• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Przygotowujemy krem miodowy

Serek wiejski łączymy z 25 g miodu. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do masy. Przekładamy do miski i skrapiamy pozostałym miodem.

Krok 2: Kroimy jabłka

Truskawki oczyszczamy i kroimy wzdłuż na pół. Jabłka myjemy i kroimy na ćwiartki. Gniazda nasienne wycinamy, niezbyt głęboko wcinając się w kawałki jabłek. Po stronie skórki na środku wycinamy małą szczelinę przypominającą usta. Kawałki jabłka skrapiamy dookoła sokiem z cytryny.

Krok 3: Dekorujemy jabłka

W każdym kawałku jabłka umieszczamy po połowie truskawki jako język. Na górze i na dole wtykamy ukośnie i trochę nierówno słupki migdałów jako zęby. Przekąski z jabłek układamy na paterze i podajemy z kremem miodowym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram