Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- termorobota MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MARYNUJEMY INDYKA
Do pojemnika miksującego przekładamy pietruszkę, dodajemy szczyptę soli i wlewamy oliwę. Całość rozdrabniamy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 5 sekund / obroty: 7. Tak przygotowaną marynatą smarujemy polędwiczki z indyka.
KROK 2: GOTUJEMY POLĘDWICZKI Z PIERSI INDYKA NA PARZE
Pierś indyka przekładamy do nasadki do gotowania na parze. Do umytego pojemnika miksującego wlewamy 2 litry wody i wsypujemy 2 łyżeczki soli. Nasadkę do gotowania na parze układamy na pojemniku miksującym i gotujemy indyka, wykorzystując program „gotowanie na parze” / temperatura: 120°C / czas: 10 minut / obroty: 1.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA
Gdy mięso się gotuje, brokuł dzielimy na różyczki, marchewki przekrawamy wzdłuż na pół, a brukselkę po prostu na pół. Tak przygotowane warzywa układamy na dodatkowym wkładzie do gotowania na parze.
WSKAZÓWKA! W tym przepisie najlepiej sprawdzą się niewielkie i dość cienkie marchewki.
KROK 4: GOTUJEMY RESZTĘ SKŁADNIKÓW
Po 10 minutach gotowania indyka, ostrożnie zdejmujemy nasadkę do gotowania na parze. Do pojemnika miksującego wkładamy wkład do gotowania (tzw. koszyczek) z kuskusem perłowym. Następnie na pojemnik miksujący ponownie nakładamy nasadkę do gotowania na parze wraz z wkładem z warzywami. Całość przykrywamy pokrywą i ponownie gotujemy, używając programu „gotowanie na parze” / temperatura: 120°C / czas: 10 minut / obroty: 1.
KROK 5: PODAJEMY DANIE
Wszystkie składniki ostrożnie wyjmujemy z przyrządów do gotowania. Indyka kroimy w plastry i podajemy z porcją kuskusu oraz warzyw. Gotowe danie możemy skropić oliwą lub palonym masłem.
Zobacz podobne
przepisy
Pierś indyka z kaszą jęczmienną i sosem curry
Sprawdź oryginalny sposób na pyszny obiad z indykiem w roli głównej!
Tagliata z indyka z rukolą
Spróbuj innej wersji klasycznej sałatki w stylu włoskim – z rukolą, grillowaną piersią indyka i sosem na bazie suszonych pomidorów!
Chili z indykiem
Gulasz w orientalnym stylu? Spróbuj chili z mnóstwem warzyw, mięsem z indyka i jogurtem kolendrowym!
Bowl proteinowy z pulpecikami z indyka
Szukasz pomysłu na przepyszny obiad, który jednocześnie będzie sycący i pełen protein? Już nie musisz! Przygotuj pulpeciki z indyka z dodatkiem makaronu z czerwonej soczewicy i świeżych warzyw.
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)