
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Wszystkie składniki sosu hoisin mieszamy ze sobą.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY I SMAŻYMY MIĘSO
Kurczaka kroimy w kostkę i obtaczamy w mące. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, aż będzie złote z każdej strony.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY I SMAŻYMY WARZYWA
Marchewkę obieramy i kroimy w równe, cienkie paski (julienne), groszek cukrowy kroimy ukośnie. Tak przygotowane warzywa dodajemy wraz ze szpinakiem do kurczaka i smażymy całość ok. 3 minut, cały czas mieszając.
KROK 4: GOTUJEMY MAKARON
Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.
KROK 5: ŁĄCZYMY ZE SOBĄ WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Do kurczaka i warzyw wlewamy sos hoisin. Smażymy całość ok. 3 minut, aż sos dokładnie pokryje wszystkie składniki. Po tym czasie dodajemy makaron udon i ponownie mieszamy.
KROK 6: PODAJEMY MAKARON
Tak przygotowane danie możemy wyłożyć na talerze i posypać sezamem. Do podania świetnie nadają się kawałki cytryny oraz świeża kolendra lub tajska bazylia.
Komentarze (5)
23 dni temu
Kalorie się nie zgadzają o ponad 300, danie zamiast mówić +400 na porcje, ma ponad 700+. Składniki z lidla
odpowiedz
42 dni temu
Nie polecam, niedobre danie.
odpowiedz
202 dni temu
Mimo przepisu nie wiem jak to zrobić
odpowiedz
48 dni temu
współczuje...
280 dni temu
Zrobione polecam
odpowiedz
zobacz wszystkie