![Slushy brzoskwiniowo-miętowe Slushy brzoskwiniowo-miętowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/1879df85fb62-f2a54d52fdd1-kw29-lidl-slushy-brzoskwiniowo-mietowe-1200x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
Krok 1: Rozdrabnianie mięty
Miętę umyć, osuszyć, oberwać listki. Włożyć je pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 8.
Krok 2: Miksowanie slushy
Dodać syrop oraz kostki lodu, miksować (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 10 i natychmiast podać do jedzenia.
RADA:
Zioła można dowolnie wymieniać lub całkiem z nich zrezygnować. Syrop brzoskwiniowy też można zastępować innym syropem. Lody będą bardziej owocowe, gdy 50 g kostek lodu zastąpisz taką samą ilością mrożonych owoców. Jeśli wolisz lody o bardziej ziarnistej konsystencji, zmień prędkość rozdrabniania, ale nie czas. Po 30 sekundach lód jest równomiernie rozdrobniony.
Zobacz podobne
przepisy
Sorbet arbuzowy
Arbuz orzeźwia podwójnie, gdy podasz go na zimno – na przykład w formie pysznego sorbetu według przepisu Pawła Małeckiego!
![Sorbet arbuzowy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c4fb254cd86b-35b957fd6ae0-PAWEL_KW33_26614_SORBET_Z_ARBUZA_180726_MA_9229_rgb_ok.webp)
Papaya bowl z kremem jogurtowym
Miseczka pełna soczystych owoców połączonych z kremem jogurtowym, to przepis na pyszną przekąskę w ciągu dnia!
![Papaya bowl z kremem jogurtowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/3b65ecd2fd47-effe4d078faa-papaya_bowl_1250x700.webp)
Ekspresowy sorbet z melona
Ekspresowy sorbet z melona to świetny pomysł, gdy szukasz orzeźwienia w upalne dni. Sięgnij po szybki przepis Pawła i zaserwuj sobie pyszne i megaowocowe lody!
![Ekspresowy sorbet z melona](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/421012cb446b-61518896ee6b-KW29_KW29-Paweł-Małecki---ekspresowy-sorbet-melonowy_Pawel_34108_300620_SS_99646_rgb_ok.webp)
Śląska szpajza cytrynowa
Tradycyjny śląski deser w nieco lżejszej odsłonie? To musi być przepis Kingi! Przygotuj lekką, cytrynową piankę na bazie jajek i odkrywaj słodkie smaki regionalnej kuchni!
![Śląska szpajza cytrynowa](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/46a8c01a5b48-bb80f931deb0-KW_37_Kinga_34687_202675_Odchudzona_szpajza_cytrynowa_1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Podudzia z indyka z kaszą gryczaną
- Róże karnawałowe
- Konfitura z gruszek i jeżyn z lawendą
- Owocowy róg obfitości z lodami waniliowymi
- Egzotyczne lody ananasowe
- Ciasto cukiniowo-makowe
- Sałatka ziemniaczano-szparagowa z majonezem i limonką
- Zawijany kulebiak orkiszowy z kapustą i wędzoną śliwką
- Ciasto kruche z rabarbarem i truskawkami
- Biszkopciki z galaretką malinową
- Ciasto bostońskie
- Czekoladowa kostka bez laktozy
- Wolno grillowane żeberka BBQ
- Ratatouille z sosem cytrynowo-pomidorowym
- Magdalenki na 2 sposoby
- Chlebki naan z gorgonzolą i figami
- Zielone kanapki na pieczywie razowym
- Granita cytrynowa
- Bazyliowy dressing z orzechami włoskimi
- Trifle z kremem spekulatius
- Lody truskawkowo-miętowe
- Kluski ziemniaczane z sosem grzybowym
- Pasta z sosem tuńczykowym
- Błyskawiczne pierniczki
- Ciasteczka jaglano-kokosowe
- Kanapka z kurczakiem na ciepło
- Sernik na zimno z mango i nasionami chia
- Mrożona matcha latte
- Słodka mikstura zdrowia z mrożonych truskawek, borówek i kefiru z siemieniem lnianym
Komentarze (1)
504 dni temu
PYCHA
odpowiedz