Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
Krok 1: Rozdrabnianie mięty
Miętę umyć, osuszyć, oberwać listki. Włożyć je pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 8.
Krok 2: Miksowanie slushy
Dodać syrop oraz kostki lodu, miksować (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 10 i natychmiast podać do jedzenia.
RADA:
Zioła można dowolnie wymieniać lub całkiem z nich zrezygnować. Syrop brzoskwiniowy też można zastępować innym syropem. Lody będą bardziej owocowe, gdy 50 g kostek lodu zastąpisz taką samą ilością mrożonych owoców. Jeśli wolisz lody o bardziej ziarnistej konsystencji, zmień prędkość rozdrabniania, ale nie czas. Po 30 sekundach lód jest równomiernie rozdrobniony.
Zobacz podobne
przepisy
Sorbet arbuzowy
Arbuz orzeźwia podwójnie, gdy podasz go na zimno – na przykład w formie pysznego sorbetu według przepisu Pawła Małeckiego!
Papaya bowl z kremem jogurtowym
Miseczka pełna soczystych owoców połączonych z kremem jogurtowym, to przepis na pyszną przekąskę w ciągu dnia!
Ekspresowy sorbet z melona
Ekspresowy sorbet z melona to świetny pomysł, gdy szukasz orzeźwienia w upalne dni. Sięgnij po szybki przepis Pawła i zaserwuj sobie pyszne i megaowocowe lody!
Śląska szpajza cytrynowa
Tradycyjny śląski deser w nieco lżejszej odsłonie? To musi być przepis Kingi! Przygotuj lekką, cytrynową piankę na bazie jajek i odkrywaj słodkie smaki regionalnej kuchni!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Podudzia z indyka z kaszą gryczaną
- Róże karnawałowe
- Konfitura z gruszek i jeżyn z lawendą
- Owocowy róg obfitości z lodami waniliowymi
- Egzotyczne lody ananasowe
- Ciasto cukiniowo-makowe
- Sałatka ziemniaczano-szparagowa z majonezem i limonką
- Zawijany kulebiak orkiszowy z kapustą i wędzoną śliwką
- Ciasto kruche z rabarbarem i truskawkami
- Biszkopciki z galaretką malinową
- Ciasto bostońskie
- Czekoladowa kostka bez laktozy
- Wolno grillowane żeberka BBQ
- Ratatouille z sosem cytrynowo-pomidorowym
- Magdalenki na 2 sposoby
- Chlebki naan z gorgonzolą i figami
- Zielone kanapki na pieczywie razowym
- Granita cytrynowa
- Bazyliowy dressing z orzechami włoskimi
- Trifle z kremem spekulatius
- Lody truskawkowo-miętowe
- Kluski ziemniaczane z sosem grzybowym
- Pasta z sosem tuńczykowym
- Błyskawiczne pierniczki
- Ciasteczka jaglano-kokosowe
- Kanapka z kurczakiem na ciepło
- Sernik na zimno z mango i nasionami chia
- Mrożona matcha latte
- Słodka mikstura zdrowia z mrożonych truskawek, borówek i kefiru z siemieniem lnianym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
621 dni temu
PYCHA
odpowiedz