Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię z nieprzywierającą powłoką
- ręcznik papierowy
- miskę z zimną wodą
Przygotuj wcześniej:
Ziemniaki (najlepiej sprawdzą się tu typu sałatkowego) ugotuj w lekko osolonej wodzie. Jajka ugotuj na półtwardo.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODSMAŻAMY CHORIZO
Kiełbasę chorizo kroimy w plastry i podsmażamy na suchej patelni. Kiedy zarumieni się z obu stron, przekładamy ją na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
KROK 2: PODSMAŻAMY ZIEMNIAKI
Ziemniaki przekrawamy na pół i podsmażamy na tłuszczu pozostałym ze smażenia chorizo.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Cebulę kroimy w talarki i przekładamy do miski z zimną wodą, aby pozbawić ją ostrości, a następnie odcedzamy. Mix sałat przekładamy do dużej miski, skrapiamy octem i oliwą i dokładnie mieszamy. Jajka kroimy w ćwiartki, a ser manchego w słupki.
KROK 4: PODAJEMY SAŁATKĘ
Na sałacie układamy chorizo, ziemniaki, czerwoną cebulę, oliwki i jajka. Całość posypujemy serem manchego i opcjonalnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z paluszkami krabowymi surimi z sosem jogurtowym
Pomysł na lekką, oryginalną sałatkę do przygotowania w parę chwil: połączenie surimi z ogórkiem i sosem jogurtowym.
Sałatka z pieczonym kurczakiem
Zdrowo i kolorowo na talerzu? Nic prostszego! Wystarczy przyrządzić pyszną sałatkę z pieczonym kurczakiem i jajkiem.
Sałatka z krewetek z sosem z limonek
Wyśmienita propozycja dla fanów owoców morza: lekka sałatka z delikatnymi krewetkami i sosem imbirowo-limonkowym.
Sałatka à la Cesar z soczystym kurczakiem
Porcja zdrowia inspirowana kuchnią włoską. Świeże warzywa i kurczak to pomysł na szybkie, lekkie i smaczne danie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Jajka faszerowane awokado
- Toscakaka z migdałami i dżemem z borówek
- Sałatka z indykiem i marynowanymi burakami
- Racuchy z jabłkami
- Krem borówkowy z karmelem
- Tarta szpinakowa na spodzie z batatów
- Odwrócone ciasto z ananasem
- Fabada
- Hiszpańska zupa z soczewicy
- Rolada bakaliowa
- Ryż na mleku z rabarbarem
- Twarożek tofu z warzywami
- Ciastka z grzybami
- Croquetas z purée ziemniaczanym i chorizo
- Pinsa verde
- Kabanosy w cieście francuskim
- Różowe deviled eggs z zieloną kruszonką
- Makaron z boczkiem i brukselką
- Tarta z czerstwego pieczywa
- Pizza z mortadelą, pesto pistacjowym i burratą
- Gruszki parowane w białym winie
- Pomidory truskawkowe z marynowaną cebulką
- Jackfruit w sosie teriyaki
- Grillowane szaszłyki z klopsików z serem halloumi
- Kanapka drwala
- Kanapka z grillowanym serem halloumi
- Carpaccio di bresaola
- Orzechowe babeczki z kubka
- Sałatka z brukselki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)