
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ Z SERA MASCARPONE
Ser mascarpone łączymy w misce z serem pecorino startym na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy posiekane liście świeżej bazylii. Mieszamy.
KROK 2: SKŁADAMY PANINI
Ciabattę przekrawamy na pół. Spód bułki smarujemy serową pastą. Na serku układamy liście szpinaku i plastry mortadeli. Wierzch bułki skrapiamy od wewnątrz oliwą z oliwek. Składamy panini.
KROK 3: GRILLUJEMY I PODAJEMY PANINI
Kanapkę nacieramy z wierzchu oliwą z oliwek, przekładamy na grill. Dociskamy i grillujemy przez ok. 3 minuty, aż pieczywo się zarumieni i powstaną na nim charakterystyczne prążki.
Gotowe panini przekrawamy na pół i układamy na talerzu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto na pierogi
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto marchewkowe
- Śledź w oleju
- Uszka z grzybami
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Makowiec japoński
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Klasyczna sałatka grecka
- Zupa grzybowa z makaronem
- Domek z piernika
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ryba z piekarnika
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pistacjowy sernik baskijski
- Krokiety z mięsem
- Nuggetsy z kurczaka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)