
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Odcedzamy ciecierzycę
Imbir i czosnek obieramy, a następnie drobno siekamy. Dymki oczyszczamy i kroimy w krążki. Marchew i batat obieramy, kroimy w drobną kostkę. Seler oczyszczamy (natkę odkładamy) i kroimy w kostkę. Ciecierzycę odcedzamy na sitku, płuczemy i osączamy.
Krok 2: Podsmażamy mięso mielone
Mięso mielone podsmażamy wraz z czosnkiem i imbirem na 1 łyżce gorącej oliwy, aż będzie kruche i nabierze brązowego koloru. Doprawiamy kolendrą, cynamonem, solą i pieprzem. Zdejmujemy z patelni i odkładamy.
Krok 3: Doprawiamy danie
Dymki, marchew, batat i seler dodajemy wraz z pozostałą oliwą na tę samą patelnię i podsmażamy przez 3 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ciecierzycę i mielone mięso, zalewamy bulionem i zagotowujemy. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok. 20 minut, a następnie doprawiamy do smaku. Podajemy posypane natką selera.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sernik pistacjowy
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pierniki
- Śledzie po kaszubsku
- Domek z piernika
- Pieczona ryba po grecku
- Spaghetti carbonara
- Golonka pieczona po bawarsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Makówki śląskie
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Piernik świąteczny
- Śledź w oleju
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciasto marchewkowe
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)