Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
Sposób przygotowania:
Krok 1: KROIMY WARZYWA
Kapustę drobno siekamy, ogórek kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa łączymy w dużej misce. Dodajemy kiełki rzodkiewki. Dymkę razem ze szczypiorem drobno siekamy i dodajemy do miski.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Szpinak łączymy w naczyniu blendera z nasionami słonecznika, sokiem z cytryny i czosnkiem. Dodajemy suszone pomidory z zalewy olejowej, olej po suszonych pomidorach i sól. Całość dokładnie miksujemy, aż składniki się połączą. Dressing konsystencją powinien przypominać pesto.
WSKAZÓWKA! Jeśli dressing jest zbyt gęsty, dodaj odrobinę oliwy i ponownie zmiksuj całość.
Krok 3: ŁĄCZYMY WARZYWA Z DRESSINGIEM
Gotowy dressing dodajemy do pokrojonych warzyw i dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą.
Krok 4: PRZYGOTOWUJEMY NACHOS Z PLACKÓW
Placki piada sfogliata kroimy na niewielkie trójkąciki, które następnie podgrzewamy na suchej, rozgrzanej patelni, aż się zarumienią.
Krok 5: PODAJEMY SAŁATKĘ
Sałatkę „Zielona Bogini” podajemy z ciepłymi, podprażonymi nachos z placków.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka warzywna z dressingiem z orzeszków ziemnych
Podsmażone cukinia, bakłażan, marchewka skąpane w dressingu z orzeszków ziemnych – łatwy przepis na udany posiłek!
Sałatka z pieczonym burakiem, szpinakiem i pomarańczą
Propozycja, która kusi nie tylko soczystymi barwami, ale też idealną kompozycją smaków – w sam raz na ciepłe dni!
Sałatka z orzechami włoskimi i żurawiną
Oryginalny pomysł na sałatkę łączącą w sobie bogactwo smaku orzechów, fety, słodkiej żurawiny i kremu balsamicznego.
Sałatka z fasolki szparagowej i fety
Pyszne połączenie sera feta z delikatną fasolką szparagową i pomidorami w towarzystwie wyrazistego sosu winegret.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zielona przystawka
- Jajka po rosyjsku
- Sałatka z ogórków z kurczakiem
- Owsianka z tartym jabłkiem i suszonymi śliwkami
- Wegańskie ciasteczka marchewkowe z kremem
- Omlet XXL z kozim serem i szpinakiem
- Zupa fasolowa z botwiną i młodymi ziemniakami
- Bulgogi – wołowina po koreańsku
- Sałatka z kaszą i ziarnami
- Smoothie „Wellness”
- Sylwestrowe jajka faszerowane
- Tabbouleh z krewetkami, ananasem i suszonymi pomidorami
- Czekoladowa miska smoothie i ciastka owsiane – lunchbox na słodko
- Sałatka z pęczaku i tuńczyka
- Zimowa herbata
- Serduszka z musem z liczi i malin
- Bożonarodzeniowy peklowany indyk faszerowany kaszanką z jabłkami i żurawiną z sosem grzybowym na białym winie
- Sylwestrowe przekąski z awokado
- Francuskie kanapki na 2 sposoby i talerz rozmaitości
- Ciabatta
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Czekoladowe fondue
- Wątróbki drobiowe ze smażonymi truskawkami i morelami z plackami
- Korzenne ciasteczka na Halloween
- Sałatka z brokułem i popcornem z kaszy
- Rustykalna tarta z karmelizowanymi gruszkami
- Wytrawne ciasto drożdżowe z jagnięciną i groszkiem
- Knedle ze śliwkami w polewie miodowo-migdałowej
- Biała kiełbasa zapiekana w sosie musztardowo-piwnym
- Ciasteczka z nadzieniem figowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
554 dni temu
Dziś zrobiłem SAŁATKA „ZIELONA BOGINI” według przepisu. Wyszła po prostu OBŁĘDNIE !!! Po prostu kapitalna. Gratuluje pomysłu i przepisu. Pozdrawiam serdecznie
odpowiedz
890 dni temu
Sałatka skrzydła nasze podniebienia. Moja wersja to kapusta, cebula, szczypiorek, natka pietruszkì, zielony ogórek i brokuł starty na grubych oczkach. Sos z jarmużem-mrożony dał radę. Sos jest przepyszny. Zostaje z nami na stałe 😉 myślę że pasuje na wiele okazji.
odpowiedz