Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Na suchą patelnię wrzucamy pokrojone w plasterki salami. Smażymy, aż nabierze brązowego koloru. Salami przekładamy na talerz, a na patelnię dodajemy masło, posiekany czosnek i rozmaryn, pokrojoną w piórka cebulę oraz pocięte na plasterki pieczarki.
Całość smażymy razem kilka minut. Zdejmujemy z ognia. Mleko i jajka mieszamy w dużej misce. Dodajemy paluchy z oliwkami pokrojone w kostkę oraz podsmażone salami i pieczarki z dodatkami. Na końcu dodajemy pokrojony w kostkę ser i szpinak.
Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i przekładamy do dużego naczynia żaroodpornego. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 200°C.
Zobacz podobne
przepisy
Zapiekanka z bakłażanów z mozzarellą i parmezanem
Przepyszna zapiekanka z bakłażanów, która podbije serce Twoje i Twoich gości! Spróbuj połączenia bakłażanów, mozzarelli i parmezanu. Gwarantujemy, że ten przepis trafi na listę Twoich ulubionych!
Zapiekanka z batatów
Szukasz pomysłu na smaczny obiad? Zapiekanka z batatów z dodatkiem dipu z orzechów nerkowca to propozycja, którą musisz wypróbować!
Zapiekanka z bakłażanem, serami i miętą
Nie znasz jeszcze ciasta filo? W takim razie poznaj je, przygotowując tę prostą i bardzo smaczną zapiekankę z warzywami, serami i miętą! To idealna propozycja na obiad lub kolację!
Briam – zapiekanka warzywna w stylu greckim
Tradycyjna zapiekanka warzywna w greckim stylu – briam. Pełna warzyw, ziół i smaku; zwykle jest podawana z serem feta, świeżym i chrupiącym chlebem oraz oliwkami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pierniki
- Sernik krakowski
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pieczona ryba po grecku
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Piernik staropolski
- Ryba po japońsku
- Błyskawiczne pierniczki
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Sernik piernikowy
- Ciasto na pierogi
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
3278 dni temu
OD DAWNA NIE MA JEJ W LIDLACH WE WROCŁAWIU. Dlaczego?
odpowiedz
3367 dni temu
Pyszna :)
odpowiedz
3367 dni temu
Pyszna :)
odpowiedz