
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- tłuczek do mięsa
Krok 1: Zwijamy dewolaje
Piersi kurczaka delikatnie rozbijamy tłuczkiem, tak aby nie porwać mięsa na kawałki. Doprawiamy solą i pieprzem. Na każdej piersi układamy wzdłuż wałeczek masła. Dokładnie i mocno zwijamy dewolaje, tak aby z jednej strony były grubsze, a z drugiej cieńsze.
Krok 2: Smażymy dewolaje
Dewolaje panierujemy – dwukrotnie obtaczamy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym smalcu. Dewolaje podajemy od razu po usmażeniu z ulubionymi dodatkami.
Zobacz podobne
przepisy
Chrupiący kurczak z orzechami pekan
Chrupiący kurczak w domowej panierce z orzechami pekan – poznaj przepis Karola na kurczaka idealnego!

Pollo con pimiento (pieczony kurczak z papryką i warzywami)
Soczysty kurczak z pieczonymi warzywami będzie doskonałym pomysłem na rodzinny obiad!

Kurczak z brokułami i boczniakami z woka
Marynowany kurczak z dodatkiem brokułów i boczniaków to niesamowita przygoda z kuchnią azjatycką.

Pierś z kurczaka w orzechach, z sosem balsamicznym i sałatka z buraczków
Mięso w chrupiącej panierce podane w towarzystwie warzyw. Wywodzące się z Włoch lekkie danie, które może zrobić każdy!

Komentarze (4)
340 dni temu
Czy można mrozić takie mięso czy też kotlety? Jak je przechowywac, żeby zachowały świeżość i smak?
odpowiedz
340 dni temu
Tak, dewolaje możesz zamrozić. Najlepiej zrobić to po panierowaniu. Możesz owinąć każdy kotlet folią spożywczą-ważne, by nie stykały się ze sobą w zamrażalniku.
358 dni temu
Ale to dobre jezu jakies smaczne to ajj paluszki lizac smakuwa gituwa
odpowiedz
1008 dni temu
Kocham jesć jedzenie
odpowiedz
zobacz wszystkie