Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy krem miodowy
Serek wiejski łączymy z 25 g miodu. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do masy. Przekładamy do miski i skrapiamy pozostałym miodem.
Krok 2: Kroimy jabłka
Truskawki oczyszczamy i kroimy wzdłuż na pół. Jabłka myjemy i kroimy na ćwiartki. Gniazda nasienne wycinamy, niezbyt głęboko wcinając się w kawałki jabłek. Po stronie skórki na środku wycinamy małą szczelinę przypominającą usta. Kawałki jabłka skrapiamy dookoła sokiem z cytryny.
Krok 3: Dekorujemy jabłka
W każdym kawałku jabłka umieszczamy po połowie truskawki jako język. Na górze i na dole wtykamy ukośnie i trochę nierówno słupki migdałów jako zęby. Przekąski z jabłek układamy na paterze i podajemy z kremem miodowym.
Zobacz podobne
przepisy
Chipsy z jabłek
Chipsy z jabłek to idealna przekąska na imprezę lub podczas oglądania filmu. Spróbuj koniecznie!
Jabłka nadziewane kaszą jaglaną
Niezwykle popularna ostatnio kasza jaglana pojawiła się także w przepisie Pawła. Zobacz, co z niej przygotował!
Grillowane jabłka nadziewane rabarbarem i żurawiną
Jeśli lubisz pieczone jabłka, to z pewnością pokochasz także ten deser! Faszerowane owoce z rusztu smakują wyśmienicie.
Jabłka zapiekane z żurawiną
Szukasz pomysłu na szybki i owocowy deser? Przygotuj jabłka zapiekane z wyśmienitym farszem migdałowo-żurawinowym!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tortellini z sosem szpinakowym i boczkiem
- Migdałowe ciasto pleśniak – przepis
- Koktajl z krewetek
- Gofry bananowe z polewą czekoladową
- Ciabatta z wegańskimi klopsikami
- Placuszki ziemniaczane
- Kalmary w sosie pomidorowym
- Przecier ze świeżych owoców
- Paluchy wiedźmy
- Halloweenowe jajka z dipem z awokado
- Oliwa bazyliowa
- Sylwestrowe przekąski z pomidorkami koktajlowymi
- Gofry z kokosową śmietanką
- Szaszłyki z warzywami i owocami
- Roladki z tortilli z guacamole i kabanosami
- Owsiankowe latte z granolą
- Łosoś gotowany na parze z warzywami z purée z groszku
- Pełnoziarnisty chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika
- Jarski żurek łemkowski
- Curry rybne z mango i kolendrą
- Kuleczki z koziego sera
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Jabłka i gruszki z rodzynkami
- Twarożek tofu z warzywami
- Zupa parmezan pasta
- Wegańskie lody z awokado z truflami czekoladowymi
- Zapiekanka z indykiem i ziemniaczanym purée
- Wegańskie ciasto z rabarbarem
- Hot dogi z frankfurterkami
- Pieczone frytki warzywne z dipem paprykowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
754 dni temu
Filmik nie działo
odpowiedz