
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- sitko
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GOTUJEMY MAKARON
Makaron ryżowy gotujemy ok. 5 minut we wrzącej wodzie. Odsączamy na durszlaku, dokładnie przelewamy zimną wodą i odcedzamy.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Jogurt łączymy w miseczce z majonezem, sosem sojowym, sokiem wyciśniętym z cytryny i musztardą. Opcjonalnie doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
Paluszki krabowe kroimy w kostkę i przekładamy do dużej miski. Ogórek przekrawamy wzdłuż na pół. Gniazda nasienne wyjmujemy za pomocą łyżeczki - dzięki temu pozbędziemy się większości wody z ogórka, a sałatka, którą przygotujemy, będzie chrupiąca. Ogórek kroimy w słupki, a następnie w kostkę i dodajemy do miski.
Dodajemy seler naciowy pokrojony na mniejsze kawałki, paprykę pokrojoną w kostkę, kukurydzę i kapary.
Odcedzony makaron ryżowy kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do sałatki. Dodajemy posiekany szczypior dymki. Wszystkie składniki polewamy dressingiem i dokładnie mieszamy, by się połączyły.
Krok 4: SCHŁADZAMY SAŁATKĘ
Sałatkę wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Komentarze (0)