Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tortownicę o średnicy 20 cm
- blender ręczny
- mikser
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY ŻELATYNĘ
Żelatynę zalewamy zimną wodą i odstawiamy, aby napęczniała. Po tym czasie przelewamy ją do rondelka i podgrzewamy na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia, uważając, aby nie doprowadzić do wrzenia.
KROK 2: BLENDUJEMY MLECZKO KOKOSOWE Z MATCHĄ
Do innego rondelka przekładamy gęstą część mleczka kokosowego i chwilę podgrzewamy je na małym ogniu. Następnie dodajemy matchę i całość blendujemy, aż uzyskamy jednolitą konsystencję. Do tak przygotowanej masy dodajemy żelatynę i mieszamy, aby nie było grudek.
KROK 3: MIKSUJEMY MASĘ SERNIKOWĄ
Do miski przekładamy twaróg sernikowy. Następnie dodajemy cukier puder i sok wyciśnięty z limonki i całość miksujemy do dokładnego połączenia składników. Do tak przygotowanej masy dodajemy mieszankę mleczka z matchą i żelatyną i ponownie miksujemy aż do połączenia składników.
KROK 4: SKŁADAMY I SCHŁADZAMY SERNIK
Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim biszkopty. Następnie na dno wylewamy tężejącą masę sernikową i przekładamy gotowe ciasto do lodówki na min. 8 godzin (np. na całą noc). Sernik podajemy schłodzony.
Zobacz podobne
przepisy
Babka z herbatą matcha
Jak Wielkanoc, to babka! Jednak tym razem Paweł przygotował dla Was przepis na nietypową babkę, bo z dodatkiem herbaty matcha. Spróbujcie tego połączenia!
Tęczowy tort
Rainbow cake to tęczowy tort na wyjątkowe okazje. Wygląda spektakularnie! Przepis Pawła będzie doskonały na specjalną okazję!
Ciasteczka pistacjowe z białą czekoladą
Połączenie pistacji, migdałów i białej czekolady to smak, do którego będziesz wracać! Przepis Pawła na szybkie i proste ciasteczka warto mieć pod ręką, zawsze gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego.
Mochi z zieloną herbatą z matcha
Masz ochotę na wyjątkowy deser inspirowany kuchnią w stylu azjatyckim? Spróbuj pysznych, kleistych mochi z dodatkiem zielonej herbaty matcha.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak z Antyli
- Ciasto kokosowe z migdałami – przepis
- Alpejskie ciasto z owocami lasu i bezą
- Sernik czekoladowy
- Kokosowy sernik na bezglutenowym spodzie
- Czekoladowy tort wegański z domowym kremem orzechowym
- Curry wegańskie z papają i orzechami nerkowca
- Dwuwarstwowa galaretka z mango i mleczka kokosowego
- Wegańskie ciasto à la Raffaello
- Zupa z dyni i jabłek
- Sernik limonkowo-miętowy
- Jogurtowy sernik na zimno
- Sernik na zimno z mango
- Sernik na zimno z mango i nasionami chia
- Sernik dyniowy
- Brukselka zapiekana z boczkiem
- Gryczanka i muffiny bananowe – lunchbox na słodko
- PASTA Z PIECZONEGO DORSZA
- Bruschetta z pomidorami
- Ryż na mleku z jabłkiem
- Ciasto czekoladowo-dyniowe
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Pizza na spodzie z brokułów z burakiem i kozim serem
- Kanapki z grilla ze schabem i szparagami
- Bowl proteinowy z pulpecikami z indyka
- Gulasz z kaczych żołądków
- Sałatka ze śledziem, selerem i jabłkiem
- Piłkarskie ciasteczka cake pops z espresso
- Batony bez pieczenia idealne po treningu
- Kołocz śląski
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)