Kiszonka orientalna

Daria Ładocha


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • duży słoik, zamykany

Krok 1: Kroimy warzywa

Kapustę szatkujemy w cienkie paseczki. Buraczki obieramy i kroimy w talarki. Imbir oczyszczamy i kroimy w cienkie paski. Sezam podprażamy na suchej patelni. Papryczkę chili drobno siekamy, a czosnek rozgniatamy.

Krok 2: Układamy warzywa w słoiku

W dużym słoiku układamy warstwowo wszystkie składniki. Najpierw kapustę, którą dokładnie ubijamy drewnianą łyżką. Następnie układamy imbir, buraczki, chili i czosnek. Ponownie układamy kapustę i ubijamy. Następnie układamy buraki, imbir, chili, czosnek i sezam, ponownie kapustę i ubijamy. Czynność powtarzamy aż do wyczerpania wszystkich składników.

Krok 3: Całość zalewamy sosem sojowym

Kapustę zalewamy sosem sojowym. Jeśli po ubiciu kapusty, słoik nie jest zapełniony po brzegi, uzupełniamy go większą ilością kapusty. Słoik zamykamy i przechowujemy w chłodnym miejscu minimum przez 48 godzin. 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Karol Okrasa

Gołąbki z kiszonej kapusty

Karol Okrasa jak zwykle inspiruje pysznymi pomysłami. Tym razem przygotował gołąbki z kiszonej kapusty.

Gołąbki z kiszonej kapusty

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Domowa kapusta kiszona

Najlepsza kiszona kapusta to ta zrobiona w domu! Wypróbuj prosty przepis, który zachwyci całą rodzinę!

Domowa kapusta kiszona

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 8 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Zupa pomidorowa z kiszoną kapustą

Zupa pomidorowa z kiszoną kapustą – odkryj nietypowe połączenie smaków w łatwej w wykonaniu zupie!

Zupa pomidorowa z kiszoną kapustą

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    2863 dni temu
    Zrobiłam tę kiszonkę i niestety nie jest dobra. Źle dobrane smaki: ostry czosnek, ostra papryczka i ostry imbir. Brakuje słodyczy, kwaśnego i gorzkiego. Nie polecam.

    odpowiedz

  • Gościu Gościu
    2864 dni temu
    troche ten przepis słaby.. jakis ocet, woda? jak to ma sie ukisić samo? no i gdzie ten oriental? c'mon

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2867 dni temu
    Zrobiłem.Co za paskudztwo!Tego się nie da jeść!Dość,że słone jak cholera,to jeszcze pali w gębę.Tfu!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2867 dni temu
    hahahahah MADE MY DAY ;D
  • Gość Gość
    2869 dni temu
    Sos sojowy ciemny czy jasny dodać ?.pozdro

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2863 dni temu
    Nie rob tego to jestn okropne.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!