Romantyczna kolacja - Polędwica - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Filet mignon – przepis na idealne mięso
Filet mignon to francuska nazwa dla środkowej, delikatnej części polędwicy wołowej, która zachwyca swoim smakiem i aromatem. To danie, które często kojarzy się z eleganckimi restauracjami, można w równie pyszny sposób przyrządzić także w domowym zaciszu. Odkryj wraz z nami tajniki przygotowywania filet mignon jak najlepsi szefowie kuchni!
Polędwiczki w pikantnym sosie żurawinowym
Jeśli lubisz połączenie mięsa i owoców, wypróbuj przepis Karola na delikatną polędwiczkę w sosie żurawinowym!
Polędwica wieprzowa w cieście francuskim
Wystarczy, że polędwicę wieprzową zawiniesz w ciasto francuskie, a stworzysz z niej zupełnie nowe danie! Sprawdzi się jako przekąska i danie główne.
Polędwiczki wieprzowe z czekoladą
Kolejne doskonałe połączenie mięsa i czekolady! Dodatkowo wzbogacone aromatem koziego sera.
Polędwica wołowa z zielonym pieprzem i sosem waniliowym
Długo pieczona polędwica z dodatkiem sosu pachnącego wanilią i makaronem z brokułami to danie w sam raz na uroczystą kolację.
Kurczak z sosem paprykowym
Kurczak w aksamitnym sosie paprykowym z ziołami. Smakuje doskonale sam lub z dodatkami.
Polędwica wieprzowa ze szparagami w śmietanie
Szukasz eleganckiego dania? Przygotuj wyśmienitą polędwicę wieprzową ze szparagami w śmietanie oraz aromatycznym ryżem ze świeżą trybulą.
Polędwiczka wieprzowa w sosie czekoladowym z gorgonzolą
Połączenie słodkich i wytrawnych smaków to doskonały pomysł na obiad według Okrasy!
Polędwiczki w sosie miodowo-balsamicznym z grillowanymi warzywami
Prosta w przygotowaniu potrawa, która robi ogromne wrażenie. Słodko-kwaśna marynata – oto sekret tego przepisu!
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
Delikatne mięsne steki skąpane w aromatycznym sosie z dodatkiem whisky i wina. Idealne na wykwintny obiad.
Glazurowane polędwiczki ze smażonymi warzywami
Orientalny powiew w Twojej kuchni - przygotuj glazurowane polędwiczki z warzywami, pyszny posiłek pachnący imbirem.
Polędwica – przepisy na każdą okazję!
Pieczona polędwica to oczywiście znakomite danie obiadowe, ale może okazać się również smaczną i wykwintną potrawą serwowaną w wielu innych okolicznościach. Kto powiedział, że nie sprawdzi się na przykład podczas kolacji urodzinowej czy wizyty gości? Otóż to! Warto więc wypróbować przepisy na polędwicę, które proponuje Kuchnia Lidla. Wśród nich znajdziecie propozycje z wykorzystaniem polędwicy wieprzowej oraz wołowej. Przekonajcie się, że każdy przepis na danie z polędwicą gwarantuje sukces!
Polędwica wieprzowa – przepisy:
- polędwiczki z suszonymi pomidorami
- penne z kawałkami polędwicy i pieczarkami
- polędwiczki wieprzowe w sosie miodowo-musztardowym
- polędwiczka wieprzowa w sosie czekoladowym z gorgonzolą
Polędwica wołowa – przepisy:
Przepis na polędwicę wołową może okazać się wyjątkową propozycją, jeśli skusimy się na przygotowanie soczystego steku. Ten ulubiony przysmak Amerykanów możemy podać w różnych wersjach, np. z ziołowym masłem.
Gdy szukacie dań na każdą okazję, spróbujcie przyrządzić polędwicę w sosie własnym, która nie potrzebuje wielu przypraw, aby sprostać oczekiwaniom największych smakoszy. Duszona w niewielkiej ilości bulionu i lekko doprawiona solą oraz pieprzem stanowić będzie doskonałą alternatywę dla mięs smażonych czy pieczonych.
A jeśli żadna dotychczasowa propozycja nie przypadła wam do gustu, to może warto zapoznać się z przepisami na polędwicę dojrzewającą? Nie wymaga smażenia, pieczenia ani duszenia. Wystarczą przyprawy i duża dawka cierpliwości, aby po kilku dniach delektować się smakiem domowej wędliny.
Polędwica – jak zrobić?
Jeśli nie mamy doświadczenia, zawsze może pojawić się pytanie, jak przyrządzić polędwicę, żeby zaspokoić wszystkie gusta, zarówno domowników, jak i gości. W takich momentach z pomocą przyjdzie wyszukiwarka przepisów Kuchni Lidla. Znajdziecie tam podpowiedzi, jak zrobić polędwicę, aby była smaczna.