Kuchnia francuska - Zapiekanki mięsne - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Welsch z północnej Francji z serem cheddar
Sycąca chlebowa zapiekanka z boczkiem, piwnym sosem i smażonym jajkiem. Tradycyjna, wiejska potrawa kuchni francuskiej.
Quiche lorraine
Słynna wytrawna tarta znana też jako placek lotaryński. Kruchy spód wypełniony masą z boczkiem i cebulą smakuje każdemu.
Tourte z kurczakiem, porem i tymiankiem
Nie wiesz, czym jest tourte? Z tego przepisu dowiesz się, jak smakuje klasyczne francuskie danie!
Zapiekanki mięsne – przepisy na sukces!
Pyszną zapiekankę mięsną zagwarantuje Wam sprawdzony przepis, a taki znajdziecie w Kuchni Lidla. I choć wiadomo, że kluczem do sukcesu są po części także umiejętności kucharza, to dzięki wskazówkom Lidla przygotowanie dobrej zapiekanki mięsnej to tylko kwestia czasu. Sprawdźcie, na co Was stać, i zainspirujcie się przepisami Kuchni Lidla!
Zapiekanki mięsne – przepisy:
- zapiekanka mięsna z ziemniakami:
- zapiekanka mięsna z makaronem:
- zapiekanka mięsna z pieczarkami:
- zapiekanka mięsna z warzywami:
- zapiekanka mięsna z sosem beszamelowym:
Zapiekanki z mięsa mielonego
Jak widać, w przepisie na zapiekankę z mięsem może wystąpić wiele składników, dzięki którym Wasze dania za każdym razem smakować będą nieco inaczej. I choć sposobów na urozmaicenie mięsnej zapiekanki jest mnóstwo, to wśród przepisów na takie dania dominują mimo wszystko zapiekanki z mięsem mielonym. Kuchnia Lidla wychodzi więc naprzeciw Waszym oczekiwaniom i proponuje całą listę, na której znajdziecie swój idealny przepis na zapiekankę z mięsa mielonego: