Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- 2 miseczki
- płytką foremkę o wymiarach 25 x 25 cm
- papier do pieczenia
- papierowe słomki lub patyczki – 9 szt.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ROZTAPIAMY MASŁO ORZECHOWE Z DODATKAMI
W rondelku roztapiamy masło orzechowe, dodajemy syrop klonowy oraz szczyptę soli.
KROK 2: MIESZAMY PŁATKI Z MASŁEM ORZECHOWYM
Do dwóch misek nakładamy płatki śniadaniowe: do jednej miodowe Ringsy, do drugiej Space Cookies oraz cynamon. Masę z masłem orzechowym dzielimy na pół i wlewamy do każdej miski. Zawartość obu misek mieszamy.
KROK 3: WYLEWAMY I CHŁODZIMY MASY
Formę do pieczenia wykładamy papierem. Jedną z mas wylewamy na jej dno i wyrównujemy. Słomki lub patyczki kładziemy na masę w odstępach co 4 cm, następnie lekko je dociskamy i zalewamy drugą masą. Całość wyrównujemy i odstawiamy na minimum godzinę (lub dłużej) do lodówki, aby masy zastygły. Kiedy całość będzie twarda, kroimy ją ostrym nożem, nadając jej kształt lodów na patyku.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY POLEWY
Czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej – każdą osobno. Roztopione czekolady przelewamy do wysokich szklanek i zanurzamy w nich przygotowane lody. Dekorujemy posypką cukrową.
Zobacz podobne
przepisy
Domowe lody szparagowe
Lubisz lody o niespotykanych smakach? Spróbuj szparagowych! Ich aksamitna, kremowa konsystencja i śmietankowy smak z wykwintną szparagową nutą sprawią, że zachwycą Cię delikatnością i oryginalnością.
Parfait marcepanowo-makowe z gruszkami w czerwonym winie
Kremowy i bardzo elegancki deser inspirowany francuską kuchnią, w którym zamkniesz świąteczne smaki i aromaty. Marcepanowe parfait z gruszkami w winie to uczta dla podniebienia!
Lodowe babeczki
Babeczki czekoladowe wypełnione lodami, to połączenie, które zasmakuje małym i dużym miłośnikom słodyczy. Sprawdź jak łatwo przygotować lodowe babeczki!
Kolorowe lody na patyku bez dodatku cukru
Przepis na przepyszne i orzeźwiające wyjątkowe lody na patyku bez dodatkowego cukru. Sprawdź, jak łatwo zrobić tę przekąskę z wykorzystaniem tylko świeżych owoców i warzyw.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kanapki według Karola Okrasy
- Deser owocowy z płatkami owsianymi
- Naleśniki z farszem
- Kokosowy pudding chia z mango
- Pizza cztery pory roku
- Biszkopciki z galaretką malinową
- Mrożony jogurt z owocami leśnymi
- Angielskie muffinki śniadaniowe z serkiem
- Koktajl orzeźwiający – mango lassi
- Deser lodowy z owocami
- Kule lodowe z niespodzianką
- Śniadaniowe burrito z jajecznicą
- Praliny z białą czekoladą i ciasteczkami
- Krewetki z ananasem podawane na zimno
- Wegańskie lody czekoladowe z awokado
- Grillowany śledź z kaszą orkiszową i surówką z fenkułu
- GOFRY DROŻDŻOWE W STYLU BELGIJSKIM
- Wegański awokado burger
- Muffinki brownie
- Sos słodko-kwaśny
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Marynata grillowa do mięsa drobiowego
- KLASYCZNA KRUSZONKA I ZAPIEKANE BRZOSKWINIE
- Tradycyjne pączki z kremem budyniowym
- Lodowe babeczki
- Różowy makaron z burakami
- Ogórki w stylu kozackim
- Brownie z czekoladowymi kulkami
- Greckie pierożki z serem graviera
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)