Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: GRILLUJEMY WARZYWA
Końcówki cukinii i bakłażana odcinamy. Z warzyw odkrawamy wzdłuż po 2 długie plastry. Cebulę i paprykę kroimy w większe kawałki. Wszystkie warzywa skrapiamy oliwą i oprószamy z obu stron bazylią, oregano, solą i pieprzem.
Przekładamy na rozgrzaną patelnię grillową. Grillujemy z obu stron, aż warzywa się zarumienią i powstaną na nich charakterystyczne prążki. Warzywa powinny być chrupkie.
KROK 2: SKŁADAMY PANINI
Ciabattę przekrawamy na pół. Spód bułki smarujemy serem mascarpone z gorgonzolą. Na warstwie sera układamy grillowane warzywa.
Wierzch bułki skrapiamy od środka oliwą i przykrywamy nim warzywa. Lekko dociskamy.
KROK 3: GRILLUJEMY I PODAJEMY PANINI
Kanapkę przekładamy na rozgrzaną, skropioną oliwą patelnię grillową. Dociskamy garnkiem i grillujemy przez ok. 3 minuty, aż pieczywo się zarumieni (powinny pojawić się na nim charakterystyczne prążki).
Kanapkę odwracamy i grillujemy kolejne 3 minuty.
Grillowane panini przekrawamy na pół i układamy na talerzu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Świąteczne pierniczki
- Kutia
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Makowiec japoński
- Przekąski sylwestrowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Jajka na miękko
- Pieczona ryba po grecku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto na pierogi
- Golonka pieczona po bawarsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Łazanki
- Domek z piernika
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)