
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: GRILLUJEMY WARZYWA
Końcówki cukinii i bakłażana odcinamy. Z warzyw odkrawamy wzdłuż po 2 długie plastry. Cebulę i paprykę kroimy w większe kawałki. Wszystkie warzywa skrapiamy oliwą i oprószamy z obu stron bazylią, oregano, solą i pieprzem.
Przekładamy na rozgrzaną patelnię grillową. Grillujemy z obu stron, aż warzywa się zarumienią i powstaną na nich charakterystyczne prążki. Warzywa powinny być chrupkie.
KROK 2: SKŁADAMY PANINI
Ciabattę przekrawamy na pół. Spód bułki smarujemy serem mascarpone z gorgonzolą. Na warstwie sera układamy grillowane warzywa.
Wierzch bułki skrapiamy od środka oliwą i przykrywamy nim warzywa. Lekko dociskamy.
KROK 3: GRILLUJEMY I PODAJEMY PANINI
Kanapkę przekładamy na rozgrzaną, skropioną oliwą patelnię grillową. Dociskamy garnkiem i grillujemy przez ok. 3 minuty, aż pieczywo się zarumieni (powinny pojawić się na nim charakterystyczne prążki).
Kanapkę odwracamy i grillujemy kolejne 3 minuty.
Grillowane panini przekrawamy na pół i układamy na talerzu.
Komentarze (0)