 
                
                     
                
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię z nieprzywierającą powłoką
- ręcznik papierowy
- miskę z zimną wodą
Przygotuj wcześniej:
Ziemniaki (najlepiej sprawdzą się tu typu sałatkowego) ugotuj w lekko osolonej wodzie. Jajka ugotuj na półtwardo.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODSMAŻAMY CHORIZO
Kiełbasę chorizo kroimy w plastry i podsmażamy na suchej patelni. Kiedy zarumieni się z obu stron, przekładamy ją na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
KROK 2: PODSMAŻAMY ZIEMNIAKI
Ziemniaki przekrawamy na pół i podsmażamy na tłuszczu pozostałym ze smażenia chorizo.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Cebulę kroimy w talarki i przekładamy do miski z zimną wodą, aby pozbawić ją ostrości, a następnie odcedzamy. Mix sałat przekładamy do dużej miski, skrapiamy octem i oliwą i dokładnie mieszamy. Jajka kroimy w ćwiartki, a ser manchego w słupki.
KROK 4: PODAJEMY SAŁATKĘ
Na sałacie układamy chorizo, ziemniaki, czerwoną cebulę, oliwki i jajka. Całość posypujemy serem manchego i opcjonalnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ryba po japońsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Krokiety z mięsem
- Guacamole
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Świąteczne pierniczki
- Łazanki
- Śledzie po kaszubsku
- Sałatka gyros
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Domek z piernika
- Przekąski sylwestrowe
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Spaghetti carbonara
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pistacjowy sernik baskijski
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania 
  
				
				 
				
				 
				
				 
				
				 
    
Komentarze (0)