Makaron udon z kurczakiem hoisin

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS

Wszystkie składniki sosu hoisin mieszamy ze sobą.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY I SMAŻYMY MIĘSO

Kurczaka kroimy w kostkę i obtaczamy w mące. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, aż będzie złote z każdej strony.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY I SMAŻYMY WARZYWA

Marchewkę obieramy i kroimy w równe, cienkie paski (julienne), groszek cukrowy kroimy ukośnie. Tak przygotowane warzywa dodajemy wraz ze szpinakiem do kurczaka i smażymy całość ok. 3 minut, cały czas mieszając.

KROK 4: GOTUJEMY MAKARON

Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.

KROK 5: ŁĄCZYMY ZE SOBĄ WSZYSTKIE SKŁADNIKI

Do kurczaka i warzyw wlewamy sos hoisin. Smażymy całość ok. 3 minut, aż sos dokładnie pokryje wszystkie składniki. Po tym czasie dodajemy makaron udon i ponownie mieszamy.

KROK 6: PODAJEMY MAKARON

Tak przygotowane danie możemy wyłożyć na talerze i posypać sezamem. Do podania świetnie nadają się kawałki cytryny oraz świeża kolendra lub tajska bazylia.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (2)

Avatar
  • Mati Mati
    78 dni temu
    Mimo przepisu nie wiem jak to zrobić

    odpowiedz

  • Gość Gość
    156 dni temu
    Zrobione polecam

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!