Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- foremki lub małe naczynia żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Przygotowujemy owoce
Gruszki kroimy w cząstki. Morele (zamiast moreli możemy użyć 4 nektarynek) i śliwki przekrawamy na pół, usuwamy pestki. Jeśli zamiast moreli mamy nektarynki, to kroimy je w ósemki. Na rozgrzaną patelnię wylewamy syrop klonowy, dodajemy imbir i sok z limonki. Dokładamy gruszki i karmelizujemy ok. 5 minut. Następnie dorzucamy morele i śliwki i podgrzewamy jeszcze ok. 1 minuty.
Krok 2: Przygotowujemy kruszonkę
Sok wyciśnięty z limonki i pozostałe składniki kruszonki przekładamy do kielicha blendera i miksujemy.
Krok 3: Pieczemy owoce z kruszonką
Owoce przekładamy do małych foremek lub naczynek żaroodpornych. Wierzch posypujemy kruszonką. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C na ok. 10 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Owoce pod chrupiącą kruszonką
Owoce pod kruszonką to jednocześnie łatwy w przygotowaniu, jak i pyszny deser! Doskonały na leniwe popołudnie!
Jabłka grójeckie pod jaglaną kruszonką
Paweł Małecki przygotował deser idealny na walentynki! Jabłka pod kruszonką z dodatkiem płatków jaglanych i orzechów włoskich zachwycą każdego!
Crumble z owocami i ziołowo-cytrynowym cukrem
Crumble to mieszanka owoców zapieczoną pod chrupiącą kruszonką. W tym przepisie dodatkowo wzbogacona ziołowo-cytrynowym cukrem.
Letnie owoce pod kruszonką
Owocowy smak lata ukryty pod delikatną warstwą ciepłej chrupiącej kruszonki. Idealnie komponuje się z kulką lodów!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sznycel w panierce owsianej z sałatką z ziemniaków
- Ciasto czekoladowo-owsiane
- Markizy owsiane z marchewką i konfiturą truskawkową
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Pudding z letnich owoców
- Naleśniki z syropem kawowym
- Smażone okonie z chlebową sałatką
- Jabłka grójeckie pod jaglaną kruszonką
- Tort jogurtowy z owocami leśnymi
- Pancakes szpinakowe z owocami i syropem
- Owoce pod chrupiącą kruszonką
- Tatar wołowy
- Kotlety mielone z purée
- Kasza jaglana z pieczonym jabłkiem
- Tarta waniliowa na spodzie z płatków cynamonowych
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- Hummus grzybowy
- Tosty żytnie z indykiem i dipem z awokado
- Smoothie z borówkami i brzoskwiniami
- Tortilla z jajkiem i bekonem
- Serowy chlebek
- Spaghetti z klopsikami i sosem pomidorowym
- Nalewka z głogu
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Ciastka pisanki
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Delikatny włoski sernik z ricottą i malinami
- Wieniec wielkanocny
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)