Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy krem miodowy
Serek wiejski łączymy z 25 g miodu. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do masy. Przekładamy do miski i skrapiamy pozostałym miodem.
Krok 2: Kroimy jabłka
Truskawki oczyszczamy i kroimy wzdłuż na pół. Jabłka myjemy i kroimy na ćwiartki. Gniazda nasienne wycinamy, niezbyt głęboko wcinając się w kawałki jabłek. Po stronie skórki na środku wycinamy małą szczelinę przypominającą usta. Kawałki jabłka skrapiamy dookoła sokiem z cytryny.
Krok 3: Dekorujemy jabłka
W każdym kawałku jabłka umieszczamy po połowie truskawki jako język. Na górze i na dole wtykamy ukośnie i trochę nierówno słupki migdałów jako zęby. Przekąski z jabłek układamy na paterze i podajemy z kremem miodowym.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto marchewkowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Krokiety z mięsem
- Jajka na miękko
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto na pierogi
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pierniki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Guacamole
- Pieczona ryba po grecku
- Śledź w oleju
- Pistacjowy sernik baskijski
- Uszka z grzybami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
1097 dni temu
Filmik nie działo
Odpowiedz