Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Na suchą patelnię wrzucamy pokrojone w plasterki salami. Smażymy, aż nabierze brązowego koloru. Salami przekładamy na talerz, a na patelnię dodajemy masło, posiekany czosnek i rozmaryn, pokrojoną w piórka cebulę oraz pocięte na plasterki pieczarki.
Całość smażymy razem kilka minut. Zdejmujemy z ognia. Mleko i jajka mieszamy w dużej misce. Dodajemy paluchy z oliwkami pokrojone w kostkę oraz podsmażone salami i pieczarki z dodatkami. Na końcu dodajemy pokrojony w kostkę ser i szpinak.
Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i przekładamy do dużego naczynia żaroodpornego. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 200°C.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kutia
- Makowiec japoński
- Klasyczna sałatka grecka
- Przekąski sylwestrowe
- Nuggetsy z kurczaka
- Guacamole
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pistacjowy sernik baskijski
- Domek z piernika
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Spaghetti carbonara
- Boczek pieczony
- Krokiety z mięsem
- Sałatka gyros
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (3)
3593 dni temu
OD DAWNA NIE MA JEJ W LIDLACH WE WROCŁAWIU. Dlaczego?
Odpowiedz
3682 dni temu
Pyszna :)
Odpowiedz
3682 dni temu
Pyszna :)
Odpowiedz