
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- mikser
- chochlę
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ŁĄCZYMY ŻÓŁTKA Z KEFIREM
Żółtka oddzielone od białek (białka przekładamy do misy miksera), kefir, cukier i oliwę mieszamy dokładnie w dużej misce.
KROK 2: UBIJAMY BIAŁKA
Białka ubijamy za pomocą miksera na sztywno.
KROK 3: ŁĄCZYMY ŻÓŁTKA Z POZOSTAŁYMI SKŁADNIKAMI
Do miski z żółtkami dodajemy przesianą mąkę, sodę i sól. Całość mieszamy.
KROK 4: DODAJEMY BIAŁKA
Ubite białka delikatnie łączymy z masą.
KROK 5: SMAŻYMY RACUSZKI
Ciasto wylewamy chochlą na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu. W ciasto wtykamy po kilka pokrojonych malin lub truskawek. Smażymy na średnim ogniu z każdej strony po 3 minuty.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Grillowana cukinia
- Pinsa verde
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Zupa krem z brokułów
- Babeczka z mikrofali na 3 sposoby
- Dorsz z piekarnika w czosnku i cytrynie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)