Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- termorobota MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MARYNUJEMY INDYKA
Do pojemnika miksującego przekładamy pietruszkę, dodajemy szczyptę soli i wlewamy oliwę. Całość rozdrabniamy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 5 sekund / obroty: 7. Tak przygotowaną marynatą smarujemy polędwiczki z indyka.
KROK 2: GOTUJEMY POLĘDWICZKI Z PIERSI INDYKA NA PARZE
Pierś indyka przekładamy do nasadki do gotowania na parze. Do umytego pojemnika miksującego wlewamy 2 litry wody i wsypujemy 2 łyżeczki soli. Nasadkę do gotowania na parze układamy na pojemniku miksującym i gotujemy indyka, wykorzystując program „gotowanie na parze” / temperatura: 120°C / czas: 10 minut / obroty: 1.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA
Gdy mięso się gotuje, brokuł dzielimy na różyczki, marchewki przekrawamy wzdłuż na pół, a brukselkę po prostu na pół. Tak przygotowane warzywa układamy na dodatkowym wkładzie do gotowania na parze.
WSKAZÓWKA! W tym przepisie najlepiej sprawdzą się niewielkie i dość cienkie marchewki.
KROK 4: GOTUJEMY RESZTĘ SKŁADNIKÓW
Po 10 minutach gotowania indyka, ostrożnie zdejmujemy nasadkę do gotowania na parze. Do pojemnika miksującego wkładamy wkład do gotowania (tzw. koszyczek) z kuskusem perłowym. Następnie na pojemnik miksujący ponownie nakładamy nasadkę do gotowania na parze wraz z wkładem z warzywami. Całość przykrywamy pokrywą i ponownie gotujemy, używając programu „gotowanie na parze” / temperatura: 120°C / czas: 10 minut / obroty: 1.
KROK 5: PODAJEMY DANIE
Wszystkie składniki ostrożnie wyjmujemy z przyrządów do gotowania. Indyka kroimy w plastry i podajemy z porcją kuskusu oraz warzyw. Gotowe danie możemy skropić oliwą lub palonym masłem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Guacamole
- Domek z piernika
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Makowiec japoński
- Mini burgery
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kutia
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciasto na pierogi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Śledzie po kaszubsku
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ciasto marchewkowe
- Łazanki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sałatka gyros
- Piernik świąteczny
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)