Chrupiące ciepłe lody

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • 2 miseczki
  • płytką foremkę o wymiarach 25 x 25 cm
  • papier do pieczenia
  • papierowe słomki lub patyczki – 9 szt.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: ROZTAPIAMY MASŁO ORZECHOWE Z DODATKAMI

W rondelku roztapiamy masło orzechowe, dodajemy syrop klonowy oraz szczyptę soli.

KROK 2: MIESZAMY PŁATKI Z MASŁEM ORZECHOWYM

Do dwóch misek nakładamy płatki śniadaniowe: do jednej miodowe Ringsy, do drugiej Space Cookies oraz cynamon. Masę z masłem orzechowym dzielimy na pół i wlewamy do każdej miski. Zawartość obu misek mieszamy.

KROK 3: WYLEWAMY I CHŁODZIMY MASY

Formę do pieczenia wykładamy papierem. Jedną z mas wylewamy na jej dno i wyrównujemy. Słomki lub patyczki kładziemy na masę w odstępach co 4 cm, następnie lekko je dociskamy i zalewamy drugą masą. Całość wyrównujemy i odstawiamy na minimum godzinę (lub dłużej) do lodówki, aby masy zastygły. Kiedy całość będzie twarda, kroimy ją ostrym nożem, nadając jej kształt lodów na patyku.

KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY POLEWY

Czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej – każdą osobno. Roztopione czekolady przelewamy do wysokich szklanek i zanurzamy w nich przygotowane lody. Dekorujemy posypką cukrową.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!