Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Na suchą patelnię wrzucamy pokrojone w plasterki salami. Smażymy, aż nabierze brązowego koloru. Salami przekładamy na talerz, a na patelnię dodajemy masło, posiekany czosnek i rozmaryn, pokrojoną w piórka cebulę oraz pocięte na plasterki pieczarki.
Całość smażymy razem kilka minut. Zdejmujemy z ognia. Mleko i jajka mieszamy w dużej misce. Dodajemy paluchy z oliwkami pokrojone w kostkę oraz podsmażone salami i pieczarki z dodatkami. Na końcu dodajemy pokrojony w kostkę ser i szpinak.
Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i przekładamy do dużego naczynia żaroodpornego. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 200°C.
Zobacz podobne
przepisy
Zapiekanka z bakłażanów z mozzarellą i parmezanem
Przepyszna zapiekanka z bakłażanów, która podbije serce Twoje i Twoich gości! Spróbuj połączenia bakłażanów, mozzarelli i parmezanu. Gwarantujemy, że ten przepis trafi na listę Twoich ulubionych!
Zapiekanka z batatów
Szukasz pomysłu na smaczny obiad? Zapiekanka z batatów z dodatkiem dipu z orzechów nerkowca to propozycja, którą musisz wypróbować!
Zapiekanka z bakłażanem, serami i miętą
Nie znasz jeszcze ciasta filo? W takim razie poznaj je, przygotowując tę prostą i bardzo smaczną zapiekankę z warzywami, serami i miętą! To idealna propozycja na obiad lub kolację!
Briam – zapiekanka warzywna w stylu greckim
Tradycyjna zapiekanka warzywna w greckim stylu – briam. Pełna warzyw, ziół i smaku; zwykle jest podawana z serem feta, świeżym i chrupiącym chlebem oraz oliwkami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Spaghetti pełnoziarniste z pesto z rukoli i mozzarellą
- Krem z dyni
- Makaron z pesto ze szpinaku
- Burger z kurczakiem i mozzarellą
- Zapiekanka chlebowo-musztardowa z szynką
- Poduszeczki brzoskwiniowe
- Ziemniaczana zapiekanka z dorszem, kapustą i marynowanymi karczochami
- Szybka kapusta po grecku
- Pilaw z roladkami z cukinii
- Eskalopki z indyka w cieście francuskim z fetą i pieczoną papryką ze smażonymi brzoskwiniami
- Risotto z krewetkami i szafranem
- Tarta ze szpinakiem i serem kozim
- Zupa owocowa z makaronem
- Zapiekanka ziemniaczana z dorszem
- Frittata z brukselką i groszkiem
Komentarze (3)
3007 dni temu
OD DAWNA NIE MA JEJ W LIDLACH WE WROCŁAWIU. Dlaczego?
odpowiedz
3096 dni temu
Pyszna :)
odpowiedz
3096 dni temu
Pyszna :)
odpowiedz