Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobot MC Smart
Przygotuj wcześniej:
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.
Sposób przygotowania:
PULPECIKI Z INDYKA
KROK 1: MIELIMY MIĘSO
Mięso mielimy w urządzeniu MC Smart – wybieramy program „własne ustawienia”, czas 15 sekund i prędkość 8.
KROK 2: ROZDRABNIAMY SKŁADNIKI
W misie urządzenia rozdrabniamy cebulę i czosnek – wybieramy program „własne ustawienia”, czas 5 sekund i prędkość 8. Następnie dodajemy szpinak, szczypiorek i płatki owsiane i ponownie rozdrabiamy całość przy tych samych ustawieniach.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA PULPECIKI
Do rozdrobnionych składników dodajemy mięso i jajko i wybieramy program „własne ustawienia”, czas 15 sekund i prędkość 1. Następnie dodajemy przyprawę do mięsa i sól i całość ponownie mieszamy – znów wybierajmy własne ustawienia, czas 15 sekund i prędkość 1.
WSKAZÓWKA! Najlepszą przyprawą do mięsa będzie ta marki Kania Natura do mięsa mielonego, bez dodatku soli. Jeśli jednak zdecydujesz się użyć innej gotowej mieszanki przypraw, która zawiera sól, koniecznie dostosuj ilość soli, którą dodajesz do pulpecików.
KROK 4: FORMUJEMY I GOTUJEMY PULPECIKI
Dno kosza do gotowania na parze smarujemy oliwą. Z mięsnej masy forujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Pulpeciki układamy w koszu, nakładamy pokrywę, wybieramy program do gotowania na parze i gotujemy je 20 minut.
KROK 5: KROIMY WARZYWA
Kapustę dość drobno siekamy, oprószamy solą i odstawiamy. Cebulę kroimy w półtalarki, zalewamy na chwilę zimną wodą, aby jej smak złagodniał, odcedzamy i przekładamy do miski. Marchewkę kroimy, używając obieraczki do warzyw. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki.
KROK 6: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Bazylię, koperek i pietruszkę dość drobno siekamy. Następnie przekładamy je do miski, dodajemy skyr, oliwę, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
PODAJEMY DANIE
Na talerzu układamy makaron, klopsiki, warzywa i borówki. Danie podajemy z dressingiem ze skyru.
Zobacz podobne
przepisy
Bowl z kaszą orkiszową, warzywami i tofu
Nie ma to jak dobry bowl! Z kaszą orkiszową, tofu i warzywami będzie smakować naprawdę wyśmienicie! To idealne, nieskomplikowane danie, które sprawdzi się na obiad lub kolację.
Bowl z halloumi i komosą ryżową
Sycący i kolorowy bowl z komosą ryżową, pysznym serem halloumi i słodkim dodatkiem batata oraz aromatycznym dressingiem. Idealny na pożywne śniadanie lub lunch.
Bowl z ryżem, łososiem i dressingiem limonkowym
Przygotuj sobie domowy bowl i zasmakuj w pysznym połączeniu ryżu, łososia, awokado i limonkowego dressingu. To jest pyszne!
Bowl z kurczakiem, cytrynowym ryżem i warzywami
Delikatne mięso z piersi kurczaka smakuje doskonale w świeżym połączeniu z cytrynowo-czosnkowym ryżem i zielonymi warzywami. Grilluj składniki, łącz wiosenne smaki i stwórz bowl idealny na lekki obiad!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Piłkarskie ciasteczka cake pops z espresso
- Placki ziemniaczane z ciecierzycą z sałatką z pomidorów
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Sznycle z indyka z kapustą i kumkwatem
- Gulasz z kaczych żołądków
- Indyk ze szparagami
- Przekąski kibica: roladki z tortilli z krewetkowym ceviche
- Sałatka z bobu z chlebowym chrustem i tofu
- Kołocz śląski
- Zapiekanka z batatów
- Brukselka zapiekana z boczkiem
- Kanapki z grilla ze schabem i szparagami
- Kolorowe lody na patyku bez dodatku cukru
- Makaron ryżowy z krewetkami
- Gryczanka i muffiny bananowe – lunchbox na słodko
- Jabłkowy chutney z kolendrą
- Pasta z buraczka i rzodkiewek
- PASTA Z PIECZONEGO DORSZA
- Szakszuka z wołowiną
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Uniwersalna marynata do mięs i warzyw
- Pieczone szparagi à la caprese
- Placuszki z serka wiejskiego z truskawkami
- Obiad jednoblaszkowy
- Kaszotto z kurczakiem i warzywami
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Sernik matcha na zimno
- Dal z czerwonej soczewicy
- Pizza bąbelkowa
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)