Tradycyjny dewolaj

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • tłuczek do mięsa

Krok 1: Zwijamy dewolaje

Piersi kurczaka delikatnie rozbijamy tłuczkiem, tak aby nie porwać mięsa na kawałki. Doprawiamy solą i pieprzem. Na każdej piersi układamy wzdłuż wałeczek masła. Dokładnie i mocno zwijamy dewolaje, tak aby z jednej strony były grubsze, a z drugiej cieńsze.

Krok 2: Smażymy dewolaje

Dewolaje panierujemy – dwukrotnie obtaczamy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym smalcu. Dewolaje podajemy od razu po usmażeniu z ulubionymi dodatkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (7)

Avatar
  • Gość Gość
    1206 dni temu
    Czy można mrozić takie mięso czy też kotlety? Jak je przechowywac, żeby zachowały świeżość i smak?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1206 dni temu
    Tak, dewolaje możesz zamrozić. Najlepiej zrobić to po panierowaniu. Możesz owinąć każdy kotlet folią spożywczą-ważne, by nie stykały się ze sobą w zamrażalniku.
  • Gość Gość
    511 dni temu
    nie
  • Gość Gość
    1223 dni temu
    Ale to dobre jezu jakies smaczne to ajj paluszki lizac smakuwa gituwa

    odpowiedz

  • Gość Gość
    527 dni temu
    no ta ziom
  • Gość Gość
    1873 dni temu
    Kocham jesć jedzenie

    odpowiedz

  • Gość Gość
    527 dni temu
    ja tez

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!