Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Masa czekoladowa
Do garnka wlewamy mleko. Dodajemy cukier, masło i kakao. Podgrzewamy. W rozdrabniaczu miksujemy ciasteczka partiami. Pokruszone przekładamy do dużej miski. Ciasteczka zalewamy masą kakaową. Mieszamy i wyrabiamy plastyczną masę.
KROK 2: Masa kokosowa
Masło ucieramy z cukrem przez 5 minut, aż będzie puszyste i jasne. Dodajemy wiórki kokosowe i kilka kropel aromatu migdałowego. Masę ponownie miksujemy.
KROK 3: Przygotowujemy roladę
Na kawałek papieru do pieczenia wykładamy masę kakaową. Przykrywamy drugim kawałkiem papieru do pieczenia i rozwałkowujemy na cienki prostokąt. Tak samo postępujemy z masą kokosową. Masę czekoladową przekładamy na kokosową. Dociskamy. Za pomocą papieru do pieczenia formujemy roladkę. Odcinamy końce. Wkładamy całość do lodówki (minimum na 2 godziny).
Przed podaniem kroimy w talarki.
Zobacz podobne
przepisy
Rolada bezowa z musem truskawkowym
Najlepszy deser na lato! Puszysty owocowo-śmietankowy mus owinięty w lekką bezę stanie się hitem Twojego domu!
Rolada pomarańczowa
Pulchny biszkopt z nutą przypraw korzennych, sprężysta cytrusowo-śmietanowa masa i słodka polewa – połączenie doskonałe.
Rolada brzoskwiniowa z serkiem mascarpone
Lekka rolada z pysznym kremem z serka mascarpone i brzoskwiń – wypróbuj!
Piernikowa rolada z kremem jabłkowo-cynamonowym
Zapach świąt zamknięty w jednym cieście – aromatyczny cynamon, przyprawa do piernika i jabłka. Daj się skusić na roladę wg przepisu Pawła!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wigilijna zupa grzybowa – przepis
- Kaczka w winie z suszonymi śliwkami i pieczonymi buraczkami
- Żurek babci
- Brownie z buraków
- Płatki owsiane i granola
- Wegański makowiec na bezglutenowym spodzie
- Wegański budyń z marakują
- Szparagi na 3 sposoby
- Tort piernikowo-kajmakowy
- Ekspresowe przekąski sylwestrowe
- Racuszki na kefirze z owocami
- Zupa z fasolki szparagowej
- Sałatka z makaronu soba
- Gryczanka i muffiny bananowe – lunchbox na słodko
- Sernik na zimno z mango i nasionami chia
- Tort malinowy
- Makaron udon z kurczakiem hoisin
- Papilotki z łososiem z porami, gruszkami i serem pleśniowym
- Domowa kostka rosołowa
- Wigilijne pierogi
- Bifteki z fetą
- Pomidory faszerowane z purée pachnącym czosnkiem i z oliwkami
- Gulasz z pulpetami jagnięcymi
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Nalewka z głogu
- Czekoladowe muffinki z kwasem chlebowym
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
1780 dni temu
Rolada bardzo łatwa, robi się blyskawicznie. Bardzo fajnie smakuje dałam tylko inny aromat. Polecam
odpowiedz
1781 dni temu
Wyszło naprawdę pyszne, ale sugeruję dodać mniej cukru niż w przepisie, wychodzą jeszcze lepsze!
odpowiedz
1395 dni temu
zgadzam się w 100%