zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

KROK 1: Masa czekoladowa

Do garnka wlewamy mleko. Dodajemy cukier, masło i kakao. Podgrzewamy. W rozdrabniaczu miksujemy ciasteczka partiami. Pokruszone przekładamy do dużej miski. Ciasteczka zalewamy masą kakaową. Mieszamy i wyrabiamy plastyczną masę.

KROK 2: Masa kokosowa

Masło ucieramy z cukrem przez 5 minut, aż będzie puszyste i jasne. Dodajemy wiórki kokosowe i kilka kropel aromatu migdałowego. Masę ponownie miksujemy.

KROK 3: Przygotowujemy roladę

Na kawałek papieru do pieczenia wykładamy masę kakaową. Przykrywamy drugim kawałkiem papieru do pieczenia i rozwałkowujemy na cienki prostokąt. Tak samo postępujemy z masą kokosową. Masę czekoladową przekładamy na kokosową. Dociskamy. Za pomocą papieru do pieczenia formujemy roladkę. Odcinamy końce. Wkładamy całość do lodówki (minimum na 2 godziny).

Przed podaniem kroimy w talarki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Bb Bb
    12 dni temu
    Rolada bardzo łatwa, robi się blyskawicznie. Bardzo fajnie smakuje dałam tylko inny aromat. Polecam

    odpowiedz

  • Grzegorz Grzegorz
    13 dni temu
    Wyszło naprawdę pyszne, ale sugeruję dodać mniej cukru niż w przepisie, wychodzą jeszcze lepsze!

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram