
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy krem miodowy
Serek wiejski łączymy z 25 g miodu. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do masy. Przekładamy do miski i skrapiamy pozostałym miodem.
Krok 2: Kroimy jabłka
Truskawki oczyszczamy i kroimy wzdłuż na pół. Jabłka myjemy i kroimy na ćwiartki. Gniazda nasienne wycinamy, niezbyt głęboko wcinając się w kawałki jabłek. Po stronie skórki na środku wycinamy małą szczelinę przypominającą usta. Kawałki jabłka skrapiamy dookoła sokiem z cytryny.
Krok 3: Dekorujemy jabłka
W każdym kawałku jabłka umieszczamy po połowie truskawki jako język. Na górze i na dole wtykamy ukośnie i trochę nierówno słupki migdałów jako zęby. Przekąski z jabłek układamy na paterze i podajemy z kremem miodowym.
Zobacz podobne
przepisy
Chipsy z jabłek
Chipsy z jabłek to idealna przekąska na imprezę lub podczas oglądania filmu. Spróbuj koniecznie!

Jabłka nadziewane kaszą jaglaną
Niezwykle popularna ostatnio kasza jaglana pojawiła się także w przepisie Pawła. Zobacz, co z niej przygotował!

Grillowane jabłka nadziewane rabarbarem i żurawiną
Jeśli lubisz pieczone jabłka, to z pewnością pokochasz także ten deser! Faszerowane owoce z rusztu smakują wyśmienicie.

Jabłka zapiekane z żurawiną
Szukasz pomysłu na szybki i owocowy deser? Przygotuj jabłka zapiekane z wyśmienitym farszem migdałowo-żurawinowym!

Komentarze (1)
221 dni temu
Filmik nie działo
odpowiedz