Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blender
  • foremki lub małe naczynia żaroodporne
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Krok 1: Przygotowujemy owoce

Gruszki kroimy w cząstki. Morele (zamiast moreli możemy użyć 4 nektarynek) i śliwki przekrawamy na pół, usuwamy pestki. Jeśli zamiast moreli mamy nektarynki, to kroimy je w ósemki. Na rozgrzaną patelnię wylewamy syrop klonowy, dodajemy imbir i sok z limonki. Dokładamy gruszki i karmelizujemy ok. 5 minut. Następnie dorzucamy morele i śliwki i podgrzewamy jeszcze ok. 1 minuty.

Krok 2: Przygotowujemy kruszonkę

Sok wyciśnięty z limonki i pozostałe składniki kruszonki przekładamy do kielicha blendera i miksujemy.

Krok 3: Pieczemy owoce z kruszonką

Owoce przekładamy do małych foremek lub naczynek żaroodpornych. Wierzch posypujemy kruszonką. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C na ok. 10 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram