Ryba smażona
Ryba smażona jak nad morzem? Zrób ją w domu!
Jeśli macie zamiar przyrządzić rybę smażoną, to sięgnijcie po przepis Kuchni Lidla. Tu, oprócz tradycyjnych rozwiązań, znajdziecie wiele niestandardowych propozycji, które mogą okazać się w waszym przypadku strzałem w dziesiątkę! Ryba smażona w panierce czy bez panierki? Nie zastanawiajcie się dłużej, tylko udajcie się do Kuchni Lidla i wypróbujcie któryś z przepisów:
- ryba smażona w bułce tartej – paluszki rybne z mintaja z sosem tatarskim
- ryba smażona w cieście – ryba z frytkami
- ryba smażona na maśle – smażony dorsz z czosnkowo-cytrynowym masłem
Ryba smażona w occie
Ryba smażona już gotowa? Najwyższy czas, aby przystąpić do jej degustacji albo wykonać następne kroki. Rybę smażoną możecie np. zamarynować w occie i przełożyć do słoików. Takie rozwiązanie idealnie sprawdzi się w przypadku, gdy dysponujecie jej nadmiarem. Śledź marynowany po mazursku to przepis Kuchni Lidla, dzięki któremu możecie przyrządzić pyszną rybę smażoną w zalewie octowej z dodatkiem suszonych grzybów. Palce lizać! Pamiętajcie, że w zasadzie każda ryba smażona nadaje się do zamarynowania w occie. Aby nieco ułatwić sobie zadanie, polecamy w tym celu wybierać mniejsze ryby. Im drobniejsza ryba smażona, tym łatwiej włożyć ją do słoika i umieścić w zalewie octowej. Życzymy smacznego!
Najlepsze przepisy na rybę smażoną na Wigilię
Ryba smażona to nie tylko pyszny obiad czy kolacja, ale również propozycja dania na specjalne okazje, np. na Wigilię. W polskiej tradycji ten zwyczaj kulinarny jest dość silnie zakorzeniony, dlatego warto wiedzieć, z czym w tym wyjątkowym dniu podawać rybę smażoną. Najczęściej jest to karp, który nie potrzebuje wiele, aby stać się najważniejszą częścią kolacji, ale zawsze będzie mu milej w wysmakowanym towarzystwie. Z czym zatem podać rybę smażoną podczas wyjątkowych okazji, takich jak Wigilia? Spójrzcie na propozycje Kuchni Lidla:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Smażone okonie z chlebową sałatką
Łatwy i szybki w wykonaniu przepis Karola Okrasy na pyszne okonie z sałatką chlebową!

Smażony łosoś z zapiekanką z dyni i pora
Wyjątkowość tego dania podkreśla dodanie świeżej szałwii. Jej aromat doskonale uwydatnia smaki łososia i dyni.


Smażony dorsz z kapustą i pomarańczami
Spróbuj dorsza w niecodziennym połączeniu. Z kapustą z pomarańczami i guacamole.


Risotto ze szpinakiem i smażoną rybą
Przygotuj danie inspirowane kuchnią włoską – risotto ze szpinakiem i rybą z dodatkiem białego wina!


Łupacz z salsą pomidorową
Smaczna ryba podana w towarzystwie warzyw. Wypróbuj przepis na łupacza z salsą pomidorową!

Okoń nilowy ze szparagami
Przygotuj wykwintne, ale łatwe danie – okonia nilowego ze szparagami w sosie maślano-winnym.

Dorsz czarny na szpinaku
Szybki pomysł na obiad – dorsz czarny, podany z blanszowanym szpinakiem z prażonymi płatkami migdałowymi.

Śledź w boczku z prażoną cebulką z rodzynkami
Smakowite płaty śledziowe owinięte boczkiem, a do tego prażona cebulka z jabłkiem i suszonymi owocami – to musi być pyszne!

Halibutowe kąski w ziołowym cieście
Kawałki halibuta podane z domowym sosem słodko-kwaśnym świetnie sprawdzą się podczas spotkania z przyjaciółmi!


Łosoś z woka w sosie słodko-kwaśnym
Przygotuj niezwykłe danie kuchni chińskiej! Oryginalny przepis na łososia według szefa chińskiej restauracji!

Faworki z karpia
Ryba nie jest nudna! Wystarczy sięgnąć po ciekawy i sprawdzony przepis Doroty Wellman na intrygujące faworki rybne.

Łosoś w sosie kokosowo-limonkowym
Łosoś pachnący Azją - z mlekiem kokosowym, limonką, świeżym imbirem i kolendrą.

