
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Pomidory oczyszczamy, mozzarellę osączamy i oba składniki kroimy w drobną kostkę. Obrywamy liście bazylii z 5 łodyg i siekamy, wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Jajka i śmietanę roztrzepujemy, dodajemy sól i pieprz. Z kromek odkrawamy skórkę, obtaczamy w śmietanie z jajkami do momentu, aż wchłoną płyn. Nadzienie caprese układamy na 4 kromkach, pozostawiając wolną krawędź o szerokości 1 cm. Przykrywamy pozostałymi kromkami pieczywa tostowego i mocno dociskamy na krawędziach.
Oliwę podgrzewamy na dużej, teflonowej patelni. Tramezzini smażymy na niej pod przykryciem, na małym ogniu, przez 5-6 minut z każdej strony. Wyjmujemy, kroimy na pół i podajemy. Dekorujemy pozostałą bazylią.
Komentarze (7)
995 dni temu
najpiękniejszy jest zapach, który roztacza się dookoła :-) ja dodałam troszkę chili, czosnku i oregano, żeby było pikantniej i polałam sosem pomidorowym :-) pyszności ..... mniam
odpowiedz
1926 dni temu
Smakuje jak chlebek z jajkiem z dzieciństwa :-) Skojarzenia dobre, ale na imprezową przekąskę się to raczej nie nadaje. Wersja z piekarnika fatalna. Smażona spoko.
odpowiedz
2440 dni temu
a można je upiec w piekarniku np w 200 st.C grzanie góra-dół, po 5 minut z każdej strony?
odpowiedz
2439 dni temu
Oczywiście, kanapki możesz podpiec w piekarniku!
2845 dni temu
Drogi Gościu, w tej chwili niestety nie ma tego produktu w ofercie Lidla. Śledź stronę www.lidl.pl, a zawsze będziesz na bieżąco z aktualnymi ofertami :)
odpowiedz
2848 dni temu
Kiedy bedzie mozna kupic pieczywko tramezzini?
odpowiedz
2437 dni temu
Przecież to jest zwykły chleb tostowy. Tramezzini jest tylko nazwą potrawy.
zobacz wszystkie