Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- mikser
- chochlę
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ŁĄCZYMY ŻÓŁTKA Z KEFIREM
Żółtka oddzielone od białek (białka przekładamy do misy miksera), kefir, cukier i oliwę mieszamy dokładnie w dużej misce.
KROK 2: UBIJAMY BIAŁKA
Białka ubijamy za pomocą miksera na sztywno.
KROK 3: ŁĄCZYMY ŻÓŁTKA Z POZOSTAŁYMI SKŁADNIKAMI
Do miski z żółtkami dodajemy przesianą mąkę, sodę i sól. Całość mieszamy.
KROK 4: DODAJEMY BIAŁKA
Ubite białka delikatnie łączymy z masą.
KROK 5: SMAŻYMY RACUSZKI
Ciasto wylewamy chochlą na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu. W ciasto wtykamy po kilka pokrojonych malin lub truskawek. Smażymy na średnim ogniu z każdej strony po 3 minuty.
Zobacz podobne
przepisy
Racuchy z karmelizowanymi gruszkami
Rumiane, pulchne placuszki z ciasta drożdżowego z dodatkiem słodkich gruszek. Idealne na śniadanie, doskonałe na deser!
Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
Szukasz pomysłu na sycące śniadanie? Wypróbuj przepis na doskonałe racuchy ze szpinakiem i serem kozim!
Racuchy z jabłkami
Racuchy z jabłkami to pomysł nie tylko na pyszny deser. Możesz je również przygotować na śniadanie!
Kokosowe placuszki z wegańskim jogurtem
Na słodkie śniadanie lub podwieczorek – ekspresowe placuszki kokosowe według przepisu Pawła polecają się zawsze wtedy, gdy chcesz przygotować coś apetycznego, oszczędzając czas!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Drożdżowy placek z rabarbarem i truskawkami
- Placki jogurtowe z sosem pomarańczowym
- Ciągutki z mleka i oleju kokosowego
- Domowy blok czekoladowy
- Ciepłe lody malinowe w czekoladowym wafelku
- Kogel-mogel zapiekany z malinami
- Sernik z rabarbarem
- Wegański budyń z marakują
- Klasyczna zupa ogórkowa
- Roladka kokosowa bez pieczenia
- Zupa nic z kluskami leniwymi
- Zupa w stylu azjatyckim
- Najprostsze naleśniki z serem
- Ryż na mleku z jabłkiem
- Makaron z truskawkami
- Orientalny deser ryżowo-kokosowy z mango
- Gryczane bułeczki z serem camembert
- Pesto z liści rzodkiewki
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Pesto z rukoli
- Pesto z kolendry
- Florentynki migdałowe
- Jabłkowy chutney z piwem
- Trifle makaronikowe
- Zrazy alpejskie z serem i szynką szwarcwaldzką w sosie pieczarkowo-szpinakowym z makaronem tagliatelle
- Jabłkowe chipsy z cynamonem
- 5 sposobów na koktajle
- Pity z wegańskimi klopsami i domowym majonezem roślinnym
- Kanapka z kurczakiem, majonezem, awokado i jabłkiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)