Owoce pod kruszonką z lodami proteinowymi

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • niewielkie naczynie żaroodporne
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Sposób przygotowania:

KRUSZONKA

Wszystkie składniki rozcieramy w dłoniach, aż się połączą.

MASA OWOCOWA

W niewielkim garnku zagotowujemy mrożone owoce leśne z wodą i erytrytolem. Kiedy owoce zaczną się rozpadać, zdejmujemy garnek z ognia i dodajemy nasiona chia. Całość mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego.

PODANIE

KROK 1: ZAPIEKAMY OWOCE POD KRUSZONKĄ

Na masę owocową wykładamy kruszonkę i zapiekamy całość przez ok. 10–15 minut, aż kruszonka nabierze złotego koloru.

KROK 2: PODAJEMY DESER

Po wyjęciu z piekarnika delikatnie studzimy deser, aby był ciepły, ale nie gorący. Podajemy go z gałką lodów proteinowych.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!