
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1: SMAŻYMY KURCZAKA
Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy go na rozgrzanej patelni przez około 5-6 minut, aż się zarumieni. Dodajemy salsę barbecue i podgrzewamy całość jeszcze minutę.
KROK 2: FASZERUJEMY TORTILLE
Sery ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na połowie placka tortilli rozkładamy ¼ sera mozzarella, ¼ kurczaka, opcjonalnie kilka papryczek jalapeño, posypujemy ¼ sera mimolette i składamy placek na pół. Powtarzamy z pozostałymi plackami aż do wyczerpania składników.
KROK 3: SMAŻYMY PLACKI
Placki podsmażamy na małym ogniu, aż się zarumienią z obu stron, a ser się roztopi.
KROK 4: PODAJEMY DANIE
Gotowe quesadille dekorujemy porwanymi listkami kolendry i podajemy z salsą sour cream oraz limonką.
Zobacz podobne
przepisy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)