Paluchy wiedźmy
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart
  • piekarnik z funkcją termoobiegu rozgrzany do temp. 180°C
  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

KROK 1: WYRABIAMY CIASTO

Masło kroimy na mniejsze kawałki. Do pojemnika miksującego wsypujemy mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia. Następnie dodajemy kawałki masła i wbijamy dwa jajka. Ciasto wyrabiamy, używając programu ugniatanie ciasta / miękkie ciasto / czas 2 minuty.

KROK 2: FORMUJEMY PALUCHY WIEDŹMY

Wyrobione ciasto przekładamy na blat i formujemy z niego 25 dość cienkich wałeczków o długości ok. 10 cm. Następnie za pomocą noża nacinamy je tak, aby imitowały palce, i z jednej strony wbijamy migdały, aby przypominały paznokcie.

KROK 3: PIECZEMY PALUCHY WIEDŹMY

Gotowe paluchy układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 15 minut w piekarniku z funkcją termoobiegu rozgrzanym do temp. 180°C. Ciastka studzimy.

KROK 4: DEKORUJEMY PALUCHY WIEDŹMY

Wystudzone ciasta w okolicy migdałowego paznokcia delikatnie dekorujemy dżemem truskawkowym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!