Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Podsmażamy warzywa
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Gotujemy wstępnie we wrzącej, osolonej wodzie przez 5-7 minut. Cebulę obieramy i siekamy. Koper włoski oczyszczamy, liście odkładamy na bok. Bulwy kroimy na pół, głąby usuwamy, a resztę kroimy w poprzek w wąskie paski. Podsmażamy z cebulą na gorącym oleju przez ok. 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2: Pieczemy gratin
Jabłka obieramy, pozbawiamy nasion i kroimy w plasterki. Mieszamy z odcedzonymi ziemniakami i koprem w dużym, wysmarowanym tłuszczem naczyniu. Śmietanę, chrzan i 50 ml bulionu mieszamy, dobrze doprawiamy solą i pieprzem, dolewamy do warzyw. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 45-55 minut. W razie potrzeby dolewamy więcej bulionu.
Krok 3: Smażymy filety z pstrąga
Filety z pstrąga dokładnie myjemy i osuszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Smażymy od strony skóry na gorącym maśle przez ok. 2 minuty. Obracamy i smażymy dalej przez 1-2 minuty. Liście kopru włoskiego siekamy, posypujemy nimi gratin. Podajemy z filetami.
Zobacz podobne
przepisy
Pieczony pstrąg w pomidorach i oliwkach
Upieczony w całości pstrąg, wypełniony aromatyczną pastą pomidorowo-oliwkową o wyraźnej nucie bazylii – smakuje wybornie!
Smażony filecik z pstrąga ze szpinakiem z ziemniaczanym purée
Ryby to samo zdrowie, a dzięki temu przepisowi to także wyjątkowy smak. Tak przyrządzony pstrąg jest wyśmienity.
Pstrąg pieczony z ziemniakami
Wystarczą ziemniaki, świeży pstrąg i warzywa, aby na Twoim stole znalazło się nieprawdopodobnie smaczne danie.
Pstrąg z grzybami
Przekonaj się, jak smaczne danie powstanie, gdy upieczesz pstrąga faszerowanego podsmażanymi pieczarkami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowany łosoś z purée z jabłek i kopru włoskiego
- Filet z kurczaka w ziołach z gratin z warzyw
- Tagliatelle z koprem włoskim i kaparami
- 4 sposoby na frytki i dipy
- Sałatka z bobu z pesto z prażonej dymki
- Chłodnik z botwiny z ogórkiem i szczypiorem
- Pstrąg w papilotach z czosnkowymi ziemniakami
- Ciasto marchewkowo-ananasowe
- Naleśniki z pstrągiem i gruszką
- Chleb na domowym zakwasie z koprem włoskim
- Jesiotr maślany z soczewicą i sosem grzybowym
- Pyzy ziemniaczane
- Tarta szpinakowa na spodzie z batatów
- Herbata śliwkowo-czekoladowa
- Bazyliowy dressing z orzechami włoskimi
- Holenderskie frikandele
- Sałatka z mozzarellą i pomidorami
- Tarta bez pieczenia z czerstwego chleba
- Jadalne doniczki z czekolady
- Lunchbox z serowymi proziakami
- DALGONA COFFEE Z TARTĄ CZEKOLADĄ
- Daktylowe praliny
- Kandyzowana skórka pomarańczowa i cytrynowa
- Owoce morza w cieście z talarkami i dipem pesto
- Gnocchi alla sorrentina – zapiekane gnocchi z pomidorami
- Pierś kaczki z purée pietruszkowym i sosem mandarynkowym
- Parzybroda
- Grillowany łosoś z kalafiorem
- Batoniki owsiane z 4 składników
- Ciecierzyca po bretońsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2624 dni temu
Zdrowe i smaczne danie - o to chodzi :) Ziemniaczki z rybą, super połączenie!
odpowiedz