Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- rękawiczki
- tarkę o drobnych oczkach
- sitko
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: ZALEWAMY IMBIR WRZĄTKIEM
Dokładnie umyty i osuszony imbir w skórce kroimy w talarki i przekładamy do szklanki. Zalewamy wrzątkiem. Szklankę przykrywamy spodkiem lub ściereczką i odstawiamy na ok. 10 minut.
Krok 2: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI NAPARU
Dodajemy kurkumę startą na tarce o drobnych oczkach. Podczas ścierania używamy rękawiczek, ponieważ kurkuma silnie farbuje dłonie na żółty kolor.
Dodajemy miód, sok wyciśnięty z cytryny i pieprz. Mieszamy i odstawiamy na ok. 5 minut. Napar możemy odcedzić przed podaniem przecedzić przez sitko.
Przygotuj:
- temorobota MC Smart
- sitko
Sposób przygotowania:
KROK 1: MIKSUJEMY I GOTUJEMY IMBIR I KURKUMĘ
Dokładnie umyty i osuszony imbir w skórce wraz z kurkumą wkładamy do pojemnika miksującego. Składniki zalewamy wodą i miksujemy, wybierając program gotowanie wg własnych ustawień / czas 15 sekund / obroty 9. Następnie zmiksowane składniki podgrzewamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 minut / temperatura 80°C / obroty 1.
KROK 2: ŁĄCZYMY NAPAR Z POZOSTAŁYMI SKŁADNIKAMI
Do pojemnika miksującego dodajemy miód, sok z cytryny i pieprz. Całość mieszamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 15 sekund / obroty 3. Przed podaniem naparu czekamy ok. 5 minut i odcedzamy go przez sitko.
Zobacz podobne
przepisy
Herbata myśliwska
Herbata zimą musi nie tylko smakować, ale przede wszystkim rozgrzewać. Spróbuj tej z rumem i wiśniówką.
Napój marchewkowo-imbirowy z pomarańczą
Marchewka, imbir i pomarańcza to doskonała kompozycja na zimowe dni. Wypróbuj i zaserwuj swoim domownikom.
Gorąca czekolada i domowa przyprawa piernikowa
Przyprawa piernikowa zawsze pod ręką! Zobacz, jak zrobić ją w domu! A do tego świetny przepis na gorącą czekoladę piernikową!
Bezalkoholowy grzaniec z białego wina i pomarańczy
Na chłodne wieczory, bez względu na porę roku! Bezalkoholowy grzaniec z pomarańczą rozgrzeje Cię zawsze, kiedy tego potrzebujesz, i pozwoli znaleźć chwilę spokoju i relaksu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kanapki na śniadanie
- Wieniec z Frankfurtu
- Pieczony cały kurczak bez kości z farszem z bułki
- Filet z pstrąga łososiowego z sosem maślanym i zapiekanką bakłażanowo-pomidorową
- Konfitura truskawkowo-porzeczkowa
- Słodki bufet Pawła Małeckiego
- Deser owocowy z płatkami owsianymi
- Smażony seler z boczkiem i migdałami
- Sałatka bawarska z kapusty
- Makaron z dynią, szałwią i włoską szynką – przepis
- Mrożony jogurt z owocami leśnymi
- Pieczona gęś z jabłkami i czerwoną kapustą
- Kokosowe placuszki z wegańskim jogurtem
- Smażone mleko z sosem żurawinowym
- Faszerowany kurczak pieczony w całości
- Lubelski napój żniwny z rabarbaru
- Babeczki jogurtowe z owocami
- Ciasto wiewiórka
- Makowiec z jabłkami
- Pizza hawajska
- Pierogi z soczewicą i masłem szałwiowym
- Pieczona feta pasta z TikToka
- Indyk caprese
- Pigs in a blanket, czyli parówki w cieście
- Panzanella – sałatka z pomidorami i czerstwym pieczywem
- Zupa taco
- Minifrittaty ze szpinakiem, pomidorami i kozim serem
- Ciasteczka jaglano-kokosowe
- Warzywna potrawka w aromatycznym sosie
- Ciasto z marcepanem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)