![Panini z mortadelą i mascarpone Panini z mortadelą i mascarpone](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/40c4156a4496-a439e6e02fd4-kw43-2022-kinga-paruzel-panini-z-mortadela-i-mascarpone-1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ Z SERA MASCARPONE
Ser mascarpone łączymy w misce z serem pecorino startym na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy posiekane liście świeżej bazylii. Mieszamy.
KROK 2: SKŁADAMY PANINI
Ciabattę przekrawamy na pół. Spód bułki smarujemy serową pastą. Na serku układamy liście szpinaku i plastry mortadeli. Wierzch bułki skrapiamy od wewnątrz oliwą z oliwek. Składamy panini.
KROK 3: GRILLUJEMY I PODAJEMY PANINI
Kanapkę nacieramy z wierzchu oliwą z oliwek, przekładamy na grill. Dociskamy i grillujemy przez ok. 3 minuty, aż pieczywo się zarumieni i powstaną na nim charakterystyczne prążki.
Gotowe panini przekrawamy na pół i układamy na talerzu.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka ciao ciabatta
Delikatny chleb pszenny, na którym ułożono włoskie przysmaki. Świetny pomysł na pyszne śniadanie!
![Kanapka ciao ciabatta](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/99f9b6006212-2f16b47b49-Katalog-kanapek_98430_960x540.webp)
Kanapka paryżanka
Delikatny rogalik, twaróg, odrobina konfitury i listki mięty – pyszny pomysł na francuskie śniadanie w pięć minut!
![Kanapka paryżanka](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/3e0c374efe1f-be6ed9be82-Katalog-kanapek_98498_960x540.webp)
Kanapka viva camembert
Pszenna bułka z chrupiącą skórką, francuski ser i słodka żurawina – prosty sposób na kanapkę o oryginalnym smaku!
![Kanapka viva camembert](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/80c4641daa02-d386a8cfed-Katalog-kanapek_98516_960x540.webp)
Panini z grillowanymi warzywami
Kanapka na ciepło w stylu włoskim? Sięgnij po przepis Kingi na panini z grillowanymi warzywami z mascarpone z gorgonzolą. To naprawdę udane połączenie!
![Panini z grillowanymi warzywami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/b3ff0325e4cf-9b0b32c690ae-kw43-2022-kinga-paruzel-panini-z-grillowanymi-warzywami-1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tostowe koszyczki z pieczarkami, boczkiem i jajkiem
- Ratatouille
- Ziemniak pieczony w łupinie z szybkim chilli
- Pierogi z jagodami
- Jajka po wiedeńsku z kremem z rzeżuchy i tostowymi paluszkami
- Pieczarki faszerowane brązowym ryżem i serem camembert
- Tarta szpinakowa na spodzie z batatów
- Gulasz z batatów
- Faszerowane bataty
- Donuty dyniowe
- Pulled pork na 2 sposoby: faszerowane bataty i kanapki
- Sałatka z brukselki
- Bataty faszerowane pulled porkiem
- Spaghetti z okruszkami – sposób na czerstwe pieczywo
- Sałatka śniadaniowa z chorizo
- Placuszki z botwinki z dipem chrzanowym
- Kremowa jajecznica z pomidorami
- Zupa nic z kluskami leniwymi
- Pieczony bakłażan z indykiem
- Puszysty omlet na słodko
- Faworki drożdżowe
- Domowy egg drop sandwich
- Zielony omlet z białek i puszysty twarożek
- Makaron z truskawkami
- Szybki makaron chow mein z tofu i marynowanym imbirem
- Omlet z wędzonym łososiem i awokado
- Wegańska kiełbasa z grilla
- Mleko gdańskie
- Pieczona owsianka à la brownie
- Wigilijne racuchy z receptury mojej babci
Komentarze (0)