób przygotowania:
KRUSZONKA
Wszystkie składniki rozcieramy w dłoniach, aż się połączą.
MASA OWOCOWA
W niewielkim garnku zagotowujemy mrożone owoce leśne z wodą i erytrytolem. Kiedy owoce zaczną się rozpadać, zdejmujemy garnek z ognia i dodajemy nasiona chia. Całość mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
PODANIE
KROK 1: ZAPIEKAMY OWOCE POD KRUSZONKĄ
Na masę owocową wykładamy kruszonkę i zapiekamy całość przez ok. 10–15 minut, aż kruszonka nabierze złotego koloru.
KROK 2: PODAJEMY DESER
Po wyjęciu z piekarnika delikatnie studzimy deser, aby był ciepły, ale nie gorący. Podajemy go z gałką lodów proteinowych.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Klasyczna sałatka grecka
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Guacamole
- Boczek pieczony
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto marchewkowe
- Sernik pistacjowy
- Zupa grzybowa z makaronem
- Uszka z grzybami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sałatka gyros
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ryba po japońsku
- Śledź w oleju
- Ryba z piekarnika
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Makowiec japoński
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)