Halloweenowa przekąska z jabłek

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Przygotowujemy krem miodowy

Serek wiejski łączymy z 25 g miodu. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do masy. Przekładamy do miski i skrapiamy pozostałym miodem.

Krok 2: Kroimy jabłka

Truskawki oczyszczamy i kroimy wzdłuż na pół. Jabłka myjemy i kroimy na ćwiartki. Gniazda nasienne wycinamy, niezbyt głęboko wcinając się w kawałki jabłek. Po stronie skórki na środku wycinamy małą szczelinę przypominającą usta. Kawałki jabłka skrapiamy dookoła sokiem z cytryny.

Krok 3: Dekorujemy jabłka

W każdym kawałku jabłka umieszczamy po połowie truskawki jako język. Na górze i na dole wtykamy ukośnie i trochę nierówno słupki migdałów jako zęby. Przekąski z jabłek układamy na paterze i podajemy z kremem miodowym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Paweł Małecki

Chipsy z jabłek

Chipsy z jabłek to idealna przekąska na imprezę lub podczas oglądania filmu. Spróbuj koniecznie!

Chipsy z jabłek

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Jabłka nadziewane kaszą jaglaną

Niezwykle popularna ostatnio kasza jaglana pojawiła się także w przepisie Pawła. Zobacz, co z niej przygotował!

Jabłka nadziewane kaszą jaglaną

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Jabłka zapiekane z żurawiną

Szukasz pomysłu na szybki i owocowy deser? Przygotuj jabłka zapiekane z wyśmienitym farszem migdałowo-żurawinowym!

Jabłka zapiekane z żurawiną

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 3 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    975 dni temu
    Filmik nie działo

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!