Pierś - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Kawałki piersi kurczaka w sosie balsamicznym
Delikatne kawałki piersi kurczaka w aromatycznym sosie balsamicznym z dodatkiem świeżego rozmarynu, miodu i parmezanu. Pyszny pomysł na obiad we włoskim stylu!
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
Makaron z kurczakiem i pieczarkami to niezwykle proste i smaczne danie, które doskonale sprawdza się na zwykłe i specjalne okazje. Połączenie soczystego kurczaka z aromatycznym sosem i pieczarkami oraz makaronem tworzy idealną kompozycję, która rozpieszcza podniebienie swoim smakiem. Jak zrobić to wyjątkowe danie? Poznaj nasz sposób!
Kurczak po toskańsku
Kurczak po toskańsku to odzwierciedlające smak i historię samego regionu Toskanii. Oryginalny przepis jest dość minimalistyczny, dlatego doczekał się wielu smacznych modyfikacji. Przygotowaliśmy dla Was przepis na aromatyczny, kremowy sos na bazie śmietany, sera oraz ziół z dodatkiem pomidorów, szpinaku oraz soczystego kurczaka. Przygotuj to danie wraz z nami!
Tagliatelle z kurczakiem
Tagliatelle to rodzaj włoskiego makaronu, który doskonale komponuje się z różnorodnymi treściwymi sosami. Jednym z takich połączeń jest sos na bazie śmietany i sera z delikatnym, ziołowym kurczakiem. Poznaj nasz przepis na znakomite tagliatelle z kurczakiem, które skradnie serca wszystkich domowników.
Gnocchi z kurczakiem
Gnocchi z kurczakiem to niecodziennie połączenie, które zachwyca swoim smakiem i aromatem. Soczyste mięso z kurczaka i sprężyste kluseczki zatopione w aromatycznym sosie idealnie sprawdzą się na lunch, obiad, a nawet kolację. Otwórz się na nowe smaki i przygotuj wraz z nami gnocchi z kurczakiem i sosem pomidorowym!
Makaron udon z kurczakiem hoisin
Fantastyczny makaron w stylu azjatyckim z kurczakiem, świeżymi warzywami i wyjątkowym sosem. Sprawdź, jakie to proste i pyszne!
Spaghetti z kurczakiem i serem Grana Padano
Kurczak to klasyk? Nic z tych rzeczy, jeszcze nie wszystko na jego temat zostało powiedziane! Ten przepis to nowe spojrzenie, które na pewno przypadnie Ci do gustu!
Kurczak teriyaki z warzywami
Lubisz kuchnię japońską? Skorzystaj z przepisu Karola i przygotuj kurczaka w domowym, aromatycznym sosie teriyaki!
Makaron w sosie sojowym
Makaron w sosie sojowym z dodatkiem chrupiących warzyw i kurczaka to azjatycka propozycja Karola!
2 sposoby na kaczkę i mandarynki
Prawie identyczne składniki i dwa dania o innym smaku? To możliwe!
Quiche z pieczarkami i kurczakiem
Przygotuj quiche z warzywami, kurczakiem i serem! To doskonały pomysł na obiad dla całej rodziny!
Tagliata z indyka z rukolą
Spróbuj innej wersji klasycznej sałatki w stylu włoskim – z rukolą, grillowaną piersią indyka i sosem na bazie suszonych pomidorów!
Przepis na pierś z kurczaka
Przepis na pierś z kurczaka znajdziemy w większości książek kucharskich. Obecnie dostępnych jest wiele nowych przepisów na pierś z kurczaka, dlatego nie mogło ich zabraknąć również w Kuchni Lidla. Znajdź swój idealny przepis na danie z piersią z kurczaka!
Pierś z kurczaka – przepisy:
- pierś z kurczaka nadziewana: faszerowane piersi kurczaka z ziemniaczkami dauphine
- pierś z kurczaka inaczej: kurczak w boczku z czekoladą
- pierś z kurczaka w sosie: piersi kurczaka w chipsach z sosem musztardowym
- pierś z kurczaka dietetyczna: grillowane piersi kurczaka w marynacie jogurtowej
Wśród licznych pomysłów na pierś z kurczaka Kuchnia Lidla uwzględnia także przepisy na pierś z kurczaka w wersji niskokalorycznej dla wszystkich tych, którzy chcą być fit każdego dnia.
Co zrobić z piersią z kurczaka?
Wielu z nas zastanawia się, co najlepiej przyrządzić z piersi z kurczaka na obiad. Możliwości jest w końcu mnóstwo! Od przygotowania piersi z kurczaka w piekarniku, przez gotowanie piersi z kurczaka na parze, po przyrządzenie w sezonie letnim piersi z kurczaka na grillu. Tak naprawdę nikt nie jest w stanie doradzić, co zrobić z piersią z kurczaka, jeśli sami nie potrafimy sprecyzować swoich oczekiwań. Pierś z kurczaka gotowana będzie optymalnym rozwiązaniem, jeśli dbamy o linię i jesteśmy na diecie odchudzającej. Również dobrą propozycję stanowić będzie pierś z kurczaka duszona, np. z jabłkami i kapustą, rodem z niemieckiej kuchni. Do najpopularniejszych wersji należy oczywiście smażona pierś z kurczaka, która zdominowała polską kuchnię. Lubiana jest także pierś z kurczaka z piekarnika, choć nie ukrywajmy, że jej przygotowanie zajmie trochę więcej czasu. Szybciej usmażymy pierś z kurczaka na patelni. Jednak bez względu na sposób przygotowania, zawsze warto wiedzieć, jak zamarynować pierś z kurczaka. Nieważne, czy będzie to pierś z kurczaka zapiekana w rękawie czy grillowana. Ważne, aby była smaczna. Marynata jest istotna zarówno w przypadku pieczonej piersi z kurczaka, jak i tej z grilla.