Na imprezę - Tosty - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Tosty z pastą z tuńczyka i dodatkami
Cztery tosty w czterech wyjątkowych odsłonach! Spróbuj, a już nigdy nie powiesz, że to banalne danie!
Kanapka z kurczakiem, majonezem, awokado i jabłkiem
Szybka kanapka z kurczakiem na drugie śniadanie. Dodaj do niej sos na bazie majonezu z jabłkami i awokado.
Francuskie tosty z boczkiem i serem
Czas na francuskie śniadanie! Pieczywo smażone w jajku, a do tego pyszne dodatki to sposób na dobre rozpoczęcie dnia.
Smażone tramezzini caprese
Smażone, trójkątne tosty z kremowo-serowym nadzieniem. Prawdziwy przysmak, który uwielbiają nie tylko Włosi.
Bagietka capresse
Chrupiące pieczywo z pomidorami, mozzarellą, bazylią i czosnkiem. Tak doskonała, że znika zaraz po wyjęciu z piekarnika.
Trzypoziomowe tosty (wieża kanapkowa)
Zaskocz swoje pociechy! Tosty ze zdrowymi dodatkami podane w oryginalny sposób z pewnością przypadną im do gustu.
Tosty francuskie – sprawdź nasze przepisy
Specjalną odmianą tostów są tosty francuskie. Powstają one z dowolnego pieczywa, a sekretem ich smaku jest zamoczenie kromki w mieszance roztrzepanego jajka z mlekiem i jej obustronne smażenie na patelni na rozgrzanym wcześniej tłuszczu, np. na maśle. Z tego też względu trudno, aby tosty francuskie były fit. W ich przypadku liczy się efekt smakowy, który bez wątpienia zależy od sposobu przygotowania – smażenia. Niestety, tosty francuskie są też bardziej kaloryczne. Jeśli akceptujecie taką postać rzeczy i mimo wszystko zamierzacie spróbować tostów francuskich, które można serwować na słono i na słodko, to koniecznie wypróbujcie przepisy Kuchni Lidla na:
- francuskie tosty z boczkiem i serem
- tosty francuskie z bananami
- francuskie tosty z karmelizowanymi jabłkami
Dzięki wskazówkom Kuchni Lidla dowiecie się nie tylko, jak zrobić tosty francuskie, ale również w jaki sposób efektownie je serwować. Sprawdźcie i zróbcie wrażenie na swojej rodzinie i gościach!
Z czym można zrobić tosty?
Wśród propozycji przyrządzenia tostów w Kuchni Lidla znajdą się przepisy na tosty na słodko i na słono. W pierwszej wersji tosty najczęściej jada się z kremem czekoladowym lub z masłem orzechowym, jak proponuje w jednym z 3 sposobów na słodkie lunchboxy Kuchnia Lidla. Ciekawym pomysłem są również cynamonowe tosty z chałki, serwowane w towarzystwie karmelizowanych owoców i pistacji.
O wiele więcej możliwości odkryjecie jednak, skupiając się na tostach wytrawnych. W końcu tosty z jajkiem, często sadzonym, czy też tosty francuskie maczane w jajku i mleku dominują, jeśli chodzi o ten rodzaj przysmaku. Spójrzcie na kilka inspirujących propozycji Kuchni Lidla:
- jajka z blaszki
- jajka po benedyktyńsku
- francuskie tosty z boczkiem i serem
- 3 dania fit! Śniadanie, obiad, deser
A jeśli ciągle wam mało przepisów na tosty, to sprawdźcie również kilka innych możliwości, wśród których znajdziecie m.in.:
- tosty z awokado:
- tosty z mozzarellą:
- tosty z serem i szynką:
Jak zrobić tosty bez tostera?
To nieprawda, że bez tostera nie mogą powstać prawdziwe tosty. Świetne są bowiem również tosty z piekarnika, przygotowane za pomocą opiekacza, a nawet usmażone na patelni. Chleb tostowy wystarczy rozłożyć na kratce piekarnikowej i piec w temperaturze 180°C, aż do zarumienienia się chleba. Zastanawiacie się, jak zrobić tosty najprostszym sposobem, tj. na patelni? Sprawdźcie wskazówki Kuchni Lidla, która podpowie wam, jak przygotować idealne tosty, używając zwykłej patelni. Smacznego!