Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Odcedzamy ciecierzycę
Imbir i czosnek obieramy, a następnie drobno siekamy. Dymki oczyszczamy i kroimy w krążki. Marchew i batat obieramy, kroimy w drobną kostkę. Seler oczyszczamy (natkę odkładamy) i kroimy w kostkę. Ciecierzycę odcedzamy na sitku, płuczemy i osączamy.
Krok 2: Podsmażamy mięso mielone
Mięso mielone podsmażamy wraz z czosnkiem i imbirem na 1 łyżce gorącej oliwy, aż będzie kruche i nabierze brązowego koloru. Doprawiamy kolendrą, cynamonem, solą i pieprzem. Zdejmujemy z patelni i odkładamy.
Krok 3: Doprawiamy danie
Dymki, marchew, batat i seler dodajemy wraz z pozostałą oliwą na tę samą patelnię i podsmażamy przez 3 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ciecierzycę i mielone mięso, zalewamy bulionem i zagotowujemy. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok. 20 minut, a następnie doprawiamy do smaku. Podajemy posypane natką selera.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa harira
Zupa w stylu marokańskim w interpretacji Karola Okrasy - niezapomniany rozgrzewający smak na chłodne dni!
Studencki hamburger z ciecierzycą i domowym majonezem bazyliowym
Studenckie menu nie musi być nudne - skorzystaj z przepisu Karola Okrasy na oryginalnego hamburgera!
Cannelloni z mięsem w sosie porowym
Makaronowe rurki wypełnione mięsem, polane gęstym sosem i zapieczone. Klasyczny smak inspirowany Italią, który jest w zasięgu ręki.
Kurczak z curry i warzywami w sosie kokosowym
Aromatyczne, duszone mięso doprawione indyjskim curry i złamane kwasowością pomidorów. Do tego porcja warzyw i… gotowe!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka z bagietką, malinami i dressingiem z maślanki
- Lasagne z bakłażanem i cukinią
- Okrągłe cukinie z farszem z mięsa mielonego
- Ryba smażona z sałatką z fasoli
- Kurczak w winie
- Caprese w oliwie
- Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i kapustą
- Gulasz cielęcy po azjatycku
- Sajgonki z mięsem mielonym
- Caponata
- Sałatka z boczkiem i ciecierzycą
- Wegański bigos ze smażonym tofu i sezamem
- Gulasz z kiszoną kapustą i papryką
- Kanapka z kurczakiem
- Ryż z mięsem mielonym i warzywami
- Strogonow po wegetariańsku
- Risotto szparagowe z kurczakiem
- Smażona ryba na purée z groszku
- Szybkie ciasto z jabłkami i orzechami
- Syrop imbirowy
- Barszcz z uszkami
- Kanapka z polędwicą i jajkiem
- Sałatka fitness
- Aromatyczna konfitura pomarańczowa
- Bułeczki angielskie z konfiturą
- Zupa krem z kalafiora z wędzonym twarogiem
- Gorąca czekolada i domowa przyprawa piernikowa
- Kaczka w winie z suszonymi śliwkami i pieczonymi buraczkami
- Kurczak duszony w pesto orzechowym z salsą z bakłażana
- Kaczka z żurawiną
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)