zobacz film

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • naczynie żaroodporne
  • trzepaczkę
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Krok 1: Podsmażamy brukselkę

Cebulę pokrojoną w piórka i czosnek pokrojony w plasterki podsmażamy na oliwie na rozgrzanej patelni. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy połówki brukselek, sól oraz pieprz i smażymy ok. 6 minut. Dodajemy suszone pomidory pokrojone w paski i suszone oregano. Mieszamy.

Brukselkę z dodatkami przekładamy do naczynia żaroodpornego i odstawiamy do wystygnięcia.

Krok 2: Przygotowujemy masę jajeczną

Jajka mieszamy w misce ze śmietanką za pomocą trzepaczki i doprawiamy solą oraz pieprzem. Tak przygotowaną masą zalewamy brukselkę z dodatkami.

Krok3:  Pieczemy zapiekankę

Na wierzchu układamy porwaną mozzarellę i kawałki łososia. Zapiekankę pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.

Całość skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki i posypujemy świeżą kolendrą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram