![Pieczona ciecierzyca na słono Pieczona ciecierzyca na słono](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/4b14926f30a2-6be6132447be-przekaski-z-pieczonej-ciecierzycy.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blachę piekarnikową
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
KROK 1: Przygotowujemy ciecierzycę
Ciecierzycę dokładnie odcedzamy.
KROK 2: Przyprawiamy ciecierzycę
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy na niej ciecierzycę, którą posypujemy przyprawami.
KROK 3: Pieczemy
Ciecierzycę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 20-25 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Ciecierzyca z mielonym mięsem i imbirem
Spróbuj połączenia ciecierzycy z mięsem mielonym i aromatycznymi przyprawami! Smakuje wyśmienicie z chrupiącą bagietką.
![Ciecierzyca z mielonym mięsem i imbirem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e5b3571a8a3a-8f9237a830e1-Kichererbsentopf.webp)
Frytki z halloumi z sosem tzatziki
Wspaniały smak sera halloumi zamknięty w pysznych i prostych frytkach zachwyci każdego miłośnika greckiej kuchni! Wykorzystaj przepis Kingi i podaj je z sosem tzatziki.
![Frytki z halloumi z sosem tzatziki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f791b498c3de-c137adb0b966-KW24_Kinga_paruzel-frytki-z-halloumi-z-sosem-tzatziki-1250x700.webp)
Ciecierzyca po bretońsku
Co znane, warto zmieniać, więc zamiast fasolki po bretońsku Karol proponuje ciecierzycę po bretońsku! Z dodatkiem chrupiących warzyw, pachnącej kiełbasy i boczku. Koniecznie pozwól sobie na ten genialnie smaczny eksperyment!
![Ciecierzyca po bretońsku](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/721dccab6e10-a768f3020ce0-kw08-2022-karol-okrasa-ciecierzyca-po-bretonsku_1250x700.webp)
Chipsy z tortilli z sosem serowym
Domowe chipsy z tortilli to idealny pomysł na imprezę z przyjaciółmi. Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się, jakie to proste!
![Chipsy z tortilli z sosem serowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/670c13c60047-346cae0942d1-kw42-2022-chipsy-z-tortilli-z-sosem-serowym.webp)
![sticker MCC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/57dc65ab7c45-mcc.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Roladki z cukinii
- Nadziewana papryka w sosie pomidorowym
- Serowa kula z brokułów
- Sałatka chlebowa z jajem poszetowym według Okrasy
- Chrupiący łosoś z purpurową owsianką
- Kurczak z chili
- Piwno-arbuzowy koktajl
- Medaliony z wędzonego łososia na sałatce z marynowanych szparagów
- Kruche tarty z groszkiem
- Popcorn z karmelem z chili i cynamonem
- Przekąska z pieczonej ciecierzycy na słodko
- Śniadaniowy chlebek marchewkowy
- Jogurt
- Pieczone frytki warzywne z dipem curry
- Bostock z rabarbarem
- Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
- Beskidzkie poleśniki: placki ziemniaczane pieczone w kapuście
- Filet z zębacza smugowego w zielonej pietruszce
- Placek z rabarbarem
- Bombki z piernika
- Orzechowe gniazdka z ciasta parzonego
- Stek wołowy w sosie serowo-tymiankowym
- Cannoli z ricottą i pistacjami
- Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą
- Zapiekany ser z pistacjami
- Nalewka z miodu spadziowego
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Schab z morelami
- Tort Bellini
- Szparagi w panierce i zapiekane młode ziemniaki
Komentarze (0)