Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODSMAŻAMY CHORIZO
Chorizo rozdrabniamy. Na rozgrzaną patelnię wylewamy oliwę i podsmażamy na niej kiełbasę, cały czas mieszając, aż chorizo stanie się lekko chrupiące. Gotowe mięso przekładamy do miseczki.
KROK 2: PODSMAŻAMY TORTILLE
Na patelni, na której smażyliśmy chorizo, podsmażamy z obu stron tortille, aż nabiorą złotego koloru.
WSKAZÓWKA! W tym przepisie warto wykorzystać małe tortille lub wyciąć z większych placki o średnicy ok. 15 cm.
KROK 3: PODAJEMY TOSTADY
Sałatę drobno siekamy. Pomidory kroimy w kostkę, a cebulę w piórka. Podsmażone tortille smarujemy guacamole i nakładamy na nie sałatę, pomidory oraz cebulę. Na koniec na tostady nakładamy podsmażone chorizo i kruszymy ser feta.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pistacjowy sernik baskijski
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Przekąski sylwestrowe
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pierniki
- Uszka z grzybami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ryba z piekarnika
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Świąteczne pierniczki
- Łazanki
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Śledzie po kaszubsku
- Sernik pistacjowy
- Zupa grzybowa z makaronem
- Barszcz czerwony z ziemniakami
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
367 dni temu
Tortille jakiego rozmiaru mają być?
Odpowiedz
364 dni temu
Tak jak wspominamy w przepisie, najlepiej użyć mniejszych tortilli lub wykroić z tych normalnych placki o średnicy ok. 15 cm.