Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • mikser
  • chochlę

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: ŁĄCZYMY ŻÓŁTKA Z KEFIREM

Żółtka oddzielone od białek (białka przekładamy do misy miksera), kefir, cukier i oliwę mieszamy dokładnie w dużej misce.


KROK 2: UBIJAMY BIAŁKA

Białka ubijamy za pomocą miksera na sztywno.

KROK 3: ŁĄCZYMY ŻÓŁTKA Z POZOSTAŁYMI SKŁADNIKAMI

Do miski z żółtkami dodajemy przesianą mąkę, sodę i sól. Całość mieszamy.

KROK 4: DODAJEMY BIAŁKA

Ubite białka delikatnie łączymy z masą.

KROK 5: SMAŻYMY RACUSZKI

Ciasto wylewamy chochlą na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu. W ciasto wtykamy po kilka pokrojonych malin lub truskawek. Smażymy na średnim ogniu z każdej strony po 3 minuty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram