Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- 4 naczynia do zapiekanki
- tarkę
- Rozgrzej piekarnik do 180°C
Bochenek chleba kroimy na pół. Połówki przecinamy wzdłuż na 2 części (otrzymujemy łącznie 4 pajdy chleba).
6 łyżek piwa podgrzewamy w rondlu, dodajemy musztardę Dijon. Mieszamy, dodajemy starty na tarce ser, gotujemy na wolnym ogniu do całkowitego rozpuszczenia się sera. Na koniec dodajemy 2-3 łyżki piwa.
Pajdy chleba pieczemy na rozgrzanej patelni grillowej z 2 łyżkami oleju. Kromki przekładamy do 4 naczyń żaroodpornych, każdą polewamy 1-2 łyżkami piwa, na wierzchu układamy gube plastry boczku. Chleb zalewamy rozpuszczonym serem i pieczemy około 10 minut w temp. 180°C.
Miks sałat przekładamy do miski. Skrapiamy oliwą z oliwek i octem balsamicznym.
Smażymy jajko na oliwie, doprawiamy solą i pieprzem. Układamy je na wierzchu welscha, dekorujemy bazylią i podajemy z sałatką.
Zobacz podobne
przepisy
Chlebowa zapiekanka z mięsa mielonego
Przepyszne mięso z warzywami i pachnącymi serowymi bułeczkami. Świetna propozycja na przyjęcie lub rodzinny obiad!
Francuskie tosty z karmelizowanymi jabłkami
Maślany croissant w oryginalnej odsłonie. Pachnące pieczywo i słodkie owoce to pomysł na śniadanie we francuskim stylu.
Zapiekanka wegańska ratatouille
Kolorowa i pyszna zapiekanka ratatouille udowadnia, że przepisy wegańskie nie są nudne. Spróbuj!
Chlebek odrywany z serem pleśniowym i gruszką
Upiecz go i zaproś gości na smaczne odrywanie! Ten puszysty chlebek drożdżowy wypełniony serowym farszem, ziołami i chrupiącymi gruszkami zasmakuje każdemu, kto sięgnie po kawałek.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczony camembert z warzywami i kurczakiem
- Kresowa zapiekanka ziemniaczana z grzybami
- Pieczony schab wieprzowy z purèe z selera, pieczoną marchwią i sosem z ciemnego piwa
- Kajzerki z warzywami
- Łosoś i jajka pieczone w chlebie
- Pieczeń wieprzowa w sosie piwnym
- Frittata z makaronem i szparagami
- Ratatouille
- Vichyssoise (zimna zupa z ziemniaków i pora)
- Dorsz pieczony z sosem piwnym i szpinakiem
- Burgery na sałacie
- Sałatka nicejska
- Hash browns z jajkiem sadzonym i boczkiem
- Clafoutis z czereśniami
- Biała kiełbasa zapiekana w sosie musztardowo-piwnym
- Chrupiące paluchy z sosem czekoladowym
- Ciasto cynamonowe z gruszkami
- Tradycyjny rosół z pieczonym ziemniakiem
- Bagietka z serem camembert i truskawkami
- 2 sposoby na łososia - tradycyjny i nowoczesny
- Tort piernikowo-kajmakowy
- Ciasto z porzeczkami i bezą
- Kotlety z mielonej wieprzowiny à la Robert Burneika
- Dacquoise orzechowe
- Wegańskie ciasteczka imbirowe
- Muffiny omletowe
- Minitorcik migdałowy "Paris"
- Drożdżowy zawijaniec z migdałami
- Banh mi: wietnamska kanapka z kurczakiem
- Grillowana makrela w ostrej marynacie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2934 dni temu
Średni przepis, żeby nie powiedzieć słaby. Mało komu smakuje.
odpowiedz
2408 dni temu
Ale zgodny z tradycyjną potrawą. A we Francji turyści chwalą :D