Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Wszystkie składniki sosu hoisin mieszamy ze sobą.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY I SMAŻYMY MIĘSO
Kurczaka kroimy w kostkę i obtaczamy w mące. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, aż będzie złote z każdej strony.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY I SMAŻYMY WARZYWA
Marchewkę obieramy i kroimy w równe, cienkie paski (julienne), groszek cukrowy kroimy ukośnie. Tak przygotowane warzywa dodajemy wraz ze szpinakiem do kurczaka i smażymy całość ok. 3 minut, cały czas mieszając.
KROK 4: GOTUJEMY MAKARON
Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.
KROK 5: ŁĄCZYMY ZE SOBĄ WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Do kurczaka i warzyw wlewamy sos hoisin. Smażymy całość ok. 3 minut, aż sos dokładnie pokryje wszystkie składniki. Po tym czasie dodajemy makaron udon i ponownie mieszamy.
KROK 6: PODAJEMY MAKARON
Tak przygotowane danie możemy wyłożyć na talerze i posypać sezamem. Do podania świetnie nadają się kawałki cytryny oraz świeża kolendra lub tajska bazylia.
Zobacz podobne
przepisy
Udon z kurczakiem w ostrym sosie
Makaron udon z kurczakiem i aromatycznym sosem, który jest gotowy w 25 minut? Tak! Właśnie taką obiadową propozycję w stylu kuchni azjatyckiej przygotował Karol. Koniecznie spróbuj!
Sałatka z makaronu soba
Sałatka z makaronu soba to pyszne danie w stylu azjatyckim, które przygotujesz w swojej kuchni w zaledwie 20 minut. Wypróbuj ten przepis i odkryj smaki Azji razem z Kuchnią Lidla!
Makaron ryżowy z krewetkami
Szukasz pomysłu na danie w stylu azjatyckim? Wypróbuj połączenie makaronu ryżowego z krewetkami i aromatycznym sosem według przepisu Karola! To jest pyszne!
Wegański makaron udon z tofu i warzywami
Sekretem makaronu w stylu azjatyckim jest sos. Jak go zrobić, by był jak najbliższy klasyce? Sprawdź przepis na wegański udon z tofu w panierce – to prosty w przygotowaniu makaron, który zaskoczy Cię złożonym i głębokim smakiem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ryba po japońsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Kutia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Błyskawiczne pierniczki
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pieczona ryba po grecku
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Śledzie po kaszubsku
- Kompot z suszu z cytryną
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (8)
17 dni temu
Pyszne polecam
odpowiedz
493 dni temu
bardzo dobre danie, polecam
odpowiedz
585 dni temu
makaron udon zawiera mąkę pszenną, więc ten przepis nie powinien wyskoczyć, przy filtrowaniu jako "bez glutenu"
odpowiedz
645 dni temu
Kalorie się nie zgadzają o ponad 300, danie zamiast mówić +400 na porcje, ma ponad 700+. Składniki z lidla
odpowiedz
664 dni temu
Nie polecam, niedobre danie.
odpowiedz
824 dni temu
Mimo przepisu nie wiem jak to zrobić
odpowiedz
669 dni temu
współczuje...
902 dni temu
Zrobione polecam
odpowiedz