Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- 2 miseczki
- płytką foremkę o wymiarach 25 x 25 cm
- papier do pieczenia
- papierowe słomki lub patyczki – 9 szt.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ROZTAPIAMY MASŁO ORZECHOWE Z DODATKAMI
W rondelku roztapiamy masło orzechowe, dodajemy syrop klonowy oraz szczyptę soli.
KROK 2: MIESZAMY PŁATKI Z MASŁEM ORZECHOWYM
Do dwóch misek nakładamy płatki śniadaniowe: do jednej miodowe Ringsy, do drugiej Space Cookies oraz cynamon. Masę z masłem orzechowym dzielimy na pół i wlewamy do każdej miski. Zawartość obu misek mieszamy.
KROK 3: WYLEWAMY I CHŁODZIMY MASY
Formę do pieczenia wykładamy papierem. Jedną z mas wylewamy na jej dno i wyrównujemy. Słomki lub patyczki kładziemy na masę w odstępach co 4 cm, następnie lekko je dociskamy i zalewamy drugą masą. Całość wyrównujemy i odstawiamy na minimum godzinę (lub dłużej) do lodówki, aby masy zastygły. Kiedy całość będzie twarda, kroimy ją ostrym nożem, nadając jej kształt lodów na patyku.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY POLEWY
Czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej – każdą osobno. Roztopione czekolady przelewamy do wysokich szklanek i zanurzamy w nich przygotowane lody. Dekorujemy posypką cukrową.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makowiec japoński
- Ciasto na pierogi
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ryba po japońsku
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciasto marchewkowe
- Boczek pieczony
- Sałatka gyros
- Nuggetsy z kurczaka
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Śledzie po kaszubsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Śledź w oleju
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ryba z piekarnika
- Pierniki
- Piernik świąteczny
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Guacamole
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)