Quesadille z kurczakiem barbecue

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTOWANIE:

KROK 1: SMAŻYMY KURCZAKA

Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy go na rozgrzanej patelni przez około 5-6 minut, aż się zarumieni. Dodajemy salsę barbecue i podgrzewamy całość jeszcze minutę.

KROK 2: FASZERUJEMY TORTILLE

Sery ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na połowie placka tortilli rozkładamy ¼ sera mozzarella, ¼ kurczaka, opcjonalnie kilka papryczek jalapeño, posypujemy ¼ sera mimolette i składamy placek na pół. Powtarzamy z pozostałymi plackami aż do wyczerpania składników.

KROK 3: SMAŻYMY PLACKI

Placki podsmażamy na małym ogniu, aż się zarumienią z obu stron, a ser się roztopi.

KROK 4: PODAJEMY DANIE

Gotowe quesadille dekorujemy porwanymi listkami kolendry i podajemy z salsą sour cream oraz limonką.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Dodaj swój komentarz
Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!