
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- duży słoik, zamykany
Krok 1: Kroimy warzywa
Kapustę szatkujemy w cienkie paseczki. Buraczki obieramy i kroimy w talarki. Imbir oczyszczamy i kroimy w cienkie paski. Sezam podprażamy na suchej patelni. Papryczkę chili drobno siekamy, a czosnek rozgniatamy.
Krok 2: Układamy warzywa w słoiku
W dużym słoiku układamy warstwowo wszystkie składniki. Najpierw kapustę, którą dokładnie ubijamy drewnianą łyżką. Następnie układamy imbir, buraczki, chili i czosnek. Ponownie układamy kapustę i ubijamy. Następnie układamy buraki, imbir, chili, czosnek i sezam, ponownie kapustę i ubijamy. Czynność powtarzamy aż do wyczerpania wszystkich składników.
Krok 3: Całość zalewamy sosem sojowym
Kapustę zalewamy sosem sojowym. Jeśli po ubiciu kapusty, słoik nie jest zapełniony po brzegi, uzupełniamy go większą ilością kapusty. Słoik zamykamy i przechowujemy w chłodnym miejscu minimum przez 48 godzin.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pieczona ryba po grecku
- Łazanki
- Burek ze szpinakiem
- Krokiety z mięsem
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Domek z piernika
- Piernik świąteczny
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Klasyczna sałatka grecka
- Pierniki
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Nuggetsy z kurczaka
- Ryba z piekarnika
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Boczek pieczony
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Śledzie po kaszubsku
- Pulpety w sosie pomidorowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (6)
2969 dni temu
Zrobiłam tę kiszonkę i niestety nie jest dobra. Źle dobrane smaki: ostry czosnek, ostra papryczka i ostry imbir. Brakuje słodyczy, kwaśnego i gorzkiego. Nie polecam.
Odpowiedz
2970 dni temu
troche ten przepis słaby.. jakis ocet, woda? jak to ma sie ukisić samo? no i gdzie ten oriental? c'mon
Odpowiedz
2973 dni temu
Zrobiłem.Co za paskudztwo!Tego się nie da jeść!Dość,że słone jak cholera,to jeszcze pali w gębę.Tfu!
Odpowiedz
2973 dni temu
hahahahah MADE MY DAY ;D
2975 dni temu
Sos sojowy ciemny czy jasny dodać ?.pozdro
Odpowiedz
2969 dni temu
Nie rob tego to jestn okropne.