Zapiekanka szpinakowa z paluchem z oliwkami, salami i pieczarkami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Na suchą patelnię wrzucamy pokrojone w plasterki salami. Smażymy, aż nabierze brązowego koloru. Salami przekładamy na talerz, a na patelnię dodajemy masło, posiekany czosnek i rozmaryn, pokrojoną w piórka cebulę oraz pocięte na plasterki pieczarki.

Całość smażymy razem kilka minut. Zdejmujemy z ognia. Mleko i jajka mieszamy w dużej misce. Dodajemy paluchy z oliwkami pokrojone w kostkę oraz podsmażone salami i pieczarki z dodatkami. Na końcu dodajemy pokrojony w kostkę ser i szpinak.

Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i przekładamy do dużego naczynia żaroodpornego. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 200°C.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    965 dni temu
    OD DAWNA NIE MA JEJ W LIDLACH WE WROCŁAWIU. Dlaczego?

    odpowiedz

  • Kate Kate
    1053 dni temu
    Pyszna :)

    odpowiedz

  • Kate Kate
    1053 dni temu
    Pyszna :)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram