Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- sitko
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GOTUJEMY MAKARON
Makaron ryżowy gotujemy ok. 5 minut we wrzącej wodzie. Odsączamy na durszlaku, dokładnie przelewamy zimną wodą i odcedzamy.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Jogurt łączymy w miseczce z majonezem, sosem sojowym, sokiem wyciśniętym z cytryny i musztardą. Opcjonalnie doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
Paluszki krabowe kroimy w kostkę i przekładamy do dużej miski. Ogórek przekrawamy wzdłuż na pół. Gniazda nasienne wyjmujemy za pomocą łyżeczki - dzięki temu pozbędziemy się większości wody z ogórka, a sałatka, którą przygotujemy, będzie chrupiąca. Ogórek kroimy w słupki, a następnie w kostkę i dodajemy do miski.
Dodajemy seler naciowy pokrojony na mniejsze kawałki, paprykę pokrojoną w kostkę, kukurydzę i kapary.
Odcedzony makaron ryżowy kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do sałatki. Dodajemy posiekany szczypior dymki. Wszystkie składniki polewamy dressingiem i dokładnie mieszamy, by się połączyły.
Krok 4: SCHŁADZAMY SAŁATKĘ
Sałatkę wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z paluszkami krabowymi surimi z sosem jogurtowym
Pomysł na lekką, oryginalną sałatkę do przygotowania w parę chwil: połączenie surimi z ogórkiem i sosem jogurtowym.
Pad thai z warzywami i pieczonym łososiem
Przygotuj słynne tajskie danie razem z Karolem Okrasą. Doskonałe połączenie warzyw, łososia i makaronu sojowego.
Szybki stir fry z krewetkami
Ekspresowy, chrupiący, pełen warzyw i smaków w azjatyckim stylu! Jeśli ochota na stir fry z krewetkami pojawi się nagle, przygotuj go koniecznie według przepisu Kingi!
Makaron ryżowy z krewetkami
Szukasz pomysłu na danie w stylu azjatyckim? Wypróbuj połączenie makaronu ryżowego z krewetkami i aromatycznym sosem według przepisu Karola! To jest pyszne!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Francuskie paluchy z pesto
- Piersi z kurczaka z szynką schwarzwaldzką
- Wędzony filet z łososia na grillu z salsą z rukoli i pieczonym selerem
- Sałatka z makaronem i krewetkami
- Sałatka z soczewicy i winogron
- Arabska sałatka ziemniaczana
- Sylwestrowe przekąski z pomidorkami koktajlowymi
- Tarta z burakiem
- Cukinia w cieście naleśnikowym
- Zupa grzybowa z makaronem
- Focaccia. Przepis z burratą i oliwkami
- Carpaccio z pieczarek z serem Mahon
- Sylwestrowe minipączki z kremem adwokatowym
- Sałatka z pęczaku i tuńczyka
- PASTA Z KOZIEGO SERA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
- Pizza margherita – przepis
- Batony cytrynowe na orkiszowym spodzie
- Sernik na zimno na spodzie z korzennych ciastek
- Wegańskie minidonuty z kremem czekoladowym
- Cruffiny czekoladowo-cynamonowe
- Croque madame
- Wegańskie knedle ze śliwkami i sosem waniliowym
- Dynia faszerowana komosą ryżową
- Hiszpańska pizza
- Trifle truskawkowy z makaronikami
- Wiosenne jajka przepiórcze
- Mus jagodowy z sosem jeżynowym
- Sałata na ciepło z pak choi i białą kiełbasą
- Sylwestrowa pasta z pieczonego bakłażana i krokiety ziemniaczane
- Biszkopt z galaretką pomarańczową
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)