Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blachę piekarnikową
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
KROK 1: Przygotowujemy ciecierzycę
Ciecierzycę dokładnie odcedzamy.
KROK 2: Przyprawiamy ciecierzycę
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy na niej ciecierzycę, którą posypujemy przyprawami.
KROK 3: Pieczemy
Ciecierzycę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 20-25 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Ciecierzyca z mielonym mięsem i imbirem
Spróbuj połączenia ciecierzycy z mięsem mielonym i aromatycznymi przyprawami! Smakuje wyśmienicie z chrupiącą bagietką.
Frytki z halloumi z sosem tzatziki
Wspaniały smak sera halloumi zamknięty w pysznych i prostych frytkach zachwyci każdego miłośnika greckiej kuchni! Wykorzystaj przepis Kingi i podaj je z sosem tzatziki.
Ciecierzyca po bretońsku
Co znane, warto zmieniać, więc zamiast fasolki po bretońsku Karol proponuje ciecierzycę po bretońsku! Z dodatkiem chrupiących warzyw, pachnącej kiełbasy i boczku. Koniecznie pozwól sobie na ten genialnie smaczny eksperyment!
Chipsy z tortilli z sosem serowym
Domowe chipsy z tortilli to idealny pomysł na imprezę z przyjaciółmi. Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się, jakie to proste!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Roladki z cukinii
- Nadziewana papryka w sosie pomidorowym
- Serowa kula z brokułów
- Sałatka chlebowa z jajem poszetowym według Okrasy
- Chrupiący łosoś z purpurową owsianką
- Kurczak z chili
- Piwno-arbuzowy koktajl
- Medaliony z wędzonego łososia na sałatce z marynowanych szparagów
- Kruche tarty z groszkiem
- Popcorn z karmelem z chili i cynamonem
- Przekąska z pieczonej ciecierzycy na słodko
- Śniadaniowy chlebek marchewkowy
- Jogurt
- Pieczone frytki warzywne z dipem curry
- Bostock z rabarbarem
- Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
- Beskidzkie poleśniki: placki ziemniaczane pieczone w kapuście
- Filet z zębacza smugowego w zielonej pietruszce
- Placek z rabarbarem
- Bombki z piernika
- Gniazdka – przepis na orzechowe pączki parzone
- Stek wołowy w sosie serowo-tymiankowym
- Cannoli z ricottą i pistacjami
- Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą
- Zapiekany ser z pistacjami
- Nalewka z miodu spadziowego
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Schab z morelami
- Tort Bellini
- Szparagi w panierce i zapiekane młode ziemniaki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
9 dni temu
Smakuje to na zimno?
odpowiedz
7 dni temu
Każdy lubi, co innego, ale nam smakowała na zimno :)