zobacz film Rozgrzewający napar z kurkumy i imbiru

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • rękawiczki
  • tarkę o drobnych oczkach
  • sitko

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Krok 1: ZALEWAMY IMBIR WRZĄTKIEM

Dokładnie umyty i osuszony imbir w skórce kroimy w talarki i przekładamy do szklanki. Zalewamy wrzątkiem. Szklankę przykrywamy spodkiem lub ściereczką i odstawiamy na ok. 10 minut.

Krok 2: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI NAPARU

Dodajemy kurkumę startą na tarce o drobnych oczkach. Podczas ścierania używamy rękawiczek, ponieważ kurkuma silnie farbuje dłonie na żółty kolor.

Dodajemy miód, sok wyciśnięty z cytryny i pieprz. Mieszamy i odstawiamy na ok. 5 minut. Napar możemy odcedzić przed podaniem przecedzić przez sitko.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!