Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: GRILLUJEMY WARZYWA
Końcówki cukinii i bakłażana odcinamy. Z warzyw odkrawamy wzdłuż po 2 długie plastry. Cebulę i paprykę kroimy w większe kawałki. Wszystkie warzywa skrapiamy oliwą i oprószamy z obu stron bazylią, oregano, solą i pieprzem.
Przekładamy na rozgrzaną patelnię grillową. Grillujemy z obu stron, aż warzywa się zarumienią i powstaną na nich charakterystyczne prążki. Warzywa powinny być chrupkie.
KROK 2: SKŁADAMY PANINI
Ciabattę przekrawamy na pół. Spód bułki smarujemy serem mascarpone z gorgonzolą. Na warstwie sera układamy grillowane warzywa.
Wierzch bułki skrapiamy od środka oliwą i przykrywamy nim warzywa. Lekko dociskamy.
KROK 3: GRILLUJEMY I PODAJEMY PANINI
Kanapkę przekładamy na rozgrzaną, skropioną oliwą patelnię grillową. Dociskamy garnkiem i grillujemy przez ok. 3 minuty, aż pieczywo się zarumieni (powinny pojawić się na nim charakterystyczne prążki).
Kanapkę odwracamy i grillujemy kolejne 3 minuty.
Grillowane panini przekrawamy na pół i układamy na talerzu.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka ciao ciabatta
Delikatny chleb pszenny, na którym ułożono włoskie przysmaki. Świetny pomysł na pyszne śniadanie!
Kanapka paryżanka
Delikatny rogalik, twaróg, odrobina konfitury i listki mięty – pyszny pomysł na francuskie śniadanie w pięć minut!
Kanapka viva camembert
Pszenna bułka z chrupiącą skórką, francuski ser i słodka żurawina – prosty sposób na kanapkę o oryginalnym smaku!
Panini z mortadelą i mascarpone
Bataty to świetne warzywo do faszerowania. Tym razem wypróbuj batatów wypełnionych pulled porkiem. Nie pożałujesz!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Tort czekoladowo-kawowy
- Szaszłyki z łososia z warzywami
- Zielony sok z jabłek, kiwi i jarmużu
- Schab na dwa sposoby
- Pita z fetą, cukinią i cebulą podana z sałatką
- Zupa owocowa z makaronem
- Kompot agrestowy
- Hash browns z jajkiem sadzonym i boczkiem
- Wegańskie panini z boczniakami i sosem aioli
- Gnocchi z letnimi warzywami
- Szparagi z szynką parmeńską
- Zupa krem z pieczonego kalafiora z masłem orzechowym
- Kanapka z kurczakiem na ciepło
- Zapiekanki w stylu włoskim
- Zielony omlet z białek i puszysty twarożek
- Domowy egg drop sandwich
- Dutch baby z gruszkami i śliwkami
- Humus z tahiną i płatkami chili
- Pasztet z karpia z suszonymi owocami
- Pieczony łosoś z komosą ryżową i świeżymi warzywami
- Tiramisu ze śliwkami
- Okoń morski w sosie cytrusowym
- Kanapeczki z pastą z pieczonej flądry, suszonych pomidorów i papryki
- Kawa z imbirem
- Babka marmurkowa
- Królik w prawdziwkach z majerankiem i pieczonym topinamburem
- Klopsiki zapiekane z serem provolone
- Wigilijne racuchy z receptury mojej babci
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)