Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • gazę
  • duże sito
  • tarkę o małych oczkach

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ

Dzień przed przygotowaniem deseru wlej jogurt grecki na wyłożone gazą sito i umieść je nad miską. Włóż do lodówki na minimum 12 godzin, aby odciekła serwatka.

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KREM JOGURTOWY

Odcedzony jogurt wkładamy do pustej miski. Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż na pół i tępą stroną noża wyjmujemy ziarenka — dodajemy je do jogurtu razem ze skórką otartą z limonki i sokiem wyciśniętym z jej połowy. Słodzimy ksylitolem i mieszamy.

KROK 2: ŁĄCZYMY KREM Z OWOCAMI

Papaje przekrawamy wzdłuż na pół, wydrążamy gniazda nasienne. Do powstałej łódeczki nakładamy krem. Kiwi, banan i smoczy owoc obieramy i kroimy w kostkę. Mieszamy z malinami i borówkami. Nakładamy porcje owoców na krem.

Papaya bowl dekorujemy nasionami chia i orzechami pekan.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram