Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
Sposób przygotowania:
Krok 1: KROIMY WARZYWA
Kapustę drobno siekamy, ogórek kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa łączymy w dużej misce. Dodajemy kiełki rzodkiewki. Dymkę razem ze szczypiorem drobno siekamy i dodajemy do miski.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Szpinak łączymy w naczyniu blendera z nasionami słonecznika, sokiem z cytryny i czosnkiem. Dodajemy suszone pomidory z zalewy olejowej, olej po suszonych pomidorach i sól. Całość dokładnie miksujemy, aż składniki się połączą. Dressing konsystencją powinien przypominać pesto.
WSKAZÓWKA! Jeśli dressing jest zbyt gęsty, dodaj odrobinę oliwy i ponownie zmiksuj całość.
Krok 3: ŁĄCZYMY WARZYWA Z DRESSINGIEM
Gotowy dressing dodajemy do pokrojonych warzyw i dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą.
Krok 4: PRZYGOTOWUJEMY NACHOS Z PLACKÓW
Placki piada sfogliata kroimy na niewielkie trójkąciki, które następnie podgrzewamy na suchej, rozgrzanej patelni, aż się zarumienią.
Krok 5: PODAJEMY SAŁATKĘ
Sałatkę „Zielona Bogini” podajemy z ciepłymi, podprażonymi nachos z placków.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciasto na pierogi
- Łazanki
- Ciasto marchewkowe
- Golonka pieczona po bawarsku
- Guacamole
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Uszka z grzybami
- Burek ze szpinakiem
- Nuggetsy z kurczaka
- Świąteczne pierniczki
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Klasyczna sałatka grecka
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ryba z piekarnika
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Makowiec japoński
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pieczona ryba po grecku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
934 dni temu
Dziś zrobiłem SAŁATKA „ZIELONA BOGINI” według przepisu. Wyszła po prostu OBŁĘDNIE !!! Po prostu kapitalna. Gratuluje pomysłu i przepisu. Pozdrawiam serdecznie
Odpowiedz
1270 dni temu
Sałatka skrzydła nasze podniebienia. Moja wersja to kapusta, cebula, szczypiorek, natka pietruszkì, zielony ogórek i brokuł starty na grubych oczkach. Sos z jarmużem-mrożony dał radę. Sos jest przepyszny. Zostaje z nami na stałe 😉 myślę że pasuje na wiele okazji.
Odpowiedz