
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
Krok 1: Rozdrabnianie mięty
Miętę umyć, osuszyć, oberwać listki. Włożyć je pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 8.
Krok 2: Miksowanie slushy
Dodać syrop oraz kostki lodu, miksować (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 10 i natychmiast podać do jedzenia.
RADA:
Zioła można dowolnie wymieniać lub całkiem z nich zrezygnować. Syrop brzoskwiniowy też można zastępować innym syropem. Lody będą bardziej owocowe, gdy 50 g kostek lodu zastąpisz taką samą ilością mrożonych owoców. Jeśli wolisz lody o bardziej ziarnistej konsystencji, zmień prędkość rozdrabniania, ale nie czas. Po 30 sekundach lód jest równomiernie rozdrobniony.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Śledź w oleju
- Krokiety z mięsem
- Zupa grzybowa z makaronem
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto marchewkowe
- Golonka pieczona po bawarsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciasto na pierogi
- Makówki śląskie
- Przekąski sylwestrowe
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Klasyczna sałatka grecka
- Śledzie po kaszubsku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
956 dni temu
PYCHA
Odpowiedz