
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
Sposób przygotowania:
Krok 1: KROIMY WARZYWA
Kapustę drobno siekamy, ogórek kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa łączymy w dużej misce. Dodajemy kiełki rzodkiewki. Dymkę razem ze szczypiorem drobno siekamy i dodajemy do miski.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Szpinak łączymy w naczyniu blendera z nasionami słonecznika, sokiem z cytryny i czosnkiem. Dodajemy suszone pomidory z zalewy olejowej, olej po suszonych pomidorach i sól. Całość dokładnie miksujemy, aż składniki się połączą. Dressing konsystencją powinien przypominać pesto.
WSKAZÓWKA! Jeśli dressing jest zbyt gęsty, dodaj odrobinę oliwy i ponownie zmiksuj całość.
Krok 3: ŁĄCZYMY WARZYWA Z DRESSINGIEM
Gotowy dressing dodajemy do pokrojonych warzyw i dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą.
Krok 4: PRZYGOTOWUJEMY NACHOS Z PLACKÓW
Placki piada sfogliata kroimy na niewielkie trójkąciki, które następnie podgrzewamy na suchej, rozgrzanej patelni, aż się zarumienią.
Krok 5: PODAJEMY SAŁATKĘ
Sałatkę „Zielona Bogini” podajemy z ciepłymi, podprażonymi nachos z placków.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka warzywna z dressingiem z orzeszków ziemnych
Podsmażone cukinia, bakłażan, marchewka skąpane w dressingu z orzeszków ziemnych – łatwy przepis na udany posiłek!

Sałatka ze szpinaku, buraków i pomarańczy
Propozycja, która kusi nie tylko soczystymi barwami, ale też idealną kompozycją smaków – w sam raz na ciepłe dni!

Sałatka z orzechami i żurawiną
Oryginalny pomysł na sałatkę łączącą w sobie bogactwo smaku orzechów, fety, słodkiej żurawiny i kremu balsamicznego.

Sałatka z fasolki szparagowej i fety
Pyszne połączenie sera feta z delikatną fasolką szparagową i pomidorami w towarzystwie wyrazistego sosu winegret.

Komentarze (2)
243 dni temu
Dziś zrobiłem SAŁATKA „ZIELONA BOGINI” według przepisu. Wyszła po prostu OBŁĘDNIE !!! Po prostu kapitalna. Gratuluje pomysłu i przepisu. Pozdrawiam serdecznie
odpowiedz
579 dni temu
Sałatka skrzydła nasze podniebienia. Moja wersja to kapusta, cebula, szczypiorek, natka pietruszkì, zielony ogórek i brokuł starty na grubych oczkach. Sos z jarmużem-mrożony dał radę. Sos jest przepyszny. Zostaje z nami na stałe 😉 myślę że pasuje na wiele okazji.
odpowiedz
zobacz wszystkie