
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
Krok 1: Rozdrabnianie mięty
Miętę umyć, osuszyć, oberwać listki. Włożyć je pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 8.
Krok 2: Miksowanie slushy
Dodać syrop oraz kostki lodu, miksować (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 10 i natychmiast podać do jedzenia.
RADA:
Zioła można dowolnie wymieniać lub całkiem z nich zrezygnować. Syrop brzoskwiniowy też można zastępować innym syropem. Lody będą bardziej owocowe, gdy 50 g kostek lodu zastąpisz taką samą ilością mrożonych owoców. Jeśli wolisz lody o bardziej ziarnistej konsystencji, zmień prędkość rozdrabniania, ale nie czas. Po 30 sekundach lód jest równomiernie rozdrobniony.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Placuszki z kaszy manny
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Corn dog
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Camembert z grilla
- Młode ziemniaki z grilla w boczku
- Papryka faszerowana z oliwkami
- Dressing musztardowo-miodowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
894 dni temu
PYCHA
odpowiedz