Śniadaniowa tostada z chorizo

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • rozdrabniacz

Sposób przygotowania:

KROK 1: PODSMAŻAMY CHORIZO

Chorizo rozdrabniamy. Na rozgrzaną patelnię wylewamy oliwę i podsmażamy na niej kiełbasę, cały czas mieszając, aż chorizo stanie się lekko chrupiące. Gotowe mięso przekładamy do miseczki.

KROK 2: PODSMAŻAMY TORTILLE

Na patelni, na której smażyliśmy chorizo, podsmażamy z obu stron tortille, aż nabiorą złotego koloru.

WSKAZÓWKA! W tym przepisie warto wykorzystać małe tortille lub wyciąć z większych placki o średnicy ok. 15 cm.

KROK 3: PODAJEMY TOSTADY

Sałatę drobno siekamy. Pomidory kroimy w kostkę, a cebulę w piórka. Podsmażone tortille smarujemy guacamole i nakładamy na nie sałatę, pomidory oraz cebulę. Na koniec na tostady nakładamy podsmażone chorizo i kruszymy ser feta.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • A A
    107 dni temu
    Tortille jakiego rozmiaru mają być?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    104 dni temu
    Tak jak wspominamy w przepisie, najlepiej użyć mniejszych tortilli lub wykroić z tych normalnych placki o średnicy ok. 15 cm.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!