Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ Z SERA MASCARPONE
Ser mascarpone łączymy w misce z serem pecorino startym na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy posiekane liście świeżej bazylii. Mieszamy.
KROK 2: SKŁADAMY PANINI
Ciabattę przekrawamy na pół. Spód bułki smarujemy serową pastą. Na serku układamy liście szpinaku i plastry mortadeli. Wierzch bułki skrapiamy od wewnątrz oliwą z oliwek. Składamy panini.
KROK 3: GRILLUJEMY I PODAJEMY PANINI
Kanapkę nacieramy z wierzchu oliwą z oliwek, przekładamy na grill. Dociskamy i grillujemy przez ok. 3 minuty, aż pieczywo się zarumieni i powstaną na nim charakterystyczne prążki.
Gotowe panini przekrawamy na pół i układamy na talerzu.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka ciao ciabatta
Delikatny chleb pszenny, na którym ułożono włoskie przysmaki. Świetny pomysł na pyszne śniadanie!
Kanapka paryżanka
Delikatny rogalik, twaróg, odrobina konfitury i listki mięty – pyszny pomysł na francuskie śniadanie w pięć minut!
Kanapka viva camembert
Pszenna bułka z chrupiącą skórką, francuski ser i słodka żurawina – prosty sposób na kanapkę o oryginalnym smaku!
Panini z grillowanymi warzywami
Kanapka na ciepło w stylu włoskim? Sięgnij po przepis Kingi na panini z grillowanymi warzywami z mascarpone z gorgonzolą. To naprawdę udane połączenie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tostowe koszyczki z pieczarkami, boczkiem i jajkiem
- Ratatouille
- Ziemniak pieczony w łupinie z szybkim chilli
- Pierogi z jagodami
- Jajka po wiedeńsku z kremem z rzeżuchy i tostowymi paluszkami
- Pieczarki faszerowane brązowym ryżem i serem camembert
- Tarta szpinakowa na spodzie z batatów
- Gulasz z batatów
- Faszerowane bataty
- Donuty dyniowe
- Pulled pork na 2 sposoby: faszerowane bataty i kanapki
- Sałatka z brukselki
- Bataty faszerowane pulled porkiem
- Spaghetti z okruszkami – sposób na czerstwe pieczywo
- Sałatka śniadaniowa z chorizo
- Placuszki z botwinki z dipem chrzanowym
- Kremowa jajecznica z pomidorami
- Zupa nic z kluskami leniwymi
- Pieczony bakłażan z indykiem
- Puszysty omlet na słodko
- Faworki drożdżowe
- Domowy egg drop sandwich
- Zielony omlet z białek i puszysty twarożek
- Makaron z truskawkami
- Szybki makaron chow mein z tofu i marynowanym imbirem
- Omlet z wędzonym łososiem i awokado
- Wegańska kiełbasa z grilla
- Mleko gdańskie
- Pieczona owsianka à la brownie
- Wigilijne racuchy z receptury mojej babci
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)